Νιώθεις μόνος και παρατημένος από όλους και όλα; Στα πρόθυρα της κατάθλιψης και της αυτοκτονίας; To worldlook σου έχει την λύση και επειδή πάντα δοκιμάζουμε κάτι πριν σας το προτείνουμε να είστε σίγουροι πως αυτή η λύση είναι ανώδυνη, γευστική και πάνω από όλα αποτελεσματική καθώς το 2ωρο που θα σπαταλήσετε για να φτιάξετε την απελπισμένη σας τούρτα θα είναι αρκετό για να ξεχάσετε τον πόνο σας. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς το μόνο επώδυνο της υπόθεσης θα είναι η λάτζα που θα μοιάζει με βουνό και ο αποχωρισμός σας με τα 10-15 ευρώ που θα δώσετε για να αγοράσετε τα υλικά. Αξίζει όμως και αυτό είναι που μετράει.
υλικά
3 παντεσπάνια (έτοιμα αγορασμένα σοκολατένια )
1 κεσεδάκι φράουλες
1 κρέμα γάλακτος (1 κουτί όπως κυκλοφορούν στο εμπόριο)
2 σοκολάτες κουβερτούρα γάλακτος
4-6 κουταλιές της σουπας μαρμελάδα φράουλα
1 κουτί μπισκότα τύπου παπαδοπούλου
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400ml γάλα
εκτέλεση
Παίρνουμε το ένα παντεσπάνι και το τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα ή σε μία χάρτινη βάση τουρτας. Αρχικά πρέπει να συροπιάσουμε το παντεσπάνι ,δλδ να το βρέξουμε για να είναι μαλακή η υφή της τούρτας μας. Το συρόπι θα γίνει ως εξής. βάζετε σε ένα μπρίκι μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μισή κούπα νερό και τα ζεσταίνετε στο μάτι της κουζίνας για 3-4 λεπτά. Αυτό θα είναι το σιρόπι με το οποίο θα βρέξουμε το παντεσπάνι. Παίρνεται ένα κουτάλι και αρχίζεται να ρίχνετε το συρόπι σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού. προσοχή .Δεν χρειάζονται υπερβολές. το βρέχουμε ελάχιστα γιατί αν το παρακάνουμε θα διαλυθεί. Στην συνέχεια παίρνουμε 2 -2μιση κουταλίες της σούπας μαρμελάδα και την αλοίφουμε σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού. Αφού αλοίψουμε την μαρμελάδα σειρά έχουν τα μπισκότα. αφού τα έχουμε θρυματίσει σε ένα μπόλ τα παίρνουμε και τα απλώνουμε και αυτά επάνω από την μαρμελάδα και σε όλη την επιφάνεια. Για να κάνουμε ακόμη πιο τραγανή την τούρτα μας παίρνουμε την μισή κουβερτούρα και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες με το μαχαίρι και την θρυματίζουμε σε μικρά κυβάκια και τα απλώνουμε επάνω από τα μπισκότα. Αυτή λοιπόν θα είναι η βάση της τούρτας σας. Ας περάσουμε όμως στο σημαντικότερο
μέρος της όλης διαδικάσίας. Παίρνουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το τοποθετούμε επάνω στη βάση της τουρτας που έχουμε ετοιμάσει. Το συροπιάζουμε-το βρέχουμε-με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περιγράψαμε πριν-ξαναφτιάξτε σιρόπι αν το πρώτο σας τελείωσε.Στην συνέχεια παίρνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα 2-2μιση κουταλιές δλδ και την αλοίφουμε σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού.Αφού κάνουμε αυτό ,έφτασε η ώρα για της φράουλες. Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε στρόγγυλες ροδέλες, όχι πολύ λεπτές αλλά κανονικές εώς χοντρές.Τις απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ,επάνω από την μαρμελάδα.ΜΗΝ τις φοβηθείτε βάλτε αρκετές.Τώρα κάνουμε ότι ακριβώς και πρίν. Ξαναρίχνουμε θρυματισμένα μπισκότα και θρυματισμένη σοκολάτα(από την άλλη μισή κουβερτούρα). Αφού τελειώσουμε με τα μπισκότα και την σοκολάτα ήρθε η ώρα να απλώσουμε την πρώτη στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής.Οι κρέμες ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορούν στο εμπόριο γίνονται πανεύκολα. ρίχνετε την σκόνη στο μίξερ μαζί με 400ml γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. μετά για να δώσετε ακόμη πιο ωραία γεύση στην κρέμα προσθέτετε μισή ή μία κούπα κρέμα γάλακτος και τα ξαναχτυπάτε. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι έτοιμη. Πέρνεται μία σπάτουλα και απλώνεται την κρέμα ζαχαροπλαστικής επάνω στην τούρτα σας όχι όμως όλο το μείγμα αλλά περίπου το μισό γτ το άλλο μισό θα το χρειαστείτε αργότερα. Σε αυτή την φάση αν θέλετε μια σούπερ τραγανή τούρτα ξαναπροσθέτετε μπισκότα και σοκολάτα, θρυματισμένα εννοείτε. Ώρα για τσιγάρο.βάλε ότι έχεις φτιάξει ως τώρα από την τούρτα στο ψυγείο για δέκα λεπτά και πάρε μια ανάσα. Επιτέλους το μαρτύριο αυτής τηςτούρτας φτάνει προς το τέλος του. Παίρνεται το τρίτο παντεσπάνι και το βάζετε επάνω στην μισή τούρτα π έχετε ετοιμάσει αφού πρώτα την βγάλετε απτό ψυγείο. Το σιροπιάζεται και αυτό για να μαλακώσει και μετά παίρνεται την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής που σας περίσεψε και αλοίφετε με αυτήν όλη την επιφάνεια της τούρτας σας αλλά αυτήν την φορά πρέπει προσεκτικά να αλοίψετε και την κυκλική επιφάνεια της τούρτας περιμετρικά. τα πλαινά δηλαδή. Η τούρτα μας σχεδόν είναι έτοιμα αλλά λείπουν κάποιες τελευταίες πινελιές για να την στολίσετε! πινελιά νούμερο ένα: θρυματίστε ξανά λίγα μπισκότα σεένα μπολ .πάρτε ένα μικρό κουταλάκι και ρίχνετε τα στα πλαινά της τούρτας. τα μπισκότα θα κολλήσουν επάνω στην κρέμα που αλοίψατε
πριν και έτσι η πλαινη κυκλική επιφάνεια της τούρτας σας είναι έτοιμη και στολισμένη. Πινελιά νούμερο 2: σας έχει μείνει ακόμη μία κουβερτούρα σοκολάτα. πάρτε την μισή ίσως και λίγο περισσότερο και λιώστε την σε σιγανή φωτιά σε ένα μπρίκι μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος. θα υπολογίσετε με το μάτι. πάρτε το μείγμα αυτό και ρίξτε το επάνω στην τούρτα όταν είναι ακόμη ζεστό. βοηθείστε το με την σπάτουλα να πάει σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και αφήστε το να τρέξει από τα πλαινά. αυτό θα ομορφύνει κι άλλο της τούρτα σας. Πινελιά νούμερο τρία. κόψτε λεπτές λωρίδες την υπόλοιπη σοκολάτα και απλώστε τες κυκλικα στην άκρη της τούρτας όπως φαίνεται και στην εικόνα. Πινελιά νούμερο τέσσερα: βάλτε 2-3 ολόκληρες φράουλες στην μέση της τούρτας.Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο και αφήστε την 4-5 ώρες για να παγώσει. Αγκαρία νούμερο 1 : ΛΑΤΖΑ.Η τούρτα σας είναι έτοιμη.
κείμενο Koap
φωτογραφικό υλικό Koap
υλικά
3 παντεσπάνια (έτοιμα αγορασμένα σοκολατένια )
1 κεσεδάκι φράουλες
1 κρέμα γάλακτος (1 κουτί όπως κυκλοφορούν στο εμπόριο)
2 σοκολάτες κουβερτούρα γάλακτος
4-6 κουταλιές της σουπας μαρμελάδα φράουλα
1 κουτί μπισκότα τύπου παπαδοπούλου
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400ml γάλα
εκτέλεση
Παίρνουμε το ένα παντεσπάνι και το τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα ή σε μία χάρτινη βάση τουρτας. Αρχικά πρέπει να συροπιάσουμε το παντεσπάνι ,δλδ να το βρέξουμε για να είναι μαλακή η υφή της τούρτας μας. Το συρόπι θα γίνει ως εξής. βάζετε σε ένα μπρίκι μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μισή κούπα νερό και τα ζεσταίνετε στο μάτι της κουζίνας για 3-4 λεπτά. Αυτό θα είναι το σιρόπι με το οποίο θα βρέξουμε το παντεσπάνι. Παίρνεται ένα κουτάλι και αρχίζεται να ρίχνετε το συρόπι σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού. προσοχή .Δεν χρειάζονται υπερβολές. το βρέχουμε ελάχιστα γιατί αν το παρακάνουμε θα διαλυθεί. Στην συνέχεια παίρνουμε 2 -2μιση κουταλίες της σούπας μαρμελάδα και την αλοίφουμε σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού. Αφού αλοίψουμε την μαρμελάδα σειρά έχουν τα μπισκότα. αφού τα έχουμε θρυματίσει σε ένα μπόλ τα παίρνουμε και τα απλώνουμε και αυτά επάνω από την μαρμελάδα και σε όλη την επιφάνεια. Για να κάνουμε ακόμη πιο τραγανή την τούρτα μας παίρνουμε την μισή κουβερτούρα και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες με το μαχαίρι και την θρυματίζουμε σε μικρά κυβάκια και τα απλώνουμε επάνω από τα μπισκότα. Αυτή λοιπόν θα είναι η βάση της τούρτας σας. Ας περάσουμε όμως στο σημαντικότερο
μέρος της όλης διαδικάσίας. Παίρνουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το τοποθετούμε επάνω στη βάση της τουρτας που έχουμε ετοιμάσει. Το συροπιάζουμε-το βρέχουμε-με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περιγράψαμε πριν-ξαναφτιάξτε σιρόπι αν το πρώτο σας τελείωσε.Στην συνέχεια παίρνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα 2-2μιση κουταλιές δλδ και την αλοίφουμε σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού.Αφού κάνουμε αυτό ,έφτασε η ώρα για της φράουλες. Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε στρόγγυλες ροδέλες, όχι πολύ λεπτές αλλά κανονικές εώς χοντρές.Τις απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ,επάνω από την μαρμελάδα.ΜΗΝ τις φοβηθείτε βάλτε αρκετές.Τώρα κάνουμε ότι ακριβώς και πρίν. Ξαναρίχνουμε θρυματισμένα μπισκότα και θρυματισμένη σοκολάτα(από την άλλη μισή κουβερτούρα). Αφού τελειώσουμε με τα μπισκότα και την σοκολάτα ήρθε η ώρα να απλώσουμε την πρώτη στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής.Οι κρέμες ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορούν στο εμπόριο γίνονται πανεύκολα. ρίχνετε την σκόνη στο μίξερ μαζί με 400ml γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. μετά για να δώσετε ακόμη πιο ωραία γεύση στην κρέμα προσθέτετε μισή ή μία κούπα κρέμα γάλακτος και τα ξαναχτυπάτε. Η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι έτοιμη. Πέρνεται μία σπάτουλα και απλώνεται την κρέμα ζαχαροπλαστικής επάνω στην τούρτα σας όχι όμως όλο το μείγμα αλλά περίπου το μισό γτ το άλλο μισό θα το χρειαστείτε αργότερα. Σε αυτή την φάση αν θέλετε μια σούπερ τραγανή τούρτα ξαναπροσθέτετε μπισκότα και σοκολάτα, θρυματισμένα εννοείτε. Ώρα για τσιγάρο.βάλε ότι έχεις φτιάξει ως τώρα από την τούρτα στο ψυγείο για δέκα λεπτά και πάρε μια ανάσα. Επιτέλους το μαρτύριο αυτής τηςτούρτας φτάνει προς το τέλος του. Παίρνεται το τρίτο παντεσπάνι και το βάζετε επάνω στην μισή τούρτα π έχετε ετοιμάσει αφού πρώτα την βγάλετε απτό ψυγείο. Το σιροπιάζεται και αυτό για να μαλακώσει και μετά παίρνεται την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής που σας περίσεψε και αλοίφετε με αυτήν όλη την επιφάνεια της τούρτας σας αλλά αυτήν την φορά πρέπει προσεκτικά να αλοίψετε και την κυκλική επιφάνεια της τούρτας περιμετρικά. τα πλαινά δηλαδή. Η τούρτα μας σχεδόν είναι έτοιμα αλλά λείπουν κάποιες τελευταίες πινελιές για να την στολίσετε! πινελιά νούμερο ένα: θρυματίστε ξανά λίγα μπισκότα σεένα μπολ .πάρτε ένα μικρό κουταλάκι και ρίχνετε τα στα πλαινά της τούρτας. τα μπισκότα θα κολλήσουν επάνω στην κρέμα που αλοίψατε
πριν και έτσι η πλαινη κυκλική επιφάνεια της τούρτας σας είναι έτοιμη και στολισμένη. Πινελιά νούμερο 2: σας έχει μείνει ακόμη μία κουβερτούρα σοκολάτα. πάρτε την μισή ίσως και λίγο περισσότερο και λιώστε την σε σιγανή φωτιά σε ένα μπρίκι μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος. θα υπολογίσετε με το μάτι. πάρτε το μείγμα αυτό και ρίξτε το επάνω στην τούρτα όταν είναι ακόμη ζεστό. βοηθείστε το με την σπάτουλα να πάει σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και αφήστε το να τρέξει από τα πλαινά. αυτό θα ομορφύνει κι άλλο της τούρτα σας. Πινελιά νούμερο τρία. κόψτε λεπτές λωρίδες την υπόλοιπη σοκολάτα και απλώστε τες κυκλικα στην άκρη της τούρτας όπως φαίνεται και στην εικόνα. Πινελιά νούμερο τέσσερα: βάλτε 2-3 ολόκληρες φράουλες στην μέση της τούρτας.Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο και αφήστε την 4-5 ώρες για να παγώσει. Αγκαρία νούμερο 1 : ΛΑΤΖΑ.Η τούρτα σας είναι έτοιμη.
κείμενο Koap
φωτογραφικό υλικό Koap
Νιώθεις μόνος και παρατημένος από όλους και όλα; Στα πρόθυρα της κατάθλιψης και της αυτοκτονίας; To worldlook σου έχει την λύση
ΑπάντησηΔιαγραφή