Πως θα πάρουμε υποτροφία να σπουδάσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε... Μου το ζητήσατε και το ετοίμασα αλλά είναι ένα θέμα που είμαι εξαιρετικά ευαίσθητος και θα είμαι επικίνδυνα επιθετικός μαζί σου. Δεν ξέρω τι άνθρωπος είσαι, αν είσαι σοβαρός η στον κόσμο σου και για να είμαι ειλικρινής δεν τους πολύ συμπαθώ τους σοβαρούς αλλά σέβομαι αυτούς που μπορούν να δουν με σοβαρότητα τα θέματα που απαιτούν σοβαρότητα. Άσε στην άκρη ότι και αν έχεις ακούσει από τους γονείς τους συμμαθητές τους δάσκαλους. Εδω θα δούμε τι πραγματικά θες εσύ να κάνεις αν έχεις χρήματα θα το κάνουμε με αυτά αν έχεις ταλέντο θα το κάνουμε με υποτροφία και αν δεν έχεις ταλέντο θα το κάνουμε χορηγία. Με τον έναν η τον άλλον τρόπο αν ξέρουμε τι πραγματικά θες να κάνεις θα το κάνουμε. Σε θέλω συγκεντρωμένο ετοιμοπόλεμο και με αυτοπεποίθηση. Σκοπός μας είναι να τους κάνουμε να σε σεβαστούν όχι να σε λυπηθούν.
Δεν λέω όμορφη η ζητητική ζωή στην Ελλάδα αλλά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα σήμερα ο φοιτητής γίνεται έρμαιο του κάθε χαζού και ο γονιός σκλάβος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα που χεριάζετε το παιδί του να γίνει έρμαιο. Αλλά πέρα από την ελληνική εκπαίδευση υπάρχει και η ξένη... Και δυστυχώς αν θες να κάνεις κάτι μέσα από αυτό που θα σπουδάσεις πρέπει να την δεις σοβαρά. Και λέω δυστυχώς μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούμε να έχουμε δωρεάν όλα αυτά που εμείς πληρώσαμε για να έχουμε δωρεάν. Για να περάσεις σε ένα πανεπιστήμιο θέλεις φροντιστήρια όταν καταφέρεις και περάσεις ζεις το μεγαλείο της ανυπαρξίας καταλήψεις απεργίες και βαθμολογίες κατά βούληση. Μπορείς βέβαια να ενταχτείς στα σωστά κόμματα και να επιβιώσεις μέσα από αυτά και αυτά μέσα από εσένα και να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και για τα παιδιά σου. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που το θέλει αυτό αλλά ελπίζω πως όχι. Τι να κάνουμε έτσι είναι τα πράγματα σήμερα και θα βρούμε λύσεις σε αυτά. Θα ψάξουμε ένα κολλέγιο στο εξωτερικό που να σε αντιπροσωπεύει γιατί κακά τα πράγματα αν δεν σου αρέσει αυτό που μαθαίνεις δεν θα το κάνεις ποτέ καλά. Και μετά θα δούμε όλη την διαδικασία που χεριάζετε για να κάνεις αίτηση σε αυτά τα κολέγια. Το πως μπορείς να κυνηγήσεις κάποια υποτροφία και πως θα κάνεις την ερεύνα ώστε να δεις τι σου ταιριάζει. Γενικά θα το ψάξουμε ώστε να το κάνουμε δωρεάν.
1) πέρα από όλα αυτά που σου λένε οι γονείς σου πρέπει να ξέρεις τι θες να κάνεις και πως θες να ζήσεις. Είναι λίγο νωρίς αλλά πρέπει να αποφασίσεις ποιος είσαι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις είναι πως θες να ζήσεις και αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος από γειτονιές που σου ταιριάζουν περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς τώρα. Υπάρχουν κολλέγια που γίνονται πράγματα που ούτε καν μπορεί να χωρέσει το μυαλό σου. Δεν λέω για τις καταστάσεις που βλέπεις σε κάποια αμερικανικά έργα λέω για πραγματικές που ξεφεύγουν από κάθε λογικό πλαίσιο. Και γύρο από αυτόν τον χαμό θέσεις εργασίας που και πληρώνουν αυτό που αξίζεις και θα σε αφήσουν να το εκμεταλλευτείς.
α) Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε που θέλουμε να σπουδάσουμε. Εγώ θα ήθελα να είμαι φοιτητής στο los angeles η σε κάποιο πανεπιστήμιο στο maui ( hawaii ). άρχισε να ψάχνεις Αμερική και Ευρώπη για τις δυνατές χώρες. Αυτές δηλαδή που δεν έχουν κατά κεφαλήν χρέος αλλά κατά κεφαλήν πλεόνασμα. Φτιάξε μια λίστα με 5 οικονομικά ισορροπημένες χώρες που θες να ζήσεις
β) αποφάσισε τι είναι αυτό που θες να σπουδάσεις. Μια εποχή σπούδαζαν όλοι υδραυλικοί μια άλλη έβγαζε κομμώτριες αυτή βγάζει μάγειρες. Αλλά όλα αυτά είναι μόδες και είναι πραγματικά μετρημένοι αυτοί που δουλεύουν. Για αυτό κάτσε και σκέψου τι είναι αυτό που θες να σπουδάσεις εσύ γιατί μόνο σε αυτό θα είσαι πραγματικά καλός.
γ) όμορφα τώρα που ξέρουμε τι θα κάνουμε στην ζωή μας και που θα το κάνουμε πάμε να φτιάξουμε την λίστα. Όλες τις εταιρίες από κάθε χώρα που ασχολούνται με το αντικείμενο μας. Όλα τα ιδρύματα όπως εκκλησίες και βιβλιοθήκες φιλανθρωπικούς συλλόγους και οικοτροφεία, έχε μου εμπιστοσύνη ζω καθαρά από χορηγίες για να μη κάνω τίποτα. Όλα τα πανεπιστήμια και όλες τις σχολές που έχουν αυτό που θες να σπουδάσεις. Όχι στο περίπου μια φορά θα το κάνουμε και θα το κάνουμε καλά θα μαζέψεις μια λίστα με όσα σου είπα από όλες τις χώρες που σε ενδιαφέρουν. Δεν χεριάζετε πολλά πολλά ονόματα email και τι κανει.
2) θα φτιάξεις φάκελο για κάθε πανεπιστήμιο θα δεις τι απαιτήσεις έχει και για την εγγραφή και για την υποτροφία. Πρέπει να ξέρεις τι χρειάζονται αυτές οι πόρτες για να ανοίξουν. Ακόμα και αν χρειάζονται πράγματα που δεν έχεις πρέπει να τα σημειώσεις. Αυτά τα κριτήρια αλλάζουν ανάλογα την ηλικία. Γενικά όσο μικρότερος είσαι τόσο ευκολότερα μπαίνεις.
3) συγκέντρωσε όλα αυτά που ξέρεις. Αγγλικά Γαλλικά χορό μπάσκετ φωτογραφία βαθμούς εργασίες που τα πήγες πολύ καλά εθελοντική εργασία κάτσε να σκεφτείς τι έκανες όσα χρόνια ζεις και σημείωσε τα πιο αξιόλογα ακόμα και πράγματα που έκανες από το δημοτικό. Προσπάθησε να βρεις βαθμολογία από κάθε τάξη και κάθε τετράμηνο ακόμα. Και τώρα άρχισε να τα συγκεντρώνεις με όσο καλύτερο τρόπο μπορείς. Εν ανάγκη ζητά την βοήθεια κάποιου ιδικού για να γίνει όμορφο και σωστά. Πρέπει να σκεφτείς τον εαυτό σου σαν ένα βιβλίο που πρέπει να πουλήσεις. Δεν θα κάνουμε αυτό μην ανησυχείς αλλά έτσι πρέπει να το σκεφτείς για να το κάνεις καλά.
5) ψάχνοντας για υποτροφίες. Κάθε σχολή κάθε τι που βάλαμε στην λίστα μας στο γ του πρώτου βήματος ψάχνουμε να δούμε ποιά από αυτά δίνουν υποτροφίες και ετοιμάζοντας μια καλή και φιλική επιστολή αν είναι δυνατόν για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Πρέπει να την προσαρμόσουμε στα μέτρα τους και αυτά τα μέτρα μπορείς να τα καταλάβεις διαβάζοντας τον τρόπο που γράφουν στις ιστοσελίδες τους. Πρέπει να τους δώσουμε καλούς λόγους με το γιατί θέλουμε να σπουδάσουμε στις ανάλογες σχολές και αν θέλουν δήγμα δουλειάς να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πρέπει να σκεφτείς ότι δεν είσαι ο μόνος που ζητά υποτροφία πιθανόν την ίδια μέρα να έχουν πάρει άλλες 50. για αυτό η επιστολή σου πρέπει να είναι ξεκούραστη ενδιαφέρον και κατατοπιστική. Αν μπορείς να εξασφαλίσεις και συστατικές επιστολές από καθηγητές και αν έχεις προλάβει να δουλέψεις για κάποιον και από αυτόν. Πιστεύω να είναι καλός μαζί σου αν τους πεις ότι είναι για σπουδές.
6) προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν η τηλεφωνικός η on line αν έχεις διαλέξει τις σωστές περιοχές και ακλουθώντας αυτά που σου είπα πιο πάνω θα τους βρεις on line. τότε θα τους πεις ότι χαίρεσαι που επικοινωνείς μαζί τους πως θα ήθελες να σπουδάσεις σε αυτούς και ότι χρειάζεσαι μερικές πληροφορίες για την υποτροφία και αν αυτό τους είναι εύκολο και συμβουλές για να το κάνεις σωστά. Πρέπει να είσαι φιλικός να ευχάριστος και ετοιμόλογος. Ο σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε κάτι άμεσα, αν και ποτέ δεν ξέρεις αλλά να έχουμε μια πρώτη επαφή και αν είναι δυνατόν να μας θυμούνται με ευχάριστο τρόπο. Έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο που δουλεύουν τα πανεπιστήμια αλλά αυτό είναι ξεχωριστό άρθρο.
7) αν μέχρι εδω μας έχουν δεχτεί τότε είναι όλα καλά μπαίνουμε στο πρώτο κολλέγιο που επικοινωνήσει μαζί μας. Αφού στείλουμε την αίτηση πάντα... Όπως είπαμε και πιο πάνω διαλέγουμε μόνο αυτά που έχουν σχέση με το αντικείμενο που θέλουμε να σπουδάσουμε. Δεν απορρίπτεις δεν το σκεφτεσαι αν θες να το σκεφτείς κάντο πριν στείλεις την αίτηση. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να σε φωνάξουν και από ένα άλλο αλλά μη το ρισκάρεις.
8) αν δεν μας δεχτούν περνάμε σε δυσκολότερα μονοπάτια. Αρχίζουμε και ζητάμε υποστήριξη από όσα σημειώσαμε στο βήμα 1. πρόσεξε μπορεί να μην έχουμε τα χρήματα να μπούμε στο κολλέγιο που θέλουμε και να ζήσουμε στην πόλη που είναι αυτό αλλά δεν φταίμε εμείς για αυτό ούτε οι γονείς μας. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι να μας λυπηθούν αλλά να μας σεβαστούν και να πιστέψουν σε αυτό που κάνουμε. Οπότε ετοιμάζουμε την επιστολή μας τους εξηγούμε πως έχει η κατάσταση και πως δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποια υποτροφία. Αλλά πέρα από αυτό πιστεύουμε σε αυτό θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας. Δηλώνουμε τα πραγματικά μας στοιχεία, μιλάμε για χορηγία όχι για απάτη και είμαστε ανοιχτοί να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Μέσα στην επιστολή θα συμπεριλάβεις όλα τα έξοδα που θα χριστείς πανεπιστήμιο τροφή στέγη και βιβλία. Και θα τα αναλύεις σε ξεχωριστό έγγραφο σε περίπτωση που θέλουν να τα δουν. Θα στο αναλύσω σε περίπτωση που με έχεις χάσει.. Στέλνουμε σε εταιρίες που σχετίζονται με αυτό που θέλουμε να κάνουμε... Σε αυτούς που λογικά θα δουλεύουμε μετά από χρόνια... Δεν υπάρχουν προχειρότητες αν θες να το κάνεις καλά προσπάθησε να το κάνεις καλύτερα από ότι θα το έκαναν αυτοί. Και είπαμε ότι έχουμε κάνει αναζήτηση στα πάντα και στέλνουμε στα πάντα.
9) αν δεν τα καταφέρεις και σε αυτό περνάμε στο επόμενο και τελευταίο βήμα. Πρώτα θα περιμένουμε να περάσουν 3 μήνες. Και φτιάχνουμε δυο καινούριες λίστες η μια θα είναι όλες τις εταιρίες που σχετίζονται με αυτό που θέλουμε να κάνουμε σε όλες τις περιοχές που έχουμε σημειώσει. Απλά αντιγράφοντας και ρίχνουμε μια ματιά για καμία καινούρια. Και σημειώνουμε και τις εταιρίες που δεν σχετίζονται με το αντικείμενο μας. Σε αυτές που έχουν σχέση αφήνουμε την ιστορία μας πίσω με τις υποτροφίες γιατί την έχουν διαβάσει. Και τους κάνουμε πρόταση να εργαστούμε σε αυτούς με σκοπό να μας καλύψουν την στέγη το φαγητό και τα δίδακτρα τις σχολής και αν χιαστεί να δουλέψετε και ένα διάστημα παραπάνω, αυτές οι εταιρίες είναι που πρέπει να πιστέψουν σε εσένα και για το τώρα σου και για το μετά σου. Στις άλλες που δεν μας ξέρουν στέλνουμε την ιστορία και τους ζητάμε να εξετάσουν το ενδεχόμενο υποτροφίας. Ότι κάναμε στο βήμα 8 με τις εταιρίες που είναι σχετικές με το αντικείμενο μας. Το τελευταίο βήμα δεν έχει τέλος κατά κάποιο τρόπο όταν το ολοκληρώσεις θα έχει φτάσει η στιγμή να ζητήσεις πάλη ιπποτροφία. Καλή τύχη σε αυτό που θες εσύ να κάνεις.
Εμμανουήλ
Δεν λέω όμορφη η ζητητική ζωή στην Ελλάδα αλλά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα σήμερα ο φοιτητής γίνεται έρμαιο του κάθε χαζού και ο γονιός σκλάβος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα που χεριάζετε το παιδί του να γίνει έρμαιο. Αλλά πέρα από την ελληνική εκπαίδευση υπάρχει και η ξένη... Και δυστυχώς αν θες να κάνεις κάτι μέσα από αυτό που θα σπουδάσεις πρέπει να την δεις σοβαρά. Και λέω δυστυχώς μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούμε να έχουμε δωρεάν όλα αυτά που εμείς πληρώσαμε για να έχουμε δωρεάν. Για να περάσεις σε ένα πανεπιστήμιο θέλεις φροντιστήρια όταν καταφέρεις και περάσεις ζεις το μεγαλείο της ανυπαρξίας καταλήψεις απεργίες και βαθμολογίες κατά βούληση. Μπορείς βέβαια να ενταχτείς στα σωστά κόμματα και να επιβιώσεις μέσα από αυτά και αυτά μέσα από εσένα και να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και για τα παιδιά σου. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που το θέλει αυτό αλλά ελπίζω πως όχι. Τι να κάνουμε έτσι είναι τα πράγματα σήμερα και θα βρούμε λύσεις σε αυτά. Θα ψάξουμε ένα κολλέγιο στο εξωτερικό που να σε αντιπροσωπεύει γιατί κακά τα πράγματα αν δεν σου αρέσει αυτό που μαθαίνεις δεν θα το κάνεις ποτέ καλά. Και μετά θα δούμε όλη την διαδικασία που χεριάζετε για να κάνεις αίτηση σε αυτά τα κολέγια. Το πως μπορείς να κυνηγήσεις κάποια υποτροφία και πως θα κάνεις την ερεύνα ώστε να δεις τι σου ταιριάζει. Γενικά θα το ψάξουμε ώστε να το κάνουμε δωρεάν.
1) πέρα από όλα αυτά που σου λένε οι γονείς σου πρέπει να ξέρεις τι θες να κάνεις και πως θες να ζήσεις. Είναι λίγο νωρίς αλλά πρέπει να αποφασίσεις ποιος είσαι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις είναι πως θες να ζήσεις και αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος από γειτονιές που σου ταιριάζουν περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς τώρα. Υπάρχουν κολλέγια που γίνονται πράγματα που ούτε καν μπορεί να χωρέσει το μυαλό σου. Δεν λέω για τις καταστάσεις που βλέπεις σε κάποια αμερικανικά έργα λέω για πραγματικές που ξεφεύγουν από κάθε λογικό πλαίσιο. Και γύρο από αυτόν τον χαμό θέσεις εργασίας που και πληρώνουν αυτό που αξίζεις και θα σε αφήσουν να το εκμεταλλευτείς.
α) Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε που θέλουμε να σπουδάσουμε. Εγώ θα ήθελα να είμαι φοιτητής στο los angeles η σε κάποιο πανεπιστήμιο στο maui ( hawaii ). άρχισε να ψάχνεις Αμερική και Ευρώπη για τις δυνατές χώρες. Αυτές δηλαδή που δεν έχουν κατά κεφαλήν χρέος αλλά κατά κεφαλήν πλεόνασμα. Φτιάξε μια λίστα με 5 οικονομικά ισορροπημένες χώρες που θες να ζήσεις
β) αποφάσισε τι είναι αυτό που θες να σπουδάσεις. Μια εποχή σπούδαζαν όλοι υδραυλικοί μια άλλη έβγαζε κομμώτριες αυτή βγάζει μάγειρες. Αλλά όλα αυτά είναι μόδες και είναι πραγματικά μετρημένοι αυτοί που δουλεύουν. Για αυτό κάτσε και σκέψου τι είναι αυτό που θες να σπουδάσεις εσύ γιατί μόνο σε αυτό θα είσαι πραγματικά καλός.
γ) όμορφα τώρα που ξέρουμε τι θα κάνουμε στην ζωή μας και που θα το κάνουμε πάμε να φτιάξουμε την λίστα. Όλες τις εταιρίες από κάθε χώρα που ασχολούνται με το αντικείμενο μας. Όλα τα ιδρύματα όπως εκκλησίες και βιβλιοθήκες φιλανθρωπικούς συλλόγους και οικοτροφεία, έχε μου εμπιστοσύνη ζω καθαρά από χορηγίες για να μη κάνω τίποτα. Όλα τα πανεπιστήμια και όλες τις σχολές που έχουν αυτό που θες να σπουδάσεις. Όχι στο περίπου μια φορά θα το κάνουμε και θα το κάνουμε καλά θα μαζέψεις μια λίστα με όσα σου είπα από όλες τις χώρες που σε ενδιαφέρουν. Δεν χεριάζετε πολλά πολλά ονόματα email και τι κανει.
2) θα φτιάξεις φάκελο για κάθε πανεπιστήμιο θα δεις τι απαιτήσεις έχει και για την εγγραφή και για την υποτροφία. Πρέπει να ξέρεις τι χρειάζονται αυτές οι πόρτες για να ανοίξουν. Ακόμα και αν χρειάζονται πράγματα που δεν έχεις πρέπει να τα σημειώσεις. Αυτά τα κριτήρια αλλάζουν ανάλογα την ηλικία. Γενικά όσο μικρότερος είσαι τόσο ευκολότερα μπαίνεις.
3) συγκέντρωσε όλα αυτά που ξέρεις. Αγγλικά Γαλλικά χορό μπάσκετ φωτογραφία βαθμούς εργασίες που τα πήγες πολύ καλά εθελοντική εργασία κάτσε να σκεφτείς τι έκανες όσα χρόνια ζεις και σημείωσε τα πιο αξιόλογα ακόμα και πράγματα που έκανες από το δημοτικό. Προσπάθησε να βρεις βαθμολογία από κάθε τάξη και κάθε τετράμηνο ακόμα. Και τώρα άρχισε να τα συγκεντρώνεις με όσο καλύτερο τρόπο μπορείς. Εν ανάγκη ζητά την βοήθεια κάποιου ιδικού για να γίνει όμορφο και σωστά. Πρέπει να σκεφτείς τον εαυτό σου σαν ένα βιβλίο που πρέπει να πουλήσεις. Δεν θα κάνουμε αυτό μην ανησυχείς αλλά έτσι πρέπει να το σκεφτείς για να το κάνεις καλά.
5) ψάχνοντας για υποτροφίες. Κάθε σχολή κάθε τι που βάλαμε στην λίστα μας στο γ του πρώτου βήματος ψάχνουμε να δούμε ποιά από αυτά δίνουν υποτροφίες και ετοιμάζοντας μια καλή και φιλική επιστολή αν είναι δυνατόν για τον κάθε έναν ξεχωριστά. Πρέπει να την προσαρμόσουμε στα μέτρα τους και αυτά τα μέτρα μπορείς να τα καταλάβεις διαβάζοντας τον τρόπο που γράφουν στις ιστοσελίδες τους. Πρέπει να τους δώσουμε καλούς λόγους με το γιατί θέλουμε να σπουδάσουμε στις ανάλογες σχολές και αν θέλουν δήγμα δουλειάς να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πρέπει να σκεφτείς ότι δεν είσαι ο μόνος που ζητά υποτροφία πιθανόν την ίδια μέρα να έχουν πάρει άλλες 50. για αυτό η επιστολή σου πρέπει να είναι ξεκούραστη ενδιαφέρον και κατατοπιστική. Αν μπορείς να εξασφαλίσεις και συστατικές επιστολές από καθηγητές και αν έχεις προλάβει να δουλέψεις για κάποιον και από αυτόν. Πιστεύω να είναι καλός μαζί σου αν τους πεις ότι είναι για σπουδές.
6) προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν η τηλεφωνικός η on line αν έχεις διαλέξει τις σωστές περιοχές και ακλουθώντας αυτά που σου είπα πιο πάνω θα τους βρεις on line. τότε θα τους πεις ότι χαίρεσαι που επικοινωνείς μαζί τους πως θα ήθελες να σπουδάσεις σε αυτούς και ότι χρειάζεσαι μερικές πληροφορίες για την υποτροφία και αν αυτό τους είναι εύκολο και συμβουλές για να το κάνεις σωστά. Πρέπει να είσαι φιλικός να ευχάριστος και ετοιμόλογος. Ο σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε κάτι άμεσα, αν και ποτέ δεν ξέρεις αλλά να έχουμε μια πρώτη επαφή και αν είναι δυνατόν να μας θυμούνται με ευχάριστο τρόπο. Έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο που δουλεύουν τα πανεπιστήμια αλλά αυτό είναι ξεχωριστό άρθρο.
7) αν μέχρι εδω μας έχουν δεχτεί τότε είναι όλα καλά μπαίνουμε στο πρώτο κολλέγιο που επικοινωνήσει μαζί μας. Αφού στείλουμε την αίτηση πάντα... Όπως είπαμε και πιο πάνω διαλέγουμε μόνο αυτά που έχουν σχέση με το αντικείμενο που θέλουμε να σπουδάσουμε. Δεν απορρίπτεις δεν το σκεφτεσαι αν θες να το σκεφτείς κάντο πριν στείλεις την αίτηση. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να σε φωνάξουν και από ένα άλλο αλλά μη το ρισκάρεις.
8) αν δεν μας δεχτούν περνάμε σε δυσκολότερα μονοπάτια. Αρχίζουμε και ζητάμε υποστήριξη από όσα σημειώσαμε στο βήμα 1. πρόσεξε μπορεί να μην έχουμε τα χρήματα να μπούμε στο κολλέγιο που θέλουμε και να ζήσουμε στην πόλη που είναι αυτό αλλά δεν φταίμε εμείς για αυτό ούτε οι γονείς μας. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι να μας λυπηθούν αλλά να μας σεβαστούν και να πιστέψουν σε αυτό που κάνουμε. Οπότε ετοιμάζουμε την επιστολή μας τους εξηγούμε πως έχει η κατάσταση και πως δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποια υποτροφία. Αλλά πέρα από αυτό πιστεύουμε σε αυτό θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας. Δηλώνουμε τα πραγματικά μας στοιχεία, μιλάμε για χορηγία όχι για απάτη και είμαστε ανοιχτοί να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Μέσα στην επιστολή θα συμπεριλάβεις όλα τα έξοδα που θα χριστείς πανεπιστήμιο τροφή στέγη και βιβλία. Και θα τα αναλύεις σε ξεχωριστό έγγραφο σε περίπτωση που θέλουν να τα δουν. Θα στο αναλύσω σε περίπτωση που με έχεις χάσει.. Στέλνουμε σε εταιρίες που σχετίζονται με αυτό που θέλουμε να κάνουμε... Σε αυτούς που λογικά θα δουλεύουμε μετά από χρόνια... Δεν υπάρχουν προχειρότητες αν θες να το κάνεις καλά προσπάθησε να το κάνεις καλύτερα από ότι θα το έκαναν αυτοί. Και είπαμε ότι έχουμε κάνει αναζήτηση στα πάντα και στέλνουμε στα πάντα.
9) αν δεν τα καταφέρεις και σε αυτό περνάμε στο επόμενο και τελευταίο βήμα. Πρώτα θα περιμένουμε να περάσουν 3 μήνες. Και φτιάχνουμε δυο καινούριες λίστες η μια θα είναι όλες τις εταιρίες που σχετίζονται με αυτό που θέλουμε να κάνουμε σε όλες τις περιοχές που έχουμε σημειώσει. Απλά αντιγράφοντας και ρίχνουμε μια ματιά για καμία καινούρια. Και σημειώνουμε και τις εταιρίες που δεν σχετίζονται με το αντικείμενο μας. Σε αυτές που έχουν σχέση αφήνουμε την ιστορία μας πίσω με τις υποτροφίες γιατί την έχουν διαβάσει. Και τους κάνουμε πρόταση να εργαστούμε σε αυτούς με σκοπό να μας καλύψουν την στέγη το φαγητό και τα δίδακτρα τις σχολής και αν χιαστεί να δουλέψετε και ένα διάστημα παραπάνω, αυτές οι εταιρίες είναι που πρέπει να πιστέψουν σε εσένα και για το τώρα σου και για το μετά σου. Στις άλλες που δεν μας ξέρουν στέλνουμε την ιστορία και τους ζητάμε να εξετάσουν το ενδεχόμενο υποτροφίας. Ότι κάναμε στο βήμα 8 με τις εταιρίες που είναι σχετικές με το αντικείμενο μας. Το τελευταίο βήμα δεν έχει τέλος κατά κάποιο τρόπο όταν το ολοκληρώσεις θα έχει φτάσει η στιγμή να ζητήσεις πάλη ιπποτροφία. Καλή τύχη σε αυτό που θες εσύ να κάνεις.
Εμμανουήλ
Πως θα πάρουμε υποτροφία να σπουδάσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε... Μου το ζητήσατε και το ετοίμασα αλλά είναι ένα θέμα που είμαι εξαιρετικά ευαίσθητος και θα είμαι επικίνδυνα επιθετικός μαζί σου. Δεν ξέρω τι άνθρωπος είσαι, αν είσαι σοβαρός η στον κόσμο σου και για να είμαι ειλικρινής δεν τους πολύ συμπαθώ τους σοβαρούς αλλά σέβομαι αυτούς που μπορούν να δουν με σοβαρότητα τα θέματα που απαιτούν σοβαρότητα.
ΑπάντησηΔιαγραφή