Μια εξαιρετικά εύκολη φθηνή συνταγή είναι αυτή για το γαριφαλέλαιο το οποίο αγοράζεται αρκετά ακριβά και κάποιες φορές γιατί σας το πλασάρουν σαν αιθέριο έλαιο. Το τραγικότερο είναι ότι το βάζουν στο χέρι σας για να το μυρίσετε !!! Μη το δοκιμάσεις σε καμία περίπτωση με 100% καθαρό αιθέριο έλαιο από γαρίφαλο. Αλλά αυτό το έχουμε λύσει σε παλιότερο άρθρο με αιθέρια έλαια τα καθαρά αιθέρια έλαια τα ανθοϊάματα και τα λάδια. Αυτό που θα δούμε εδω είναι πως θα φτιάξουμε το γαριφαλέλαιο εύκολα στο σπίτι.
Θα χρειαστούμε γαρίφαλο από μαγαζί μπαχαρικών και θα διαλέξουμε αυτό που μυρίζει πιο έντονα γαρίφαλο. Θα αγοράσουμε δυο κουταλιές τις σούπας για κάθε κούπα λαδιού που θέλουμε να φτιάξουμε. Το έπιασες έτσι? Αν θες να βγάλεις δυο κούπες γαριφαλέλαιο θα αγοράσεις 4 κουταλιές γαρίφαλο. Το λιώνουμε στο γουδοχέρι μέχρι να γίνει σχεδόν σαν σκόνη και το δένουμε σφιχτά με ύφασμα ( σαν πουγκί σκέψου κάτι ) και το ρίχνουμε μέσα στο λαδί. Ο σκοπός μας είναι να μη μας χυθεί το γαρίφαλο μέσα στο λάδι οπότε το δένουμε σφιχτά. Παίρνουμε την κανάτα με το ανάλογο λάδι. Το θυμόμαστε έτσι? Αν έχουμε 6 κουταλιές γαρίφαλο τότε 3 κούπες ελαιόλαδο. Τα λέω ξανά και ξανά γιατί με ρωτάτε. Και ρίχνουμε μέσα το πουγκί με το γαρίφαλο.
Εδω θέλω την προσοχή σου
Μετά παίρνουμε ένα ταψί και του βάζουμε νερό, μέσα στο ταψί με το νερό μια κατσαρόλα και μέσα στην κατσαρόλα την κανάτα με το λάδι και το γαρίφαλο. Μετά κλίνουμε απαλά την κανατά με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα. Με μεγάλη προσοχή πάντα και εμείς κοντά να το ελέγχουμε. Μετά το κατεβάζουμε και περιμένουμε με υπομονή να κρυώσει. Δεν το βάζουμε στο ψυγείο σε καμία περίπτωση. Διάβασε το ακόμα μια φορά.
Άστο μια μέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια βγάλε το γαρίφαλο από μέσα και βαλε το λάδι σε ένα μπουκάλι αφού το φλιτάρεις με ύφασμα. Και αυτό είναι το γαριφαλέλαιο που αγοράζεις με 5ε τα 10ml (500ε το λίτρο δηλαδή...) για να μη πούμε για καθαρό αιθέριο έλαιο...
Κείμενο Εμμανουήλ
Θα χρειαστούμε γαρίφαλο από μαγαζί μπαχαρικών και θα διαλέξουμε αυτό που μυρίζει πιο έντονα γαρίφαλο. Θα αγοράσουμε δυο κουταλιές τις σούπας για κάθε κούπα λαδιού που θέλουμε να φτιάξουμε. Το έπιασες έτσι? Αν θες να βγάλεις δυο κούπες γαριφαλέλαιο θα αγοράσεις 4 κουταλιές γαρίφαλο. Το λιώνουμε στο γουδοχέρι μέχρι να γίνει σχεδόν σαν σκόνη και το δένουμε σφιχτά με ύφασμα ( σαν πουγκί σκέψου κάτι ) και το ρίχνουμε μέσα στο λαδί. Ο σκοπός μας είναι να μη μας χυθεί το γαρίφαλο μέσα στο λάδι οπότε το δένουμε σφιχτά. Παίρνουμε την κανάτα με το ανάλογο λάδι. Το θυμόμαστε έτσι? Αν έχουμε 6 κουταλιές γαρίφαλο τότε 3 κούπες ελαιόλαδο. Τα λέω ξανά και ξανά γιατί με ρωτάτε. Και ρίχνουμε μέσα το πουγκί με το γαρίφαλο.
Εδω θέλω την προσοχή σου
Μετά παίρνουμε ένα ταψί και του βάζουμε νερό, μέσα στο ταψί με το νερό μια κατσαρόλα και μέσα στην κατσαρόλα την κανάτα με το λάδι και το γαρίφαλο. Μετά κλίνουμε απαλά την κανατά με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα. Με μεγάλη προσοχή πάντα και εμείς κοντά να το ελέγχουμε. Μετά το κατεβάζουμε και περιμένουμε με υπομονή να κρυώσει. Δεν το βάζουμε στο ψυγείο σε καμία περίπτωση. Διάβασε το ακόμα μια φορά.
Άστο μια μέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια βγάλε το γαρίφαλο από μέσα και βαλε το λάδι σε ένα μπουκάλι αφού το φλιτάρεις με ύφασμα. Και αυτό είναι το γαριφαλέλαιο που αγοράζεις με 5ε τα 10ml (500ε το λίτρο δηλαδή...) για να μη πούμε για καθαρό αιθέριο έλαιο...
Κείμενο Εμμανουήλ
Μια εξαιρετικά εύκολη φθηνή συνταγή είναι αυτή για το γαριφαλέλαιο το οποίο αγοράζεται αρκετά ακριβά και κάποιες φορές γιατί σας το πλασάρουν σαν αιθέριο έλαιο.
ΑπάντησηΔιαγραφή