Οι Καταρράκτες των Αγγέλων


Το 1934 ο Αμερικανός πιλότος Jimmy Angel ανακάλυψε τους καταρράκτες αυτούς στην Βενεζουέλα, σε μια από τις πτήσεις που πραγματοποιούσε εκείνη την περίοδο στην περιοχή για την εξεύρεση χρυσού . Βέβαια, αυτό που ανακάλυψε άξιζε περισσότερο και από χρυσάφι και όπως ισχυρίστηκε και ο ίδιος το θέαμα που αντίκρισε τον άφησε άφωνο. Όταν αργότερα διηγούνταν στους άλλους με ζωηρές περιγραφές τα τοπία που είχε ανακαλύψει με τον τεράστιο καταρράκτη, τους ήταν δύσκολο να τον πιστέψουν. Οι καταρράκτες, φυσικά, πήραν το όνομα τους από τον εξερευνητή τους.


Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι ο ψηλότερος καταρράκτης του κόσμου καθώς πέφτει από ύψος 979 μέτρων από την κορυφή Auyantepui και έχει 19 φορές το ύψος των καταρρακτών του Νιαγάρα. Οι ντόπιοι ονόμασαν τον καταρράκτη Kerekupai-Meru, που σημαίνει "πέφτει το νερό στη βαθύτερη περιοχή", στη γλώσσα Pemon. Επίσης , ο καταρράκτης αυτός είναι ο πιο απομονωμένος μιας και ο κοντινότερος δρόμος βρίσκεται 110 χιλιόμετρα μακριά.




Η περιοχή γύρω από τους καταρράκτες είναι πρακτικά μη κατοικήσιμη λόγω της πολύ άγριας βλάστησης και των τεράστιων βουνών. Οι Ινδιάνοι θεωρούσαν το μέρος αυτό ως τον τόπο για την ζωή μετά τον θάνατο, κάτι σαν τον δικό μας Παράδεισο. Οπωσδήποτε, τους δικαιολογούμε γιατί το τοπίο μοιάζει όντως να ξεπήδησε από σελίδες παραμυθιού ή από εικόνα παιδικής φαντασίας. Θα μπορούσε επίσης να το χαρακτηρίσει κανείς ως επίγειο παράδεισο, ως μια μικρή Εδέμ όπου κατοικούν μονάχα άγγελοι..!


Οι καταρράκτες των Αγγέλων είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία που κόβει την ανάσα και θεωρείται από πολλούς ως το 8ο φυσικό θαύμα του κόσμου. Αν θέλετε να τους επισκεφτείτε, η καλύτερη εποχή είναι από το Μάιο μέχρι και τον Νοέμβριο, καθώς τότε η θέα των καταρρακτών είναι πιο συγκλονιστική. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε εκείνη την περίοδο, δεν υπάρχει πρόβλημα… Οι καταρράκτες των Αγγέλων είναι ένα θέαμα που αξίζει πάντα να το δείτε…!

sandra

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.