Καλλιέργεια κρυστάλλων

Θα σας πω τα βασικά για να καλλιεργήσετε τους δικούς σας κρυστάλλους χωρίς να δώσετε χρήματα για να αγοράσετε κάποιο kit. θα περιοριστώ στους απλούς κρυστάλλους και αυτό όχι γιατί δεν θέλω να μοιραστώ την προσωπική μου έρευνα . Μα γιατί οι απόπειρες μου να δημιουργήσω κάτι ακριβό και ιδιαίτερο ( aquamarine ) ακόμα δεν έχουν πετύχει. Και από το να μάθετε κάτι που πιθανόν να είναι λάθος τότε είναι προτιμότερο να μη το μάθετε καθόλου. Απόπειρες που κόστισαν ακριβά και ακόμα κοστίζουν όσο από θέμα χρόνου τόσο και από θέμα υλικών. Θα προσπαθήσω να μη σας κουράσω με ορολογίες και παράλληλα να σας πω πως θα βρείτε όλα όσα χιάζεστε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι αποφασίσουμε τι θέλουμε να φτιάξουμε. Έτσι θα αναζητήσουμε στο διαδίκτυο μια λίστα με όσο το δυνατόν περισσότερα είδη κρυστάλλων με φωτογραφικό υλικό. Στον σύνδεσμο αυτόν θα βρείτε αρκετούς αλλά θα σας συμβούλευα να κάνετε και μια αναζήτηση στο Google. στα πρώτα βήματα. Να έχετε υπόψιν ότι σας ενδιαφέρουν δυο πράγματα
1 Σκληρότητα. κυμαίνετε από το 1 ως το 10 αυτός που θα φτιάξουμε είναι στο 1. Ο αμέθυστος στο 5 αν και αναφέρετε σαν 5 - 6 αυτό έχει να κάνει με το μέγεθος. Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να πέσει κάτω από 5 και έτσι τον μετράμε σαν 5. Και στο 10 βρίσκετε το διαμάντι αν και δεν είναι ούτε ο σκληρότερος ούτε ο ακριβότερος κρύσταλλος - λίθος. Ο ακριβότερος είναι ο αλεξανδρίτης που αξίζει 4 φορές ακριβότερα ανά καράτι και φτάνει ως και 10 φορές ακριβότερος. 2) Η formula. Από την formula θα καταλάβεις τι υλικά χρειάζεται ο κρύσταλλος σου για να δημιουργηθεί και αυτά θα σε οδηγήσουν στα ανάλογα μηχανήματα. Για παράδειγμα η formoula από αυτόν που θέλω να φτιάξω εγώ είναι
Be
 
3
Al
 
2
Si
 
6
O
 
18
Και αφού δεν έχω ηδέα από χημεία θα χωρίσω τα συστατικά και θα τα ψάξω ένα προς ένα στο διαδίκτυο. Για να μάθω που μπορώ να τα βρω πως αντιδρούν και προπάντων σε ποια θερμοκρασία λιώνουν

Ωραία ως εδω πάμε να φτιάξουμε κάτι εξαιρετικά εύκολο με υλικά από την κουζίνα μας. Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 με ½ κούπα νερό αφήστε το στην φωτιά μέχρι το νερό να γίνει χλιαρό. Μετά προσθέστε μέσα 2 κούπες αλάτι ( αν μπορεί το νερό να διαλύσει περισσότερο αλάτι τότε ρίξτε κ άλλο αν θέλετε ). Το αλάτι αν δεν κάνω λάθος λιώνει στους 100 βαθμούς αλλά εσείς αφήστε το να βράσει αρκετή ώρα ανακατεύοντας το γιατί παίζει ρόλο και το μέγεθος. Όταν το νερό και το αλάτι θα έχουν γίνει ένα και δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε κόκκους μέσα στο μίγμα τότε αδειάστε το σε ένα ποτήρι και κάντε το εξής κόλπο Δέστε ένα κορδόνι στην μέση ενός μολυβιού και στηρίξτε έτσι το μολύβι ώστε το κορδόνι να μπαίνει από το κέντρο του ποτηριού και να καταλήγει ως την μέση. Τέλος αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου η βάλετε το στο ψυγείο η την κατάψυξη. Όσο πιο κρύο τόσο πιο γρήγορα. Προσπαθήστε να μη το κουνήσετε καθόλου από την στιγμή που θα το αφήσετε κάπου. Αν θέλετε να βλέπετε την εξέλιξη του αφήστε το σε εμφανή σημείο. Αν το αφήσετε στην κατάψυξη τότε θα έχετε τα πρώτα αποτελέσματα από την πρώτη μέχρι την τέταρτη ώρα. Αφήστε το για όσο καιρό θέλετε και παρατριφτείτε. Αυτοί οι κρύσταλλοι που θα βγάλετε τώρα λέγονται σπόροι στο επόμενο θέμα θα σας πω πως να βγάζετε μεγαλύτερους κρυστάλλους χρησιμοποιώντας τους σπόρους. Και ως τότε καλή τύχη.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Καλλιέργεια κρυστάλλων

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.