ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ!!!

Η Πλαταριά είναι ένα μικρό, παραλιακό χωριό που βρίσκεται μόλις 12 χμλ. από την πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας, την Ηγουμενίτσα. Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός έχει αυξηθεί σημαντικά και έχει αναδείξει το χωριό αυτό σε έναν άκρως επιθυμητό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αρχικά, η Πλαταριά ήταν χτισμένη στους πρόποδες του βουνού ενώ πλέον τα σπίτια έχουν «κατέβει» προς τη θάλασσα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμα αρκετά σπίτια στην παλιά Πλαταριά, όπως την ονομάζουν πια οι κάτοικοι, και χτίζονται και άλλα καινούρια γιατί οι θέα από ψηλά είναι απλά μοναδική.
Ένας λόγος που η Πλαταριά προτιμάται αρκετά είναι οι χαμηλές, προσιτές τιμές που διαθέτει, όσον αφορά τα καταλύματα. Υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και γκαρσονιέρες με την απίστευτη θέα του Ιονίου. Όσο για το φαγητό, από ένα παραλιακό χωριό δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά οι ψαροταβέρνες. Οι περισσότεροι μαγαζάτορες ασχολούνται προσωπικά με την αλιεία και το φρέσκο ψάρι δεν λείπει ποτέ απ’ το μενού. Υπάρχουν επίσης αρκετές καφετέριες-μπαρ δίπλα στη θάλασσα, όπως επίσης και beach bars με δωρεάν ξαπλώστρες για να απολαύσετε το μπάνιο και τον καφέ σας με τη θέα ενός υπέροχου ηλιοβασιλέματος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτό της Σαντορίνης. Η παραλία της Πλαταριάς ονομάζεται «Αμόεσσα» και έχει μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο. Εκτός από το μπάνιο μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας κατά μήκος της παραλίας, ειδικά με την γλυκιά δροσιά που επικρατεί κατά τις πρωινές ώρες όμως και ένας βραδινός περίπατος είναι εξίσου ελκυστικός.
Όλη η καλοκαιρινή περίοδος προσφέρεται για να επισκεφτείτε την Πλαταριά, αν όμως θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιες απ’ τις τοπικές εκδηλώσεις, μπορείτε να έρθετε από τις 20 έως 26 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας διοργανώνονται διάφορα “events” , όπως αγώνες beach volley, διάφορα πάρτυ στην παραλία, κάποιες εθελοντικές εργασίες, κυρίως σε σχέση με την θάλασσα και το χορευτικό αντάμωμα στο οποίο έρχονται χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό. Στις 25 Ιουλίου, δηλαδή την παραμονή της γιορτής της Αγίας Παρασκευής κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την λιτανεία της εικόνας από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής έως την εκκλησία του χωριού. Αυτή την λιτανεία αξίζει να την δείτε καθώς η όλη μεταφορά της εικόνας γίνεται με βάρκα στην οποία βρίσκεται ο παππάς που παραλαμβάνει την εικόνα και παιδιά απ’ το χορευτικό που την συνοδεύουν μέχρι την εκκλησία. Φυσικά, την κεντρική βάρκα ακολουθούν και άλλες πολλές στις οποίες μπορεί να επιβιβαστεί όποιος θέλει. Έπειτα, ακολουθούν χιλιάδες χρωματιστά πυροτεχνήματα που κυριολεκτικά μετατρέπουν την νύχτα σε μέρα. Αυτό το θέαμα όμως είναι κάτι που δεν μπορείς να το περιγράψεις, απλά πρέπει να το δεις.Γενικά, η Πλαταριά είναι ένα μικρό χωριό με πολλές ομορφιές. Αλλά επειδή τα λόγια ορισμένες φορές είναι πολύ φτωχά , πάρτε μια γεύση απ’την ομορφιά του χωριού μας , βλέποντας τις εικόνες κα αφεθείτε στην μαγεία τους, που είμαι σίγουρη …θα σας παρασύρει…
Κείμενο Sandra
Φωτογραφικό υλικό Sandra

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.