Βασικοί κανόνες χρηματιστηρίου.


Αυτοί που παίζουν χρηματιστήριο χρίζονται σε δυο κατηγορίες τους τζογαδόρους και τους επενδυτές. Οι τζογαδόροι αγοράζουν με προοπτική να πουλήσουν ακριβότερα. Οι επενδυτές αγοράζουν για να λαμβάνουν μερίσματα. Δεν τους νοιάζει ποτέ θα κερδίσουν από τα μερίσματα που επένδυσαν σε μια εταιρία. Αφού έχουν την αξία της μετοχής. Τους νοιάζει μόνο να περνούν πολλά μερίσματα από εταιρίες. Ο καπιταλιστής που λέμε! Συνήθως αν δεν έχεις χρήματα και θες να βγάλεις από το χρηματιστήριο ένας είναι ο δρόμος... Τζογαδόρος !!! Ψάχνεις μετοχές που να έχουν μεγάλη ιστορία στο χρηματιστήριο και στην αγορά επίσης και χαμηλή τιμή. Την αγοράζεις και περιμένεις να ανέβει σε σημείο που αν την πουλήσεις να σου δώσει κέρδος. Αλλά πρόσεχε και ίδιος αν παίζεις με μικρά ποσά το κέρδος πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την προμήθεια πώλησης και αγοράς. Για παράδειγμα:

Μια μετοχή του World-Look κοστίζει  0,10ε για να την αγοράσεις. Και η προμήθεια της χρηματιστηριακής είναι 8ε ( 8ε αγορά και 8ε πώληση = 16ε ) τώρα αν εσύ αγοράσεις μετοχές αξίας 10ε ( 100 μετοχές ) θα πληρώσεις 18ε ( 10ε μετοχές + 8προμήθεια χρηματιστηριακής ) και αν τις πουλήσεις στην ίδια τιμή τότε θα πάρεις 2ε (10ε θα αξίζουν οι μετοχές σου άλλα θα πληρώσεις και 8ε προμήθεια πώλησης οπότε 10-8=2) οπότε με αυτόν τον τρόπο βγαίνεις χαμένος 16ε. Για βγεις κερδισμένος πρέπει να το κάνεις με τον παρακάτω τρόπο.

Είμαστε στο εκεί που έχεις αγοράσει. 100 μετοχές WL  με αξία 0,10ε ανά μετοχή. Μια αγορά που σου στοίχησε 18ε λόγο προμήθειας. Αφού έπαιξες τόσο χαμηλά ( εννοώντας ότι πόνταρες λίγα χρήματα ) περιμένεις να τριπλασιαστεί η αξία της μετοχής. Και τότε πουλάς. Οπότε βγάζεις από την πώληση 4ε καθαρά  (30ε αξίζουν τώρα οι μετοχές που πουλάς - 10ε που έδωσες για να τις αγοράσεις - 8 προμήθεια αγοράς - 8 προμήθεια πώλησης = 4ε καθαρού κέρδους )

Τώρα αν έχεις αγοράσει 1000 μετοχές =100ε με αξία μετοχής 0,10ε. Θα έχεις κέρδος από την στιγμή που η μετοχή ανέβει στο 0,13ε σε αντίθεση με την πρώτη φορά που έπρεπε να βγάλεις κέρδος όταν η τιμή έφτανε στο 0,30ε.

Πάμε στην περίπτωση που έχεις πάρει 10ε μετοχές και η τιμή άρχισε να πέφτει αντί να ανεβαίνει. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ !!! Αντιθέτως αν η μετοχή έπεσε στο 0,05 τότε σοφότερο είναι να αγοράσεις ακόμα 10ε μετοχών = 200 μετοχές αφού η αξία έπεσε. Τις μετοχές τώρα μπορείς να τις πουλήσεις όταν η αξία θα ανέβει στο 0,15ε. Οπότε το κέρδος θα είναι 1ε

45ε αξία μετοχών - 8ε προμήθεια αγοράς - 8ε για προμήθεια δεύτερης αγοράς -8ε για προμήθεια πώλησης - 10ε οι πρώτες 100 μετοχές με αξία 0,10ε - 10ε οι δεύτερες 200 μετοχές με 0,05ε = 1ε καθαρό κέρδος

Ποτέ δεν πουλάς μια μετοχή που δεν θα σου δώσει κέρδος. Ακόμα και αν χιαστεί να την κρατήσεις για πολύ καιρό. Να ξέρεις ότι συνήθως στον ένα χρόνο ( διαφέρει ανάλογα την εταιρία ) παίρνεις ποσοστό από την αξία των μετοχών. Τα λεγόμενα μερίσματα.

Μερίσματα.

Σαν ιδιοκτήτης του world look αποφασίζω και ανακοινώνω ότι φέτος θα μοιράσω μερίσματα στους επενδυτές. Σε αυτούς δηλαδή που έχουν μετοχές της σελίδας μου.

Είναι ποσοστά ανάλογα με την αξία των μετοχών η οποία είναι ανάλογη με την ζήτηση τον όγκο και το κέρδος. Πράγματα που θα χρειαστεί να τα μάθετε αν αποφασίσετε να βάλετε κάτι δικό σας στο χρηματιστήριο.

Η μερισματική απόδοση από το world look είναι 10% οπότε όταν φτάσει η στιγμή να δοθούν τα μερίσματα εσύ θα πάρεις 1ε. Από την στιγμή που η συνολική αξία των μετοχών σου είναι 10ε (100 μετοχές με αξία 0,10ε). Αλλά σκέψου κ αλλιώς.

Έχεις μαζέψει κάποια χρήματα και θες να τα αφήσεις στην τράπεζα για να παίρνεις τους τόκους. Το 2% που σου δίνει η τράπεζα τάδε. Η ίδια τράπεζα δίνει μερισματική απόδοση 10% στις μετοχές τις. Σε συμφέρει λιπών καλύτερα να αγοράσεις τις μετοχές της τράπεζας. Έχεις 8% μεγαλύτερη απόδοση. Και τον κίνδυνο να μειωθεί η να αυξηθεί το υπόλοιπο σου. Κάτι που δεν σε ανησυχεί αφού στα 8 χρόνια οι τόκοι θ σου στείλουν πίσω τα χρήματα σου και θα έχεις την αξία των μετοχών στην άκρη. Και ο κίνδυνος να σκάσει η μετοχή είναι ο κίνδυνος να κλίσει η τράπεζα. Δεν χεριάζετε να το συζητήσουμε αυτό είναι το ίδιο εκτεθειμένος και στις δυο περιπτώσεις. Θα μου πεις ότι η τράπεζα μου δίνει το 2% κάθε μήνα. Και θα σου πω ότι έχεις πέσει στην διαφημιστική παγίδα σου δίνει 2% τον χρόνο και σου μοιράζει τις πληρωμές σε δώδεκα μήνες.

Αν έχεις κλισμένα 100ε τότε θα παίρνεις 2ε τον χρόνο από τόκους. Τα οποία έχεις την επιλογή να παίρνεις κάθε μήνα. Όχι 2ε αλλά 2ε δια δώδεκα μήνες. 0,17ε τον μήνα. Αν  αυτά τα χρήματα τα είχες μετοχές θα έπαιρνες 0,83ε τον μήνα δηλαδή 10ε τον χρόνο. Και είναι το λογικότερο αφού στην πρώτη περίπτωση είσαι πελάτης και στην δεύτερη επενδύτης.

Το μικρότερο που προτείνουμε να βάλεις είναι 100 με 200. είναι μια καλή αρχή για να μάθεις το σύστημα και να δεις αν το έχεις η αν δεν το έχεις. Περιορίσου σε μετοχές που είναι υπαρκτές για εσένα. Άλλη σιγουριά θα νιώθεις αν έχεις μετοχές του ΟΤΕ και άλλη με μετοχές του world look. βέβαια του ΟΤΕ είναι ακριβότερες αλλά σίγουρα θα βρεις μετοχές της ίδιας κατηγορίας ( που σαν εταιρίες θα θεωρείς ότι είναι σχετικά δύσκολο να κλίσουν ) και με πολύ χαμηλές τιμές. Να σημειώσω εδω ότι το world look δεν είναι στο χρηματιστήριο. Αλλά στο επόμενο σχετικό θέμα που θα είναι μάθε πως να βάλεις την επιχείρηση σου ( ιστοσελίδα σου ) στο χρηματιστήριο, θα είναι. Γιατί το world look δοκιμάζει πριν γράψει.


Κείμενο Εμμανουήλ
Φωτογραφικό υλικό www.guinda.gr
Model Andreas Voutou

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Βασικοί κανόνες χρηματιστηρίου.

  1. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας lemeridian και να ενημερώσω τους ανθρώπους για το πόσο ευγνώμονες είμαι για όλη τη βοήθεια που δώσατε εσείς και το προσωπικό της ομάδας σας και ανυπομονώ να συστήσω τους φίλους και την οικογένειά τους εάν χρειάζονται οικονομική συμβουλή ή βοήθεια @ ποσοστό 1,9% Επιχειρηματικό Δάνειο .Via Contact:. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. Συνεχίστε τη σπουδαία δουλειά.
    Ευχαριστώ, Busarakham.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.