Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα..!


Τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι μια σειρά παραπτωμάτων στα οποία μπορεί να υποπέσει ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του και να χάσει με αυτό τον τρόπο τον δρόμο προς την σωτηρία και εξαγνισμό της ψυχής του. Ο άνθρωπος λοιπόν που θα «διαπράξει» ένα ή και περισσότερα απ’ τα θανάσιμα αυτά αμαρτήματα θα οδηγηθεί στην αιώνια φυλακή της ψυχής του από τους «δαίμονες» και ο μόνος τρόπος για να συγχωρεθεί είναι η εξομολόγηση, όλα αυτά σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία και τον Πάπα Γρηγόριο Α΄. Ποια είναι όμως αυτά τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα; Παρακάτω εμφανίζονται από το πιο σοβαρό στο λιγότερο σοβαρό. Πρώτη έρχεται η οκνηρία που εκπροσωπείται απ’ τον δαίμονα Βηλφεγώρ. Δεύτερη είναι η αλαζονεία που θεωρείται όμως και ως η αρχή όλων των αμαρτιών και την εκπροσωπεί ο δαίμονας ο Εωσφόρος. Τρίτη ακολουθεί η λαιμαργία και ο εκπρόσωπος της είναι ο δαίμονας Βελζεβουλ. Τέταρτη καταφθάνει η λαγνεία, δηλαδή η κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος δεν ελέγχει τις σεξουαλικές του ορμές και εκπροσωπείται απ’τον δαίμονα Ασμοδαίο. Πέμπτη είναι η απληστεία και έχει ως εκπρόσωπο τον δαίμονα Μαμμωνά. Έκτη κατατάσσεται η οργή με ένα και μοναδικό εκπρόσωπο τον γνωστό δαίμονα Σατανά. Το έβδομο και τελευταίο θανάσιμο αμάρτημα είναι η ζηλοφθονία που εκπροσωπείται απ’ τον δαίμονα Λεβιάθαν. 

Τα αμαρτήματα επηρεάζουν κάθε άτομο ξεχωριστά αλλά και ολόκληρη την κοινωνία γενικά αφού η κοινωνία αποτελείται από πολλά άτομα μαζί. Σύμφωνα με έρευνες, άντρες και γυναίκες τείνουν να διαπράττουν διαφορετικά αμαρτήματα. Οι άντρες υποπίπτουν στην λαγνεία, τη λαιμαργία και την οκνηρία ενώ οι γυναίκες στην αλαζονεία, τη ζηλοφθονία και την οργή. Το θέμα δεν είναι να καταπιέζουμε τα πάθη αλλά να κυριαρχούμε πάνω σε αυτά και όχι αυτά πάνω σε εμάς. Δηλαδή , δεν πρέπει να είμαστε υποχείρια των παθών και των «ακατανίκητων» ορμών μας γιατί έτσι δεν διαχωριζόμαστε καθόλου από τα ζώα. Ο άνθρωπος, ως λογικό όν, θα πρέπει να ελέγχει τα πάθη του για να βαδίζει προς το σωστό δρόμο. Ο καθένας βέβαια είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του αλλά θα πρέπει να είναι και έτοιμος να βιώσει τις συνέπειες των πράξεων του… Η διαρκής πάλη ανάμεσα στην αρετή και την αμαρτία δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά εκεί θα φανεί ποιο παραμένουν άνθρωποι και ποιοι όχι!!!

κείμενο Sandra
σχέδιο Mary 

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα..!

  1. Τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι μια σειρά παραπτωμάτων στα οποία μπορεί να υποπέσει ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του και να χάσει με αυτό τον τρόπο τον δρόμο προς την σωτηρία και εξαγνισμό της ψυχής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.