Ακουιτανία Γαλλία


Η Ακουιτανία βρίσκεται στην νοτιοδυτική Γαλλία και αποτελείται από πέντε νομούς,τη Δορδόνη ,τη Ζιρόντ, τη Λαντ, το Λο ε Γκαρόν και τα Ατλαντικά Πυρηναία. Οι κάτοικοι της Ακουιτανίας μιλάνε Γαλλικά καθώς και κάποιες διαλέκτους της Οξιτανικής και Βασκικής γλώσσας. Ο πληθυσμός της κυμαίνεται γύρω στους 2.880.000 κατοίκους. Πρωτεύουσα της Ακουιτανίας είναι το Μπορντώ που βρίσκεται 350 χλμ μακριά από το Παρίσι. Η πρωτεύουσα είναι γνωστή όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε όλο τον κόσμο για την εξαιρετική ομορφιά του αλλά και για τα υπέροχο κρασί που παράγει. Κατά τον Μεσαίωνα, η Ακουιτανία είχε συμμαχήσει με βασιλιάδες της Αγγλίας, και η περιοχή έχει πολλές ιστορικές συνδέσεις με τα βρετανικά νησιά, κυρίως μέσω του εμπορίου οίνου. Όσο για την Ακουιτανία του σήμερα,αυτή προσφέρει πάρα πολλές επιλογές σε όσους επιθυμούν να την επισκεφτούν και κυρίως σε εκείνους που ενδιαφέρονται για την αρχιτεκτονική και την αρχαιολογία με τα εξαιρετικά ευρήματα στο Lascaux, το La Madeleine, και το Rouffignac, με τις μονές, τα κάστρα και γαλλο-ρωμαϊκά ερείπια.
Γενικά στις πόλεις της Ακουιτανίας μπορεί κανείς να ικανοποιήσει όλα τα ενδιαφέροντα του. Κάποιες από τις πόλεις διαθέτουν μοναδική φυσική ομορφιά με ατελείωτες πεδιάδες, τεράστια πευκοδάση και μεγάλους ποταμούς. Για τους λάτρεις της φύσης όλες αυτές οι περιοχές είναι ιδανικές.Επίσης στην Ακουιτανία μπορεί κανείς να κάνει από σερφινγκ στον Ατλαντικό γύρω από το St Jean de Luz έως και σκι στις βουνοκορφές των Πυρηναίων. Είναι μια περιοχή που προσφέρει ποικίλα αξιοθέατα και μπορεί να ικανοποιήσει τα γούστα ακόμα και των πιο απαιτητικών. Έχει απ’τα πιο ωραία και ιστορικής σημασίας ευρήματα καθώς και πιο σύγχρονες περιοχές που αξίζει κανείς να επισκεφτεί έστω μια φορά στη ζωή του!

Κείμενο sandra

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Ακουιτανία Γαλλία

  1. Η Ακουιτανία βρίσκεται στην νοτιοδυτική Γαλλία και αποτελείται από πέντε νομούς,τη Δορδόνη ,τη Ζιρόντ, τη Λαντ, το Λο ε Γκαρόν και τα Ατλαντικά Πυρηναία. Οι κάτοικοι της Ακουιτανίας μιλάνε Γαλλικά καθώς και κάποιες διαλέκτους της Οξιτανικής και Βασκικής γλώσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.