Γεωργία Μυριδάκη και Fridge

Γεωργία Μυριδάκη νέα, όμορφη και δραστήρια. Η υπεύθυνη του Fridge απόδειξε με σταθερά και πρωτότυπα βήματα ότι υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις μέσα στην διαδικτυακή καταιγίδα του copy paste κάνοντας κάτι δημιουργικό με ιδιαίτερο τρόπο. Το Fridge !!! Έπεσα πάνω στο Fridge περίπου πριν από έναν χρόνο εντελώς τυχαία ψάχνοντας για πληροφορίες στον googli. Για να πω την αλήθεια όσο ήμουν στην πρώτη παράγραφο δεν περίμενα πως θα βρω απαντήσεις αλλά πέρα από αυτό συνέχισα να διαβάζω γιατί ήταν καλογραμμένο και με χιούμορ. Πριν τελειώσω το κείμενο αυτό που είχα στο μυαλό μου  σαν ένα απλό δωμάτιο έγινε μια ολόκληρη πολιτεία την οποία μπορούσα να κατανοήσω απόλυτα. Και άρχισα να διαβάζω μανιωδώς τα κείμενα τους ξεχνώντας τον αρχικό σκοπό της επίσκεψης μου. Έχω φίλους με περιοδικά και blog στο διαδίκτυο, κάποια γνωστά κάποια όχι τόσο έχω και εγώ τα δικά μου και ίσως κάποιοι ενοχληθούν με αυτό που θα πω αλλά ας είμαστε ρεαλιστές το Fridge είναι ότι καλύτερο μπορείς να συναντήσεις στο ελληνικό διαδίκτυο. Μεγάλη ποικιλία θεμάτων, απόλυτα ενημερωμένοι συγγραφείς και cool !!! τα πάντα διαβάζονται απίστευτα γρήγορα και πάντα κάτι σου δίνουν όσα και αν ξέρεις όσα και αν έχεις διαβάσει. Είπα οπότε ότι αυτή είναι μια συνέντευξη που πρέπει να έχει το Worldlook είναι κάτι σαν μελλοντική επένδυση.


Ας αρχίσουμε με το Fridge. Πως προέκυψε και πότε άρχισε να δημιουργείτε? Ποια ήταν η ιδέα ποια ήταν η απόφαση.

Άρχισε να δημιουργείται το 2010. Η ιδέα ήταν πάνω-κάτω, ακριβώς αυτή: "ρε παιδιά, λέτε να κάνουμε ιστοσελίδα;" και η απόφαση ήταν: "ναι, θα κάνουμε ιστοσελίδα". Έτσι απλά.

Θα ήθελα να χαρακτηρίσεις το Fridge με ένα τραγούδι μια εποχή και ένα χρώμα?

Το Fridge.gr είναι η Καραγκούνα, είναι ο Χειμώνας και είναι το Κey (από το CMYK). 

Και αν χαρακτήριζες την Γεωργία ποια θα ήταν αυτά?

Η Γεωργία είναι το Chocolate Rain, είναι το Φθινόπωρο και είναι το Ματζέντα. E, wtf?

Παντού υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, στο Fridge ποιες ήταν αυτές? 

Το Fridge.gr από την δημιουργία του μας προσέφερε και μας προσφέρει συνεχώς καλές στιγμές. Το γεγονός ότι ήμασταν ή γίναμε με όλα τα "παιδιά" (σε εισαγωγικά γιατί κάποιοι ξεπερνούν κατά πολύ το ηλικιακό όριο που σε κάνει να θεωρείσαι παιδί) που συμμετέχουν μια μεγάλη παρέα, μας έκανε να τις ζούμε και εντονότερα, να χαιρόμαστε περισσότερο με την κάθε επιτυχία, το κάθε θετικό βήμα ή ακόμα και σουρεαλιστικό γεγονός. Φυσικά και δεν θα μπορούσα να τις απαριθμήσω μια προς μια. 
Αρνητικές στιγμές, πέρα από όταν αποχωρεί κάποιος συντάκτης από την ομάδα, δεν θα έλεγα ότι υπήρξαν. Από την φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και όλα τα αρνητικά -τα ανούσια αρνητικά- διαγράφονται δια μαγείας από τη μνήμη μου. 


Τι θα έλεγε η Γεωργία και τι το Fridge για την ελληνική κατάσταση?

Χμ, αυτή είναι μια ερώτηση που η απάντησή της απαιτεί μεγάλη ανάλυση. Θα πω μόνο πως εδώ και χρόνια παρατηρώ την ελληνική κατάσταση (λέω "παρατηρώ" γιατί καλώς ή κακώς η προσωπική μου ζωή ποτέ δεν συμβάδιζε με την ευμάρεια ή την δυσχέρεια του υπόλοιπου κόσμου) και απορώ με το πως μπορούν όλοι να επενδύουν όνειρα επάνω σε ψέματα και μετά να σοκάρονται και να αντιδρούν εντελώς αλλοπρόσαλλα όταν εκείνα όχι μόνο δεν πραγματοποιούνται αλλά καταρρέουν. 
Έχω γράψει πολλές φορές πως η κρίση δεν είναι οικονομική μονάχα, αλλά είναι πρωτίστως εσωτερική. Όσο γκρίζος και άσχημος κι αν είναι ο μικρόκοσμός μας, αν έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας, νοιαστούμε για τους ανθρώπους που μπορούμε να πλησιάσουμε και βοηθήσουμε όσους γίνεται με όποιον τρόπο μπορούμε, θα έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι ώστε ο κόσμος να γίνει καλύτερος. Και πιστεύω πως είμαστε σε εκείνο το σημείο που αυτό ακριβώς χρειάζεται να κάνουμε.

Όσον αφορά το Fridge.gr, χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να βγάλουμε νόημα απ'όσα έλεγε για την ελληνική κατάσταση. Συνεχώς πετούσε κάτι "<?php FROM * SELECT 01010011"


Τι θα δουν όσοι επισκεφτούν το Fridge και τι δεν θα δουν ποτέ?

Το πρώτο πράγμα με το οποίο θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι επισκεφθούν το Fridge.gr, είναι η αρχική σελίδα:

Εκείνο που δεν θα δουν ποτέ είναι ο επεξεργαστής κειμένου, το SEO, τα tags, τις κατηγορίες και ένα σωρό εργαλεία που τους είναι παντελώς άχρηστα και αδιάφορα -- γι'αυτό και δεν τα βλέπουν ήδη άλλωστε.

Ποια είναι η γνώμη σου για το copy paste όσο για το Fridge τόσο και για τον υπόλοιπο κόσμο του διαδικτύου? 

Το copyright των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο (και κυρίως στο ελληνικό διαδίκτυο) είναι μια πονεμένη ιστορία. Προσωπικά σιχαίνομαι και μισώ τα blogs ή όσους έχουν το θράσος με ένα ctrl+c και ctrl+v να κλέβουν χωρίς ενοχές ή δεύτερες σκέψεις τον κόπο του οποιοδήποτε αρθογράφου και να τον πλασάρουν σαν δικό τους πόνημα, θεωρώντας πως έτσι επιτελούν κάποιο έργο ή ότι προσφέρουν κάνουν κάποιου είδους"διαφήμιση". Η πολιτική μας σαν Fridge.gr επάνω σε αυτό το θέμα είναι πολύ αυστηρή. Eνώ είμαστε δεκτικοί στο να πάρει κάποιος ένα μέρος κάποιου άρθρου μας, μετά από συνεννόηση, και να το χρησιμοποιήσει είτε για να "χτίσει" επάνω του, είτε για άλλο σκοπό, είμαστε εντελώς αντίθετοι στο να αντιγράφονται ολόκληρα τα άρθρα και μάλιστα χωρίς την άδειά μας. Αρκετές τέτοιες περιπτώσεις που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, έχουμε ζητήσει να "κατέβουν" οι αναρτήσεις που μας αφορούν, ενώ κάποιες φορές έχουμε κινηθεί και νομικά. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε σαν χρήστες του διαδικτύου να μην θεωρούμε πως οτιδήποτε υπάρχει στην οθόνη του υπολογιστή είναι "ιδιοκτησία μας" αλλά να σεβόμαστε τον κόπο, τον χρόνο και το πνευματικό έργο του άλλου.

Μοιάζει να είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι υπεύθυνη στο Fridge, κάθε μέρα κάτι καινούριο. Είναι δύσκολη η συγκεκριμένη αποστολή?

Το "κάθε μέρα με κάτι καινούριο", είναι σαφώς πολύ καλύτερο από το "κάθε μέρα και κάτι παλιό". 
Όχι πάντως, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, παρόλο που απαιτεί αρκετό χρόνο και διεκδικεί ένα μεγάλο κομμάτι της "κανονικής" ζωής.

Υπήρχαν στιγμές που είπες ότι έχεις κουραστεί και θες να τα παρατήσεις?

Κάθε τι που μπορεί να ακουμπήσει τα όρια της ρουτίνας, μπορεί να σε κουράσει κάποιες στιγμές. Όμως όχι, δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να τα παρατήσω.Το Fridge.gr είναι ένα project στο οποίο χρειάστηκε να σπαταλήσουμε αρκετοί άνθρωποι πολύ κόπο και πολύ χρόνο για να έχει τη σημερινή μορφή του και, όπως και να'χει, είμαστε υπερήφανοι γι'αυτό!

Τέλος τι πρέπει να έχει κάποιος για να γράψει στο Fridge?


Δάχτυλα, πληκτρολόγιο, ανοιχτό μυαλό, ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και αξιόλογο τρόπο γραφής. 

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Γεωργία Μυριδάκη και Fridge

  1. Γεωργία Μυριδάκη νέα, όμορφη και δραστήρια. Η υπεύθυνη του Fridge απόδειξε με σταθερά και πρωτότυπα βήματα ότι υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις μέσα στην διαδικτυακή καταιγίδα του copy paste κάνοντας κάτι δημιουργικό με ιδιαίτερο τρόπο. Το Fridge !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Κι εσύ είσαι φονιάς λέμε!!! Άνοιξε κανένα βιβλίο βρε αδερφέ!!!

      Διαγραφή
  3. εχοι γεμιση το ηντερνετ ανορθογραφους ελος ρε πεδηα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.