Θέλουν να μας κλέψουν το χαμόγελο….

Σάββατο μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης επικρατεί κυκλοφοριακό χάος. Ο κόσμος κυκλοφορεί με τα αυτοκίνητα του αλλά και πεζός.
Τα πεζοδρόμια γεμάτα κόσμο, η αγορά είναι ανοιχτή, αλλά δεν ψωνίζουν όλοι.
Ο καιρός για μήνα Οκτώβριο είναι  τέλειος, σωστό καλοκαιράκι! Παρατηρώ την κίνηση, τους περαστικούς. Παρέες από νεαρές, νεαρούς , οικογένειες, ζευγάρια, κάθε λογής κόσμου κάνει την βόλτα του. Δεν χρειάζεται να ψωνίσουν για να κατεβούν βόλτα στο κέντρο σκέφτομαι. Δεν χρειάζονται αφορμή. Απλώς κάνουν την βόλτα  τους μια μέρα ηλιόλουστη με καλό καιρό! Και είναι όλοι χαρούμενοι. Καλά κάνουν, σκέφτομαι, να μείνουν μέσα να κλειστούν σπίτι; Για ποιό λόγο; Να κάνουν την χάρη στο σύστημα που μας θέλει μίζερους, σκεπτικούς και μόνιμα προβληματισμένους; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
Τελικά αυτό θέλουν, να μας κλέψουν το χαμόγελο. Γνωρίζουν καλά τον νόμο της έλξης και μας βάζουν να αναπαράγουμε την θλίψη ξανά και ξανά, η αρνητική σκέψη φέρνει αρνητική κατάσταση. Τρέμουν στην σκέψη να κάνουμε όλοι εμείς θετικές σκέψεις και αυτές να υλοποιηθούν. ΟΙ Έλληνες δεν είμαστε λαός που τεμπελιάζει, μια χαρά εργατικοί είμαστε. Την χαρά και την δημιουργικότητα  μας ζηλεύουν, ναι αυτό, που ακόμα και βασανισμένοι χαιρόμαστε μια βόλτα μια ηλιόλουστη μέρα. Άλλωστε αυτοί τι έχουν; Κρύο, υγρασία, μία ατμόσφαιρα που μυρίζει μούχλα…σαν την διάθεση τους. Μας έχουν βάλει στο μάτι γιατί είμαστε
‘το καλύτερο οικόπεδο’ ή γιατί ζούμε στο ‘καλύτερο οικόπεδο’ ;
Τα χρήματα θέλουν; Δεν νομίζω, χρήματα έχουν πολλά, ζωή δεν έχουν.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ…ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ….


Ε.Π.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.