ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ

Το κουτσομπολιό είναι σαν τη γάγγραινα, αν δεν κόψεις το σημείο που έχει μολυνθεί θα εξαπλωθεί. Υπάρχει το απλό κουτσομπολιό, που έχει να κάνει με απλά καθημερινά πράγματα. Τι φοράει αυτή, είναι δυνατόν να έχει βρει άντρα έτσι πως είναι, σιγά κουκλίτσα μου με το λεοπαρ κολάν πρωινιάτικα, καλά έ; η σκιά μέχρι το μέτωπο κοντεύει να φτάσει. Αυτά είναι άκακα κουτσομπολιά του μεσημεριανού καφέ. Δε βλάπτουν κανέναν ούτε αυτόν που αφορούν, άμα δεν τα ακούσει. Υπάρχουν όμως και τα άλλα, αυτά που κυκλοφορούν και στο διάβα τους αφήνουν σκηνοθέτες σαν τον Κοκκινόπουλο να μεγαλουργούν. Ποιος απατάει ποιόν και με ποιον, ποιανού είναι το παιδί, γιατί αυτή τέτοια που είναι σιγά μην είναι δικό του. Μόνο από τύχη. Αυτά όλα κάποια στιγμή ακούγονται ,και αυτό συμβαίνει όταν ένα μυστικό το γνωρίζουν παραπάνω από 2 άτομα. Αυτόματα παύει να είναι «μυστικό» και γίνεται «κοινό μυστικό», που συνεχίζει με το « ο κόσμος το χει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι» και περνάει αυτόματα στο « ο κερατάς το μαθαίνει πάντα τελευταίος» και όταν ο κερατάς πια το χει μάθει μια από τις επιλογές είναι το «προσεχώς στα νέα , «έγκλημα πάθους στο κολωνάκι, στην πάτρα, στο Λονδίνο, στο Παρίσι» γιατί το κουτσομπολιό είναι παγκόσμια συνήθεια. Απλά οι πιο πολιτισμένοι το αποκαλούν «κοινωνικό σχολιασμό» . «Όχι Γιάννης, Γιαννάκης» θα μπορούσε να προσθέσει ένας νοήμων παρατηρητής.

Ο Χριστός θα έπρεπε να χει δώσει μια ακόμη εντολή, την 11η «ου κουτσομπολέψεις», ίσως τότε να είχαν φύγει από τη μέση οι πιστοί ακόλουθοι του Χριστού και να μειωνόταν ο αριθμός αυτών που για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό πρέπει να τους το ράψεις με ραπτομηχανή.

Η ψυχολογία του κουτσομπόλη; Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά του. Κλίση προς την κακία, όχι μόνο να τη λέει, αλλά και να τη νιώθει. Πονηρία ή κουτοπονηριά, Είναι το συστατικό που δίνει αυτοπεποίθηση στον κουτσομπόλη. Νομίζει ότι είναι πιο έξυπνος από αυτούς που διασύρει. ¨Έλλειψη μορφωτικού επίπεδου. Οι μορφωμένοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τους άλλους για κακό σκοπό. Μιλάμε λοιπόν για τον εξής τύπο. Ψιλοαμόρφωτος, πονηρός και λίγο κακούλης αλλά γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Για τον καθένα αυτή η πρόταση μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Αρκεί να αφήσεις το μυαλό να πάει. Είναι λίγο τρομακτικός τύπος ανθρώπου.

Βασιζόμενο στην κουτσομπολίστικη διάθεση των ανθρώπων το μάρκετινγκ έχει δώσει ρέστα. Το κουτσομπολιό έγινε πλέον έντυπο, ηλεκτρονικό , βάση για τη δημιουργία δελτίου ειδήσεων. Μπορούμε να το κάνουμε από παντού, και για όποιον θέλουμε, και όσοι θέλουμε. Μπορούμε να καταστρέψουμε τη ζωή κάποιου με ένα κλικ. Γιατί; ΕΤΣΙ, η απάντηση σε όλα τα γιατί του κόσμου.

Θα μπορούσε να είναι μέρος του ποινικού κώδικα, θα έλεγε ένας ψιλοακραίος παρατηρητής. Γιατί όχι. Είναι ο ηθικός αυτουργός για πολλά κακά. Και αυτός που ωθεί κάποιον να κάνει ένα έγκλημα είναι χειρότερος από αυτόν που το κάνει.

Τι μας ωθεί εκεί; Η περιέργεια, η ζήλια και άλλα πολλά άσχημα συναισθήματα. Και κυρίως η συνήθεια που έχουμε σαν ανθρώπινο είδος να κρίνουμε τα ελαττώματα των άλλων για να μην μπορούμε να δούμε τα δικά μας. Όπως είμαι και ο μεγάλος παραμυθάς Αίσωπος, κάθε άνθρωπος έχει στον ώμο του 2 σακιά. Ένα μπροστά του , που είναι γεμάτο με τα ελαττώματα των άλλων, και ένα πίσω του που είναι γεμάτο με τα δικά του. Έτσι, τα δικά του ελαττώματα δεν τα βλέπει, ενώ των άλλων τα βλέπει διαρκώς και τα κατακρίνει.

Μέρες λοιπόν που είναι, γιορτινές και χαρούμενες, ένας ρομαντικός παρατηρητής θα ζητούσε από τον αϊ Βασίλη να φέρει καλοσύνη και ομορφιά στις ψυχές αυτών που δεν τα έχουν. Και κλικ ο κόσμος θα γίνει καλύτερος.

κείμενο Άλφα-πι  

φωτογραφικό υλικό Alexander 

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ

  1. Το κουτσομπολιό είναι σαν τη γάγγραινα, αν δεν κόψεις το σημείο που έχει μολυνθεί θα εξαπλωθεί. Υπάρχει το απλό κουτσομπολιό, που έχει να κάνει με απλά καθημερινά πράγματα. Τι φοράει αυτή, είναι δυνατόν να έχει βρει άντρα έτσι πως είναι, σιγά κουκλίτσα μου με το λεοπαρ κολάν πρωινιάτικα, καλά έ; η σκιά μέχρι το μέτωπο κοντεύει να φτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.