Πως θα αυξήσουμε την συγκέντρωση μας

Η συγκέντρωση είναι μια μαγική δυνατότητα του εγκεφάλου. Μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις και να μάθεις αρκετά πράγματα αλλά το μεγαλύτερο δώρο της είναι πως σε σπρώχνει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Αν καταφέρεις να συγκεντρωθείς σε κάτι ολοκληρωτικά τότε θα μπορέσεις να το διαιρέσεις σε πολλά ανακατεμένα κομμάτια να τα ξανά βάλεις στην θέση τους με την ίδια σειρά η και με καλύτερη. Ας δούμε κάποια θέματα που μπορούν να μας κάνουν να τα ενεργοποιήσουμε.


Το κατάλληλο περιβάλλον


Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις είναι ο απόλυτος έλεγχος του ήχου. Δεν πρέπει να ακούγετε οτιδήποτε που  μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή. Δεν πρέπει να ακούγετε τίποτα που να μη μπορείς να κλίσεις την στιγμή που θες. Κλίνουμε και βγάζουμε από το ρεύμα όσες συσκευές δεν χριζόμαστε και αν αυτό είναι δυνατόν και από το δωμάτιο. Παράγουν Hz σε συχνότητες που αν και δεν ακούμε αλλά ο εγκέφαλος μας τις αντιλαμβάνεται και τις επεξεργάζεται σε ορισμένους κύκλους ανα δευτερόλεπτο, ανάλογα τα Hz. Αν και προσωπικά διαβάζω σε συγκεκριμένες συχνότητες κάτι σαν αυτό αλλά όχι αυτό. Τις ρυθμίζω ανάλογα με το αν πρέπει να συγκεντρωθώ πολύ σε κάτι η να το αποστηθίσω γρήγορα. Πάρε για παράδειγμα τα μαθηματικά και την ιστορία. Και τέλος στο δωμάτιο συγκέντρωσης απαγορεύετε η είσοδος σε οποιονδήποτε.

Τεχνικές που ενισχύουν την συγκέντρωση 


Το γράψιμο για εμένα είναι το σημαντικότερο. Αν θέλω να συγκεντρωθώ απόλυτα σε κάτι τότε το γράφω. Φρούτα, γλυκά, καφές και νερό πρέπει να υπάρχου γύρο μας ανεξάντλητα. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το αντικείμενο που απαιτεί την συγκέντρωση μας για να πάμε στην κουζίνα για ένα ποτήρι νερό. Ξεκούραστο σώμα και μυαλό πριν μπούμε στην διαδικασία να συγκεντρωθούμε. Η μουσική βοηθά αλλά χωρίς λόγια

Οργάνωση μελέτης για καλύτερη συγκέντρωση.


Προσπαθούμε για παράδειγμα να συγκεντρωθούμε σε ένα θέμα. Πρέπει να το αναλύσουμε να μάθουμε από τι κομμάτια αποτελείτε και τι κάνει το κάθε ένα η τι μας λέει ανάλογα την περίπτωση και να τα διαβάσουμε με την σειρά που θεωρούμε καταλληλότερη. 
1) Όποτε χωρίζεις το αντικείμενο σου η το βιβλίο σου σε πολλούς τίτλους δευτερεύουσες επικεφαλίδες το θέμα του κάθε τίτλου και σιμώνεις τις απορίες σου
2) βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου και απάντησε με δικά σου λόγια. Είναι σημαντικό να μην αφήσεις αναπάντητα ερωτήματα.

Διαβάζω ακούω συγκεντρώνομε

Ένας καλός τρόπος να συγκεντρωθείς είναι να διαβάζεις δυνατά και να ακούς παράλληλα. Αλλά είναι μια τεχνική που σου προτείνω να την χρησιμοποιήσεις στα δυσκολότερα κομμάτια γιατί το μυαλό μας είναι κάτι σαν τον επεξεργαστή του υπολογιστή. Ζεσταίνετε, κουράζεται, αποδίδει λιγότερο και αυτό που πιστεύεις ότι το κάνεις χ2 στην πραγματικότητα το κάνεις χ1.5 λόγο πολλαπλών σκέψεων και το μυαλό σου κουράζετε χ2.

Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως θα αυξήσουμε την συγκέντρωση μας

  1. Η συγκέντρωση είναι μια μαγική δυνατότητα του εγκεφάλου. Μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις και να μάθεις αρκετά πράγματα αλλά το μεγαλύτερο δώρο της είναι πως σε σπρώχνει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.