Πως θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος

Υπάρχουν θετικά φορτισμένοι άνθρωποι που ζουν τον δικό τους παράδεισο και αποφάσισαν να βλέπουν την θετική πλευρά των πραγμάτων και να αγνοούν την αρνητική. Όπως υπάρχει και το αντίθετο. Από την πλευρά μου δεν σου πρωτινό απλά να μην αφήνεις να σε επηρεάσουν οι αρνητικοί άνθρωποι αλλά να τους ακυρώσεις τελείως αν είναι δυνατόν να τους διαγράψεις από την μνήμη σου. Και αν θες και κάτι παραπάνω γίνε ένα θετικό, φορτισμένο άτομο με τον παρακάτω τρόπο και άρχισε να περιφέρεσαι ανάμεσα μας μαγεύοντας μας.

1) ο εκφοβισμός δεν είναι τακτική είναι κατάντια. Είσαι ο νταής του σχολείου της οικογένειας της παρέας της γειτονιάς και αυτό που λες είναι νόμος... Δεν σε αγαπώ δεν σε συμπαθώ απλά σε φοβάμαι και για να είμαι ειλικρινής δεν γουστάρω ούτε να σε βλέπω και όταν μου χαμογελάς σου χαμογελώ γιατί σε φοβάμαι. Τα πράγματα είναι άσχημα για εσένα γιατί όταν θα σε βρω σε κάποια δύσκολη στιγμή θα σε πατήσω. Και μη χάνεσαι σε αυταπάτες για όλους υπάρχουν δύσκολες στιγμές ακόμα και για τον superman. Αυτό που σου προτείνω είναι να αλλάξεις συμπεριφορά τώρα, όχι ότι όλα αυτά που έκανες θα ξεχαστούν αλλά δεν θα γραφτούν περισσότερα στο βεβαρημένο παρελθόν σου.

2) Άλλο ευγένεια άλλο γλείψιμο. Η ευγένεια έχει την δυνατότητα να σε πηγαίνει ενα βήμα μπροστά και η αγένεια ένα βήμα πιο κοντά στο βήμα ένα. Σταματά να είσαι αγενής και καραγκιόζης. Δεν χρειάζεται να μου φωνάζεις και να κουνάς τα χέρια σου σαν τροχονόμος για να μου πεις τι θες από εμένα η για να καταλάβω τι θες να μου πεις. Δηλώνει αδυναμία, έλλειψη συγκέντρωσης και με κάνει να κουράζομαι όταν μιλώ μαζί σου. Μίλα μου ευγενικά κράτα έναν σταθερό τόνο φωνής και πες το μου σχεδόν χαμογελαστά ( όχι ειρωνικά χαμογελαστά ). Τότε θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες και από την προσοχή μου και από την συμπάθια μου.

3) ζήτα συγγνώμη με ειλικρίνεια. Αν την έχεις κάνει την χαζομάρα σου δεν φτάνει μόνο να το παραδεχτείς και να πεις ότι δεν θα το ξανά κάνεις. Πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη από τον άλλον ακόμα και αν ξέρεις ότι δεν είναι διαθέσιμος να σε συγχωρέσει. Αλλά από το να ζητήσεις μια ψεύτικη συγγνώμη είναι καλύτερο να μη ζητήσεις καθόλου.

4) σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Ο κάθε ένας μας είναι ξεχωριστός και όσο και αν προσπαθήσεις ποτέ δεν θα γίνεις ίδιος με αυτόν που θεωρείς καλύτερο από εσένα. Βρες τα θετικά σου σημεία και ανέπτυξε τα και εξάλειψε τα αρνητικά. Κάνε καλύτερο το είδος χαρακτήρα που αντιπροσωπεύεις μη κάνεις τον χαρακτήρα σου αντίγραφο εκείνου που λατρεύεις.

5) απόδραση από την φυλακή του μείον. Η αρνητικότητα υπάρχει παντού στον τρόπο που κοιτάμε αυτό που δεν μας αρέσει στον τρόπο που περιγράφουμε κάτι άσχημο στον τρόπο που σκεπτόμαστε κάτι άσχημο. Όλα αυτά πρέπει να φύγουν από τα χωράφια σου. Αν δεν έχεις να πεις κάτι καλό για τον γείτονα μη πεις τίποτα πες για αυτό που έχεις θετικά συναισθήματα. Μη σκέπτεσαι τα αρνητικά και σε αυτό θα σε βοηθήσει αν αρχίσεις να σκέπτεσαι τα θετικά. Και στην τελική αν δεν σου αρέσει κάτι μη το κοιτάζεις και αν δεν γίνετε να το αποφύγεις τουλάχιστον μη το κοιτάζεις αρνητικά γιατί όλο αυτό μένει σε εσένα.

6) απελευθέρωσε θετικά κύματα. Αφού απομακρυνθείς από τα αρνητικά στοιχεία άρχισε να αναζωογονείς τα θετικά. Άστα να βγουν από μέσα σου σαν θάλασσα η ζωγραφίζοντας η χορεύοντας η γράφοντας η τραγουδώντας. Υπάρχουν τρόποι και τρόποι να ξεχειλίσεις θετική ενέργεια να αδειάσεις και να κάνεις χώρο μέσα σου για έρθει καινούρια.

7) αυτοσεβασμός. Είναι σημαντικό να σέβεσαι τον εαυτό σου και για να το κατορθώσεις πρέπει να κάνεις τον εαυτό σου άξιο σεβασμού. Δες ποια από τα θετικά στοιχεία αξίζει να σεβαστούμε και ανέπτυξε τα. Όταν θα μπορείς αβίαστα να σεβαστείς τον εαυτό σου τότε θα το κάνουν και οι άλλοι. Είναι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι αυτό αν θες να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

8) ώρα για κουβέντα. Γνώρισε καινούριους ανθρώπους, όσο περισσότερους μπορείς. Με την θετικότητα σου, αν αυτή έχει ωριμάσει μέσα σου και είναι ειλικρινής μπορείς να κερδίσεις του πάντες. Και αν σου γίνει τρόπος ζωής να γνωρίζεις συνεχώς καινούρια άτομα θα σε βοηθήσουν να σταθεροποιήσεις τον εαυτό σου σε ένα θετικό επίπεδο.

9) δούλεψε για περισσότερη θετή ενέργεια. Δεν σου λέω να γίνεις ο χαζός του χωριού και να δουλεύεις για τους άλλους τσάμπα αλλά δεν είναι και όλα χρήμα. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να γίνουν σημαντικά και αν όχι σημαντικά, όμορφα πράγματα. Προσφέρσου φιλικά να βοηθήσεις και κάντο με πάθος δεν είναι κακό να βοηθάμε που και που χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα.

10) ένα θαύμα η ένα χαμόγελο? Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να έχει ο άλλος η ακόμα μπορεί και να μη ξέρετε αλλά να μη γνωρίζετε πως τον επηρεάζει αυτό. Πρέπει να βοηθήσεις γιατί αυτό κάνουν οι καλοί άνθρωποι και οι φίλοι. Αλλά δεν πρέπει να συντονιστής στο πρόβλημα του άσχετα αν το έχεις βιώσει προσωπικά. Πρέπει να συντονίσεις αυτόν μαζί σου να του κλέψεις ένα χαμόγελο έστω και ένα γέλιο. Ένα χαμόγελο μπορεί να βοηθήσει πάντα και δικαιολογείτε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

11) κανόνας μη εξαιρετέος. Κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλει τον άλλον και για κανέναν λόγο. Τίποτα πραγματικά θετικό δεν μπορείς να βγάλεις από μια προσβολή. Μπορείς να κερδίσεις πολλούς επαίνους από μια καταπιεσμένη μάζα που μέχρι τώρα δεν μπορούσε να κάνει αυτό που εσύ έκανες.. Αλλά στην πραγματικότητα θα είναι καταπιεσμένος θυμός που εξωτερικεύτηκε μέσω της επιβράβευσης σου.

Εμμανουήλ.


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος

  1. Υπάρχουν θετικά φορτισμένοι άνθρωποι που ζουν τον δικό τους παράδεισο και αποφάσισαν να βλέπουν την θετική πλευρά των πραγμάτων και να αγνοούν την αρνητική. Όπως υπάρχει και το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.