Αρναία Χαλκιδικής

Η Αρναία Χαλκιδικής είναι από τα γραφικότερα χωριά της Ελλάδας. κτισμένη στα 600 μ και περικυκλωμένη από το πράσινο του Χολομώντα στέκεται επιβλητικά στην καταλληλότερη θέση για να αγναντεύει την Χαλκιδική  συντροφιά με καταπράσινα λιβάδια και τα δάση του Δρεβενίκου. Είναι από τους προορισμούς που αν δεν τους έχεις επισπευτεί δεν μπορείς να πεις ότι έχεις δει την Ελλάδα και δεν το λεμε μονο εμείς. Η Αρναία Χαλκιδικής είναι κάθε χρόνο στα τουριστικά φυλλάδια εξωτερικού στα τοπ μέρη που πρέπει να δεις. Ωστόσο το λεγόμενο πράσινο χωριό έχει αδικηθεί αρκετά από το ελληνικό διαδίκτυο που γράφει για τους οικολογικούς θησαυρούς μας  βάση οικονομικής λίστας.

Διακοπές στην Αρναία Χαλκιδικής.


Στις προτείνω ανεπιφύλακτα για καλοκαίρι, χειμώνα, άνοιξη και μόνο σε ιδικές περιπτώσεις το φθινόπωρο, κυρίως για ανθρώπους που αναζητούν έμπνευση με συνδυασμό ησυχίας. Απέχει 70 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη αλλά θα βαθμολογούσα τον δρόμο που σε βγάζει εκεί με 6 στα 10 οπότε να ξέρεις ότι μπορεί να σου πάρει και 1 ώρα να φτάσεις με το αυτοκίνητο. Τις μέρες υψηλής επισκεψιμότητας η κίνηση είναι τόση που πραγματικά δεν μπορεί να την χωρέσει το μυαλό σου. Αλλά αλίμονο αν ο δρόμος για τον παράδεισο ήταν εύκολος.... Μα όπως και να κάνεις αξίζει να τον ταξιδέψεις και πέρα από την ανταμοιβή του προορισμού υπάρχει και η ανταμοιβή της διαδρομής που έχει να σου δώσει και είναι σχετικά ξεκούραστη.

Διακοπές στην Αρναία Χαλκιδικής την άνοιξη


Οι  διακοπές στην Αρναία για εμένα είναι προτιμότερο να γίνονται την άνοιξη. Η Ελλάδα έχει ευνοϊκή άνοιξη, κυρίως έχει άνοιξη και αυτό είναι πλεονέκτημα που ξέρουν περισσότερο όσοι έχουν ζήσει έξω. Η άνοιξη στην Αρναία λόγο τοποθεσίας έχει την δυνατότητα να σου παρουσιάσει όλη την μαγεία. Τα αρώματα την ανθοφορία και το δυνατό αλλά όχι ενοχλητικό φως της εποχής. Σαφώς δεν θα περιοριστώ στα θετικά και θα φέρω στο τραπέζι τα κουνούπια. Παντού υπάρχουν κουνούπια στην Ελλάδα μπορείς να τα βρεις όλο τον χρόνο. Στα Χανιά έχει ακόμα και τον χειμώνα ! Αλλά σε γενικές γραμμές τα κουνούπια τους μίνες της άνοιξης είναι στα ορεινά και τους καλοκαιρινούς κατεβαίνουν και χαμηλότερα. Για αυτό και θα βάλω το καλοκαίρι σαν δεύτερη καλύτερη περίοδο να επισπευτείς την Αρναία. Όσο για εσένα που θα πας το Πάσχα φρόντισε να έχεις προμηθευτεί τα απαραίτητα πριν πέσει η νύχτα.

Διακοπές στην Αρναία Χαλκιδικής καλοκαίρι


Το καλοκαίρι είναι δεύτερη κατά σειρά περίοδο για  διακοπές στην Αρναία. Έχει δροσιά που κάποια βράδια φτάνει σε επίπεδα ψύχρας. Και τι ομορφότερο από αυτό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Και έχει λίγα κουνούπια γιατί έχουν κατέβει σε χαμηλότερο υψόμετρο. Οι κάτοικοι και σε άλλα άρθρα που θα διαβάσεις στο διαδίκτυο γράφουν ότι δε έχει καθόλου κουνούπια αλλά όλο και κάποιο θα περάσει. Εκτός και αν ήμουν τόσο τυχερός... Το αρνητικό είναι πως οι παραλίες απέχουν μισή ώρα, τους χειμερινούς μήνες, το καλοκαίρι έχεις να κάνεις με τις μέρες επισκεψιμότητας. Οι περισσότεροι επισκέπτονται το μέρος με μηχανές και αυτό ελαφρύνει λίγο την κατάσταση αλλά αν είσαι με αυτοκίνητο θα βιώσεις την αναμονή.

Διακοπές στην Αρναία Χαλκιδικής τον χειμώνα


Λιθόστρωτοι δρόμοι, στενά, γραφικά σοκάκια, παραδοσιακά σπίτια και ζεστά πιάτα όλα στην όμορφη ατμόσφαιρα της ομίχλης. Τι περισσότερο να ζητήσει κάποιος για μια χειμερινή απόδραση ενός σαββατοκύριακου? Χιονοδρομικό ! Ναι χιονοδρομικό δεν υπάρχει... Αν υπήρχε η προτεινομένη περίοδος επίσκεψης θα ήταν ο χειμώνας όχι το καλοκαίρι. Αλλά είναι εξαιρετική επιλογή για ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο το περισσότερο. Το κρύο είναι βιώσιμο, όχι ότι περνά απαρατήρητο σκέψου ότι το ποσοστό υγρασίας φτάνει 80%. Αλλά δεν είναι δυσβάστακτο σαν αυτό της Καστοριάς η της Κοζάνης. Είναι το φυσιολογικό κρύο που θέλουμε να έχει τον χειμώνα.

Χαλκιδική Αρναία camping


Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον και έτσι δεν θα αναφέρω ονόματα. Αν δεν κάνω λάθος τώρα υπάρχει μόνο ένα οργανωμένο camping στον δήμο Αρναία. Αλλά κατά καιρούς στήνονται σκηνές στα δάση του Δρεβενίκου. Κάτι βέβαια που είναι παράνομο και διώκεται σε βαθμό που πολλές φορές σου ρίχνουν και την σκηνή. Σε αυτά τα δάση φυτρώνει ένα κόκκινο παραισθησιογόνο μανιτάρι με άσπρες βούλες. Η αξία του από όσο μπορώ να θυμηθώ είναι 250ε το κιλό αλλά δεν είναι από αυτά που μπορείς να βγεις και να πουλήσεις στο μανάβικο. Κάποιες από τις σκηνές στήνονται για αυτούς τους λόγους χρησιμοποιώντας ένα είδος τεχνίτης φυλλωσιάς για να μη γίνονται ορατές από μακριά. Πιστεύω ότι 2 μέρες φτάνουν ώστε να δικτυωθείς κατάλληλα και βρεις κάποιον να σε φιλοξενήσει. Ζουν καταπληκτικοί άνθρωποι σε αυτά τα μέρη και ανοιχτόκαρδοι.

Αγορά σπιτιού Αρναία Χαλκιδικής.


Αν σκέπτεσαι να αγοράσεις σπίτι εκεί είναι μια καλή επιλογή αρκεί να μην υπολογίζεις τις καλοκαιρινές διακοπές, αφού στις ίδιες τιμές θα βρεις ποιο κοντά στην θάλασσα . Ωστόσο είναι εξαιρετική επιλογή γιατί σαν μέρος έχει τουριστική αξία, σχετική ανάπτυξη. Ναι είναι καλή η ανάπτυξη του αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. Καλό κλήμα που σου προσφέρει και τις τέσσερις εποχές και γόνιμα εδάφη. Τα χώματα της Χαλκιδικής έκρυβαν και θα κρύβουν πάντα θησαυρούς. Και τέλος είναι κοντά στην μαγευτική και αγαπημένη Θεσσαλονίκη !!! Οι τιμές είναι μεγάλες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά κατά καιρούς υπάρχουν και ευκαιρίες. Περισσότερο από εκείνους που αγόρασαν εκεί για καθαρά καλοκαιρινή εξοχική κατοικία.

κείμενο Εμμανουήλ


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Αρναία Χαλκιδικής

  1. Η Αρναία Χαλκιδικής είναι από τα γραφικότερα χωριά της Ελλάδας. κτισμένη στα 600 μ και περικυκλωμένη από το πράσινο του Χολομώντα στέκεται επιβλητικά στην καταλληλότερη θέση για να αγναντεύει την Χαλκιδική συντροφιά με καταπράσινα λιβάδια και τα δάση του Δρεβενίκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.