ΕΥΤΥΧΙΑ. ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ Ή ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Κάθε άνθρωπος αυτού του κόσμου έχει υπάρξει ευτυχισμένος έστω και για μια φορά στη ζωή του. Όλοι γνωρίζουμε αυτό το συναίσθημα που κάνει το στομάχι σου να ¨χορεύει¨, τα μάτια σου να λαμπιρίζουν σα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και τη ψυχή σου να νιώθει την τέλεια πληρότητα. Πάντα υπάρχουν αφορμές γύρω μας για να βιώσουμε το συναίσθημα αυτό, εξαρτάται όμως από τον καθένα μας ξεχωριστά το αν θα αφήσουμε στιγμές να μας δώσουν ευτυχία η εάν θα την κυνηγήσουμε μέσα από αυτά που πιστεύουμε πως θα μας την προσφέρουν.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΣΤΙΓΜΗΣ;


Η ευτυχία είναι στιγμές. Θα έχετε παρατηρήσει πως όταν αποκτάμε ένα υλικό αγαθό που επιθυμούσαμε καιρό νιώθουμε ευτυχία… για πόσο; για λίγο. Γρήγορα το ξεχνάμε και αναζητούμε μανιωδώς το επόμενο απόκτημα μας. Δυστυχώς σήμερα εμείς οι άνθρωποι γινόμαστε ολοένα και πιο απαιτητικοί και θέλουμε τα πάντα. Έχουμε το ανικανοποίητο, πράγμα που δε μας επιτρέπει να βιώσουμε την ευτυχία μέσα από απλά πράγματα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ;


Το συναίσθημα της ευτυχίας δεν αναπτύσσεται περισσότερο σε ανθρώπους υψηλού νοητικού επιπέδου ή στους πιο πλούσιους. Σύμφωνα με τον Δείκτη Χαρούμενου Πλανήτη 2009 (Happy Planet Index),  η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμοι ήταν η Κόστα Ρίκα, με την Δομινικανή Δημοκρατία ν’ ακολουθεί. Το χρήμα και ο δείκτης IQ δεν είναι αλληλένδετες έννοιες με την ευτυχία.

ΘΑ ΕΥΤΥΧΙΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..


Έρευνες έχουν δείξει ότι δε μπορεί να είσαι περισσότερο ευτυχισμένος στη ζωή σου από ότι είσαι τώρα. Αν ο τρόπος σκέψης σου και οι επιθυμίες σου δε σε αφήνουν να είσαι ευτυχισμένος αυτή τη δεδομένη στιγμή, δε θα είσαι ποτέ. Δεν μπορεί ο παράγοντας χρήμα να γεμίσει κανένα συναισθηματικό κενό και να σε οδηγήσει στην ευτυχία.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ;


Από παντού, αρκεί να είσαι σε θέση να τη δεχτείς. Το  χαμόγελο ενός μικρού παιδιού που βλέπεις πρώτη φορά και η καλημέρα ενός αγνώστου μπορούν να σου δώσουν στιγμές ευτυχίας αν καταφέρουν αυτά να σε αγγίξουν και δεν προσπεράσεις. Ευτυχία βέβαια μπορείς να νιώσεις και από μια επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα, από μια προαγωγή, από την εκπλήρωση των στόχων σου και γενικότερα από την επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ;


Ευτυχία είναι η συνειδητοποίηση των εξαρτήσεων μας από πράγματα, ακόμα και πρόσωπα. Όταν απελευθερωθούμε από κάθε τι και ελευθερωθεί η σκέψη μας, όταν θα μπορούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των αποφάσεων, των αξιών και των ιδεών μας, τότε θα μπορούμε να ζήσουμε στιγμές ευτυχίας. ευτυχία είναι ένας συνδυασμός θετικών εξελίξεων στη ζωή μας.
Δεν αποτελεί θέμα υλικών αποκτημάτων. Η πραγματική ευτυχία μπορεί να βρεθεί στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, στην αγάπη μας για τον αθλητισμό, για τη δουλεία μας ή τα χόμπι μας. Βρίσκεται σε ένα περίπατο, σε ένα τοπίο, σε μια τοποθεσία, σε ένα λουλούδι.

για να καταφέρουμε όλοι εμείς οι περίεργοι τύποι που λεγόμαστε άνθρωποι να ευτυχίσουμε στη ζωή μας πρέπει να διώξουμε από πάνω μας κάθε προκατάληψη. Να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλο σα συνάνθρωπο και όχι σαν εχθρό. Να απαλλαχτούμε από τα πρέπει και τα ξενόφερτα must της εποχής και να κάνουμε ακριβώς αυτό που επιθυμούμε. Να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε το χρήμα σαν το υπέρτατο αγαθό και να αρκούμαστε στα προς το ζην.
Ευτυχία είναι όταν αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που πράττεις βρίσκονται σε αρμονία
Μαχάτμα Γκάντι.

Κείμενο: Ρόζα

Φωτογραφικό υλικό : Alexander

Model : Eleytheria

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to ΕΥΤΥΧΙΑ. ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ Ή ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

  1. Κάθε άνθρωπος αυτού του κόσμου έχει υπάρξει ευτυχισμένος έστω και για μια φορά στη ζωή του. Όλοι γνωρίζουμε αυτό το συναίσθημα που κάνει το στομάχι σου να ¨χορεύει¨, τα μάτια σου να λαμπιρίζουν σα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και τη ψυχή σου να νιώθει την τέλεια πληρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.