ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Μοναδική τοποθεσία της ορεινής Χαλκιδικής με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Παρέχει πληθώρα επίλογων και εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Μεσαιωνικά μνημεία και επιβλητικοί ναοί κοσμούν τα χωριά της περιοχής. Απέχει μόλις 39 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Προσφέρεται τόσο για χειμερινό όσο και για καλοκαιρινό τουρισμό αφού  συνδιάζει καταπράσινα βουνά και χρυσές αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά.

ΠΑΜΕ ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ


Ένας λόγος να περιηγηθείτε στη περιοχή  Ανθεμούντα είναι τα μνημεία της. Ο μεσαιωνικός πύργος της κωμόπολης και έδρας του δήμου Γαλάτιστας, τα αρχοντικά παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, και οι αξιόλογες εκθέσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς. Οι εξορμήσεις πεζοπορίας, ποδηλασίας και ιππασίας σε μέτριας δυσκολίας διαδρομές θα πείσουν και τους πιο διστακτικούς. Το δάσος των αιωνόβιων βελανιδιών του χωρίου ¨Δουμπιά¨ και το καταπράσινο δάσος στη διαδρομή Γαλάτιστα-Λιβάδι προσφέρονται για χαλαρούς περιπάτους και αθλητικές δραστηριότητες.

 Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις των σπορ θα βρεθείτε σε ένα περιβάλλον περισυλλογής και αυτοσυγκέντρωσης. Οι παραδοσιακοί οικισμοί που αποτελούν το δήμο Ανθεμούντος ενδείκνυνται για βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια τους.

Οι κάτοικοι σίγουρα θα σας φιλέψουν παραδοσιακά γλυκίσματα της περιοχής και θα απολαύσετε τη φιλοξενία τους. Οι γαστρονομία του τόπου θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα ικανοποιώντας και τους πιο ¨επιλεκτικούς ουρανίσκους¨. Παραδοσιακό φαγητό με ιδιαίτερες παραλλαγές, πληθώρα συνταγών με βάση τη σπιτική μαρμελάδα, γλυκό κουταλιού ελιάς, αποκλειστικότητα της περιοχής, και πολλά ακόμα εδέσματα που μπορείτε να απολαύσετε σας περιμένουν.

Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας είναι ακόμα ένας απο τους βασικούς λόγους να ταξιδέψετε μέχρι την Ανθεμούντα Χαλκιδικής. Σου παρέχει αυτή τη πολυτέλεια αφού τα πάντα είναι γύρω σου και κοντά σου. Τα επιβλητικά βουνά, τα μαγευτικά της δάση, πολύχρωμοι κάμποι, και μοναδικές παραλίες σα να μεταφέρεσαι ξαφνικά στον πιο εξωτικό προορισμό.

Υπάρχουν επίσης επιλογές στη νυχτερινή διασκέδαση στη Γαλάτιστα όπου υπάρχει αρκετή νεολαία, και σε παραλιακά μέρη που απέχουν λίγα μόλις χιλιόμετρα από το δήμο Ανθεμούντος.

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος να επισκεφτείτε την περιοχή, είναι η χαλάρωση που μπορεί να σας προσφέρει και η αποβολή άγχους και στρες της πολύς. Το κλίμα είναι εξαιρετικά καλό. Εδώ τα όμορφα πράγματα δεν απενεργοποιούνται από την τριβή της καθημερινότητας. Κυριαρχεί μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Τα χρώματα απλώνονται διάχυτα όπου κι αν κοιτάξεις, στο βουνό ή τη θάλασσα. Τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κανείς περνώντας λίγες μέρες εδώ δεν είναι παρά ηρεμία και πληρότητα. Σα να βρίσκεσαι σε ένα επίγειο παράδεισο.

Δεν έχω κάτι αρνητικό να εκφράσω για τον προορισμό αυτό.. μόνο θετικά χαρακτηριστικά μπορώ να απαριθμώ σε πολλές ακόμα σελίδες αλλά δεν θέλω να μακρηγορώ, καθώς έχω αναφέρει τα πιο βασικά και ουσιώδη. Πιστέψτε με, όλα τα παραπάνω συναισθήματα θα αναβλύζουν και από εσάς κατά την επίσκεψή σας στη περιοχή. Θα δείτε τοπία που δεν περιγράφονται με λέξεις, ούτε μπορεί να αποτυπωθεί η μαγεία τους σε φωτογραφίες.

ΕΝ ΨΥΧΡΩ…


Η πυκνή χιονόπτωση σε χωριά με μεγάλο υψόμετρο της περιοχής, την κατατάσσει  στους ιδανικούς χειμερινούς προορισμούς. Τα λευκά τοπία σας περιμένουν να τα απολαύσετε από τη ζεστασιά ενός τζακιού στον ξενώνα όπου θα μείνετε. Ντυθείτε ζεστά και ανακαλύψτε ποταμιά και αναβλύζουσες πηγές της περιοχής. Επισκεφτείτε επίσης τους ναούς και τα εξωκλήσια.


SPRING…..ROLLS..


Κατά την περίοδο της άνοιξης η Ανθεμούντα μπορεί να σας μαγέψει. Οι εναλλαγές των χρωμάτων στη χλωρίδα της περιοχής θα σας συνεπάρουν και θα σας ανταμείψουν για το τυχόν μακρινό ταξίδι σας. Είναι η ιδανική περίοδος για ιππασία και πεζοπορία καθώς ο καιρός το επιτρέπει. Αν έχετε όρεξη για μικρές εκδρομές μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το χωριό Βάβδος που βρίσκεται αμέσως μετά την έδρα του δήμου Ανθεμούντας, Γαλάτιστα. Η Βάβδος είναι γνωστή για την εύρεση κοιτασμάτων λευκόλιθου. Για πολλά χρόνια υπήρξε οποθεραπευτικό κέντρο λόγω του πολύ καλού κλίματος που διέθετε. Λίγο παρακάτω συναντάτε το χωριό Γαλαρινός με θέσεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Συνεχίστε στο χωριό Δουμπιά που φημίζεται για την ομώνυμη φυσική πηγή μεταλλικού νερού.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..


Σαφώς και το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να κάνετε διακοπές στην περιοχή. Η Χαλκιδική άλλωστε είναι παγκοσμίως γνωστή και αποτελεί πόλο έλξης για τις πολλές και όμορφες αμμουδιές που διαθέτει. Το γαλαζοπράσινο χρώμα των υδάτων σε προκαλεί να βουτήξεις στα βαθιά νερά της. Υπάρχουν πολλές επιλογές είτε για ερημικές είτε για κοσμοπολίτικες παραλίες. Η περιοχή λόγω της καλής τουριστικής υποδομής διαθέτει εμπορικά μαγαζιά και πολλές παραδοσιακές ταβέρνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της. Επίσης πολλές επιλογές υπάρχουν στη νυχτερινή διασκέδαση. Διοργανώνονται ακόμα πάρτι και εκδηλώσεις από τους εκάστοτε δήμους και διεξάγονται διαγωνισμοί σε πολλά αθλήματα, θαλάσσια και μη.


ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ 


Με ιδιωτικό αυτοκίνητο, θα ακολουθήσετε την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου.
Με το Κ.Τ.Ε.Λ Θεσσαλονίκης που αναχωρεί κάθε 2 ώρες περίπου από τις 6.45 το πρωί έως τις 8.00 το βραδύ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι οικονομική, περίπου 4 ευρώ.


ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ


Οι τιμές των ξενοδοχείων ξεκινάνε από 25 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο και ανέρχονται μέχρι 60-70 ευρώ, ανάλογα το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε. Οι τιμές δεν αυξάνονται σημαντικά τις σαιζόν υψηλής επισκεψιμότητας.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΩ;


Υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ στη περιοχή. Στη περίπτωση που έχετε τροχόσπιτο μπορείτε να νοικιάσετε χώρο στο κάμπινγκ για να το τοποθετήσετε. Έτσι θα έχετε όλες τις απαιτούμενες ανέσεις για ευχάριστη διαμονή. ωστόσο κάποιοι διαμένουν σε σκηνές  στα δάση της περιοχής, παράνομα. Ριψοκίνδυνο αλλά διασκεδαστικό.

Προορισμός που μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες και τα πάντα. Ανάλογα την εποχή, αλλάζει για να σε υποδεχτεί. Σου προσφέρει στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και υψηλής αδρεναλίνης ταυτόχρονα. Μπορείς να αθληθείς γνωρίζοντας κάθε όμορφη γωνιά της περιοχής, και να διασκεδάσεις απο το βράδυ ως το πρωί. Δεν υπάρχει τίποτα να σε δυσαρεστήσει αλλά τα πάντα συνεχώς θα σε ενθουσιάζουν. Από τον τρόπο που ανατέλλει και δύει ο ήλιος μέχρι το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας. Από τη γαστρονομία μέχρι τη παράδοση. Για όλα αυτά και όσα εσείς διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, η Ανθεμούντα Χαλκιδικής αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για κάθε άνθρωπο, κάθε εποχή.



Κείμενο : Ρόζα



Βιβλιογραφία :


http://www.aftodioikisi.gr

http://www.dimos-anthemountos.gr

http://www.agro-tour.net

 http://www.worldom.org/

http://www.taxidologio.gr/

http://www.gohalkidiki.com

http://el.wikipedia.org/

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

  1. Μοναδική τοποθεσία της ορεινής Χαλκιδικής με ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Παρέχει πληθώρα επίλογων και εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.