Πως θα καθαρίσουμε το νερό.

Το νερό είναι ένα από τα ελιξίρια της μακροζωίας. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως θα καθαρίσουμε το νερό. Όχι απαραίτητα για να το πιούμε αν και θα ήταν καλό. Το νερό είναι ένα συστατικό που υπάρχει σχεδόν παντού. Αν σκεφτείς τι μπορείς να φτιάξεις με αυτό ίσως χάσεις την μπάλα...

Το νερό χρειάζεται για να ζήσουμε
Το νερό χρειάζεται  για να μαγειρέψουμε
Το νερό χρειάζεται για να ποτίσουμε
Το νερό χρειάζεται για να φτιάξουμε σαπούνι
Το νερό χρειάζεται για να καλλιεργήσουμε κρυστάλλους
Το νερό χρειάζεται για να φτιάξουμε άρωμα
Το νερό χρειάζεται για να φτιάξουμε σχεδόν τα πάντα.

Ας δούμε δυο ενδεχόμενα πριν αρχίσουμε την διαδικασία καθαρίσματος. Το ένα είναι να χρησιμοποιήσουμε το νερό για να φτιάξουμε κάτι. Αν αυτό το θέλουμε καθαρό αν γενικά ο σκοπός μας είναι να πιάσουμε μια άλφα ποιότητα το νερό πρέπει να είναι καθαρό. Χωρίς παράσιτα και μικροοργανισμούς που ίσως χαλάσουν το μίγμα μας. Το δεύτερο είναι το νερό να πίνεται. Και δεν μιλώ απαραίτητα για το νερό βρύσης αν και ισχύει για κάποιες περιοχές. Αναφέρομαι σε στο νερό που έχουμε συλλέξει μόνοι μας η έχουμε αφαλατώσει με σκοπό να το ποιούμε. Ένα καλό παράδειγμα είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του world look, ο Γιώργος που έζησε για καιρό αυτόνομα σε μια παραλία. Αφαλάτωνε το νερό με την μέθοδο της εξάτμισης και το χρησιμοποιούσε για να ποτίζει και να το πίνει. Το θετικότερο όλων είναι πως όλους τους μηχανισμούς τους είχε φτιάξει από σκουπίδια χωρίς καμία σοβαρή απολύμανση. Αλλά ακόμα ζει αν και δεν καθάριζε το νερό του. Αλλά για εμάς που θέλουμε το αχλάδι χωρίς την φλούδα και το διαμέρισμα γεμάτο κουμπάκια ας δούμε πως θα καθαρίσουμε το νερό μας.

Καθαρισμός νερού με την μέθοδο του βρασμού. 


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βράσουμε το νερό σε δυνατή φωτιά και με πολύ καλά καθαρισμένη κατσαρόλα. Οι 100 βαθμοί είναι εντάξει για την σύνθεση του νερού αλλά εδω έχουμε κάτι χειρότερο. Οι 100 βαθμοί ισχύουν για το καθαρό νερό και όχι για το νερό που θέλουμε να καθαρίσουμε. Αφήνουμε το νερό να βράσει στην μεγαλύτερη θερμοκρασία που μπορούμε να έχουμε, ανάλογα και με το που είμαστε και το κατέβουμε όταν θα έχει εξατμιστεί τουλάχιστον το 10% από την αρχική ποσότητα. Το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό έτσι? Αν βράσουμε 10 ποτήρια νερού μαζί θα τα αφήσουμε μέχρι να μας μείνουν 9 ποτήρια. Σκέψου ότι αν το νερό βράζει για 20 λεπτά από την ώρα που αρχίσει να κοχλάζει και μετά, μπορεί να σκοτώσει το 99,9% των οργανισμών που ζουν μέσα σε αυτό. Ωστόσο το νερό μας δεν έχει καθαρίσει τελείως αλλά τα σημάδια θα είναι εμφανή. Αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά θα δούμε τα παράσιτα στην επιφάνια και στον πάτο. Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να φεύγει ο ατμός και την αφήνουμε να κρυώσει για να περάσουμε στο δεύτερο βήμα.

Καθαρισμός νερού με την μέθοδο του σουρώματος.


Για αυτό θα χρειαστούμε άμμο, κάρβουνο, βαμβάκι και φίλτρο καφέ. Ας δούμε αρχικά τι θα κάνουμε με την άμμο. Θα την βράσουμε για μίση ώρα μετά θα της αλλάξουμε νερό θα την ξανά βράσουμε για μισή ώρα και αυτό θα το κάνουμε 3 φορές. Στην συνέχεα θα βάλουμε την άμμο με ένα ταψί στον φούρνο, στην μεγαλύτερη θερμοκρασία μέχρι στεγνώσει τελείως και την αφήνουμε να κρυώσει. Τώρα παίρνουμε ένα χωνί, σαν αυτό που χρησιμοποιούμε για το λάδι συνήθως. Το πρώτο που βάζουμε στο χωνί είναι το βαμβάκι. Το οποίο θα πιάσει την μισή στενή σωλήνα του χωνιού και τέσσερα δάκτυλα από το άνοιγμα. Πάνω από το βαμβάκι θα μπουν 4 δάχτυλα άμμου και πάνω από την άμμο το κάρβουνο. Αν δεν το κατάλαβες διάβασε αυτό. Όταν ρίχνεις το νερό θα περνά πρώτα από το κάρβουνο μετά από την άμμο μετά  από το βαμβάκι και τέλος από την στενή τρύπα του χωνιού θα βγαίνει το νερό. Οπότε μένουμε στο νερό που τρέχει από την τρύπα του χωνιού. Αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να τοποθετήσουμε το νερό μας σε ένα μπουκάλι τότε στην τρύπα του μπουκαλιού θα βάλουμε και ένα φίλτρο καφέ. Εγώ για να καλλιεργήσω κρυστάλλους το περνώ από δυο χωνιά με όλα όσα ανέφερα και έχω και εξαρτήματα από καθαρό ασήμι. Το ασήμι κάνει θαύματα με το νερό και η τιμή του είναι εξαιρετικά χαμηλή αν υποθέσουμε ότι είναι πολύτιμο μέταλλο.

Και να μη ξεχνάμε τα αδέσποτα ζώα που ζουν συνεχώς σε μια αναζήτηση τροφής και νερού, ιδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν δεν σε παίρνει για τροφή αρκεί ένα μπολ με καθαρό νερό έξω από το σπίτι. Οι καλές πράξεις επιστρέφονται θες δεν θες. 

Πόσο νερό πρέπει να καταναλώνει ένα βρέφος;


Πόσο νερό πρέπει να καταναλώνει ένα παιδί;


Πόσο νερό πρέπει να καταναλώνει ένας ενήλικας;


Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως θα καθαρίσουμε το νερό.

  1. Το νερό χρειάζεται για να ζήσουμε
    Το νερό χρειάζεται για να μαγειρέψουμε
    Το νερό χρειάζεται για να ποτίσουμε
    Το νερό χρειάζεται για να φτιάξουμε σαπούνι
    Το νερό χρειάζεται για να καλλιεργήσουμε κρυστάλλους
    Το νερό χρειάζεται για να φτιάξουμε άρωμα
    Το νερό χρειάζεται για να φτιάξουμε σχεδόν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.