ΑΛΛΗ ΓΕΝΙΑ, ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ…

Εάν έχεις παίξει κ εσύ στα χώματα, έχεις πιει νερό από τη βρύση, η ακόμα χειροτέρα από το πηγάδι, έχεις μελανιάσει από μπουνιά φίλου σου και η μάνα σου δεν έκανε μήνυση για σωματική βλάβη στην οικογένειά του, αν αντί για smart phone έφτιαχνες πλαστικά κυπελάκια με κλωστή, αν αντί για τη κουζίνα της Barbie ή του master chef έπαιζες με τα κυπελάκια του total, αν σε έδειραν στο ποπό και δεν τρέχεις στους ψυχολόγους από τα 7 σου χρόνια… λυπάμαι πολύ.. είσαι γενιά old fashion..

Οι καιροί άλλαξαν ξαφνικά και οι ανάγκες αυξάνονται και πληθαίνονται. Δεν αρκούν πλέον τα αυτοσχέδια παιχνίδια και έχουν αντικατασταθεί πλήρως από τα βιομηχανοποιημένα. Τα βρεφικά καρότσια μόνο διπλό διαφορικό που δεν έχουν ακόμα (λες να έχουν και να μην το ξέρω;) και τα πιτσιρίκια 6 χρονών και άνω ¨γκουγκλάρουν¨ και ¨ποστάρουν¨ στο internet. Οι γιαγιάδες νομίζουν ότι έχουν εγγόνια genius ( εντάξει, πάντα το νόμιζαν ) και οι γονείς καμαρώνουν αλλά και φοβούνται για την εξέλιξη των παιδιών τους σε μια εποχή που τα κατακεραυνώνει από πληροφορίες.

Οι εποχές αλλάζουν, τα πάντα εξελίσσονται και τα παιδιά γεννιούνταν ολοένα και εξυπνότερα. Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι υπέρ η κατά για τα ίδια τα παιδιά…λόγω της τεχνολογίας και της εξέλιξης οι μαθησιακές απαιτήσεις ανεβαίνουν και οι δραστηριότητες που πρέπει να ακολουθούν είναι ολοένα και περισσότερες με αποτέλεσμα τον λίγο ελεύθερο χρόνο  που τους απομένει να τον αφιερώνουν σε video games και άλλες ιντερνετικές ασχολίες, και όχι στο αθώο ομαδικό παιδικό παιχνίδι, όπως συνέβαινε κάποτε.

Όπως και να ΄χει κάθε γονιός επιζητά το καλύτερο για το παιδί του, γι’αυτό καλό είναι να του υπενθυμίζει ότι ο πραγματικός κόσμος δε βλέπεται μέσα από γυαλιά 3D, αλλά μέσα από τα δικά μας μάτια. Και δεν αρκεί μόνο να τον βλέπουμε αλλά κυρίως να τον ζούμε.

Κείμενο : Ρόζα.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to ΑΛΛΗ ΓΕΝΙΑ, ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ…

  1. Εάν έχεις παίξει κ εσύ στα χώματα, έχεις πιει νερό από τη βρύση, η ακόμα χειροτέρα από το πηγάδι, έχεις μελανιάσει από μπουνιά φίλου σου και η μάνα σου δεν έκανε μήνυση για σωματική βλάβη στην οικογένειά του, αν αντί για smart phone έφτιαχνες πλαστικά κυπελάκια με κλωστή, αν αντί για τη κουζίνα της Barbie ή του master chef έπαιζες με τα κυπελάκια του total, αν σε έδειραν στο ποπό και δεν τρέχεις στους ψυχολόγους από τα 7 σου χρόνια… λυπάμαι πολύ.. είσαι γενιά old fashion..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.