Ασκήσεις ηρεμίας

Είναι σημαντικό να μπορείς να κρατήσεις τον εαυτό σου σε μια ήρεμη κατάσταση. Του δίνεις το πλεονέκτημα να ανταποκριθεί καλύτερα στις δύσκολες καταστάσεις. Και ένα μειονέκτημα στον αντίπαλο, ότι μπορείς να δεις σαν αντίπαλο. Το να μη ξέρει τι σκέπτεσαι. Μη μπερδέψεις την ηρεμία με την αδράνεια, ηρεμία είναι να μπορέσεις να σκέπτεσαι ορθά σε μια περίπλοκη κατάσταση για όσο χρόνο έχεις στην διάθεση σου χωρίς οι περιστάσεις να θολώνουν την κρίση σου. Σήμερα οι άνθρωποι αγχώνονται και χάνουν τον έλεγχο ακόμα και στα μικρότερα πράγματα, μια φρυγανιά που πέφτει στο πάτωμα μια πόρτα που πάει να κλείσει απότομα από τον αέρα. Πολλές φορές οι αντιδράσεις τους είναι για γέλια. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κάποιες ασκήσεις που μπορούν να μας ηρεμίσουν και αν πραγματικά το θέλουμε να μας κρατήσουν ήρεμους.

Ασκήσεις ηρεμίας με την αναπνοή 


Εισπνέουμε από την μύτη για τρία δευτερόλεπτα. Κρατάμε την αναπνοή για πέντε και εκπνέουμε από την μύτη για τρία δευτερόλεπτα. Κρατάμε την αναπνοή για δυο και πάλι από την αρχή. Άσε τους ώμους σου να χαλαρώσουν αργά προς τα πίσω και συγκέντρωσε την σκέψη σου στην αναπνοή σου. Κάνε το για όσο χρειαστεί για να χαλαρώσεις.

Ασκήσεις ηρεμίας με θετική ενέργεια


Καθόμαστε αναπαυτικά, προσπαθούμε να αδειάσουμε το μυαλό μας όσο γίνεται και αρχίζουμε με αργές αλλά μεγάλες εισπνοές. Φανταζόμαστε ότι εισπνέουμε θετική ενέργεια που γεμίζει όλο μας το σώμα και εκπνέουμε αρνητική που αδειάζει όλο μας το σώμα. Καλό είναι να συνδυάσουμε τις ενέργειες με χρώματα. Για παράδειγμα εισπνέουμε πράσινο εκπνέουμε κόκκινο. Σε κάθε κύκλο αναπνοής θα νιώθουμε το σώμα μας και το μυαλό να χαλαρώνει όλο ένα και περισσότερο. Διάλεξε ένα ήσυχο δωμάτιο αν γίνεται με χαμηλό η καθόλου φωτισμό. Αν δεν υπάρχει η ησυχία που χρειαζόμαστε δοκίμασε ακουστικά και απαλή μουσική.

Ηρεμούμε βλέποντας την κατάσταση από έξω


Προσπαθούμε να δούμε την κατάσταση που διατάραξε την ηρεμία μας από έξω. Σαν να συμβαίνει σε κάποιον άλλον και όχι σε εμάς η σαν να παρακολουθούμε κάποιο έργο στο σινεμά. Μένουμε έξω από την κατάσταση μέχρι να βρούμε την καλύτερη πιθανή λύση για αυτήν στα χρονικά περιθώρια που έχουμε και στην συνέχεια συνδέουμε ξανά τον εαυτό μας με αυτήν για να την αντιμετωπίσουμε.

Ηρέμησε μέσο της κίνησης


Ένα κομπολόι μια μπάλα η κάτι που μπορεί να απορροφήσει την ενέργεια από την νευρικότητα είναι καλό. Αλλά στην περίπτωση που είμαστε μόνοι μας. Γιατί αυτός που ξέρει την γλώσσα του σώματος θα ξέρει και για ποιο λόγο το κάνεις. Αυτός που δεν ξέρει την γλώσσα του σόματος θα το καταλάβει ενστικτωδώς, αφού και το δικό του σώμα θα έκανε κάτι ανάλογο. Η δεύτερη περίπτωση μπορεί μεν να μη το αντιλαμβάνεται νοητά αλλά το υποσυνείδητα παίρνει προβάδισμα.

Η ηρεμία μέσα από το γράψιμο


Το να γράφεις είναι λίγο καλύτερο από το να μιλάς σε έναν φίλο. Δεν είναι εύκολο σε περιπτώσεις πανικού αλλά δεν λέμε να γράψεις και διήγημα. Προσπάθησε να γράψεις όλα αυτά που αισθάνεσαι και αν πάλι δεν μπορείς τότε ανακατεμένες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό. Πιστεύω τόσο πολύ στο γράψιμο, άσχετα με το τι γνώμη έχει το γράψιμο για εμένα... Που υπολογίζω να ηρεμήσεις σε λιγότερο από μισή σελίδα. Άσε που μπορεί να σου βγει σε καλό.... Αν γράψεις κάτι καλό εδω είμαστε εμείς !

Ηρέμησε με το κατοικίδιο σου


Τα ζώα φτάνει να τα χαϊδέψεις για να ηρεμήσεις. Είναι σημαντικό να έχεις ένα κατοικίδιο στο σπίτι σου αν μπορείς να το φροντίσεις υπεύθυνα και να το αγαπήσεις. Πέρα από την μεγάλη ευθύνη που θα αναλάβεις με την υιοθεσία του θα πάρεις και έναν πιστό σύμμαχο για τις δύσκολες και τις εύκολες μέρες. Ακόμα και αν δεν θες να υιοθετήσεις για τους λόγους σου μπορείς να βγεις στο πάρκο να ταΐσεις τα αδέσποτα θα σου κάνει καλό και θα τους κάνει καλό.

Ηρεμία με ένα χαμόγελο


Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεις για να το πιστέψεις η καλύτερα για να κατανοήσεις την δύναμη που κρύβει. Και θα σου πω και πως μπορείς να το κάνεις για να το διαπιστώσεις και μόνος σου έτσι θα έχει και καλύτερα αποτελέσματα σε εσένα. Όταν χαμογελάμε χρησιμοποιούμε κάποια νεύρα που επηρεάζουν τον τρόπο που σκεπτόμαστε δίνοντας του περισσότερο χώρο να επεκταθεί. Βρες δυο φίλους σου που να σκέπτονται πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο, αν υπάρχει ζευγάρι στην παρέα που έχει περάσει τα τέσσερα χρόνια συμβίωσης είναι το κατάλληλο πειραματόζωο. Βρες μια εικόνα που να μη δείχνει τίποτα, να έχει πάνω ένα λεκέ σαν αυτούς που χρησιμοποιούμε στα ψυχολογικά τεστ. Ζήτα από τον πρώτο να στο περιγράψει με σοβαρότητα, χωρίς να χαμογελάσει δηλαδή. Και ζητά από τον άλλον να έχει ένα απαλό χαμόγελο όταν στην περιγράφει. Και την άλλη μέρα με άλλη εικόνα το αντίθετο ο χαμογελαστός να είναι σοβαρός και ο σοβαρός χαμογελαστός. Θα εκπλαγείς με το πόσο ανοίγει το μυαλό και τα ενδεχόμενα με ένα απλό χαμόγελο ακόμα και όταν αυτό γίνεται εσκεμμένα. Το χαμόγελο έχει την ικανότητα να σου δίνει περιθώρια σκέψεις όπως είπα και αυτό με την σειρά του σε καθησυχάζει και σε ηρεμεί.

Ηρέμησε με το περπάτημα


Το περπάτημα από μόνο του έχει πολλές ιδιότητες και μια από αυτή είναι να σε ηρεμεί. Αν καταφέρεις να έχεις μισή ώρα περπάτημα με περισσότερους από 120 παλμούς τότε θα απαλλαγείς και από φοβίες και άγχος. Αλλά αν το ζητούμενο είναι η ηρεμία τότε φτάνει απλά το περπάτημα. Αν αυτό μπορεί να γίνει σε κάποιο δάσος η δίπλα στην θάλασσα θα έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Συμβουλές

Απόφυγε τις επιθέσεις θυμού φανερώνουν πράγματα για εσένα που δεν θες να ξέρεις ούτε ο ίδιος και πέρα από αυτό κάνει τους ανθρώπους να σε αποφεύγουν.

Τα νεύρα και ο θυμός δηλώνουν αδυναμία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ακόμα και από άτομα με νοημοσύνη χαμηλότερη του μετρίου.

Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να θυμώνεις και αντικατέστησε το με κάτι. Αν αυτό δεν γίνεται τότε απομακρύνσου εσύ από αυτό.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Ασκήσεις ηρεμίας

  1. Είναι σημαντικό να μπορείς να κρατήσεις τον εαυτό σου σε μια ήρεμη κατάσταση. Του δίνεις το πλεονέκτημα να ανταποκριθεί καλύτερα στις δύσκολες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.