Δάφνη φαρμακευτικές ιδιότητες

Η δάφνη υπάρχει παντού, σε τέτοιο βαθμό που δεν είμαστε σίγουροι για τις ακριβείς κλιματολογικές συνθήκες που ευδοκιμεί. Και τι να τις κάνεις? Αφού φυτρώνει παντού ! Έτσι για την επιστήμη. Έχω διαβάσει πολλά για το κατάλληλο έδαφος για το κατάλληλο κλήμα αλλά τίποτα από κάποιον σοβαρό βοτανολόγο. Την χρησιμοποίησα πρώτη φορά στα 16 μου που έφτιαχνα ελιξίρια αλχημείας. Και ναι θα το πω ήταν η αρχή του κακού... Έφτασα στο άλας μπήκα στην καλλιέργεια κρυστάλλων έκανα τον συνδυασμό και είδα την μαγεία !!! Όλα είναι ένα, όλα είναι ένας κύκλος τελικά το φυτό οδηγεί στην πέτρα η πέτρα στο φυτό και όντος ο man είχε δίκιο... Όπως πάνω έτσι και κάτω. Τώρα που άρχισα να βλέπω τις πρώτες άσπρες τρίχες στα μαλλιά μου ξέρω ότι αυτό το φυτό θα με ακλουθεί για πάντα. Γιατί όπως πολύ σοφά μου είχε πει ο φίλος μου και θειος μου Λευτέρης... Άσπρα μαλλιά στην κεφαλή κακά μαντάτα στο πουλί. Αυτό με το πουλί δεν το έπιασα αλλά τα άσπρα μαλλιά ήταν πραγματικά κακό μαντάτο.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για


Αεροφαγία
Πόνους ρευματισμών
Πόνους αρθριτικών
Γαστρίτιδα
Ατονική δυσπεψία
Φαρυγγίτιδα
Ιγμορίτιδα
Τριχόπτωση
Για να σκουρύνουν τα μαλλιά
Ρινορραγία
Διάστρεμμα
Θλάση
Αμοιβάδες

Πως χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο


Αφέψημα. Βράζουμε μια κούπα νερό με τρία φίλα για δέκα λεπτά. Και πίνουμε 2 με 3 φλιτζάνια την μέρα ανάμεσα στο γεύματα.
Έγχυμα. Βάζουμε 3 δαφνόφυλλα σε ένα λίτρο βρασμένου νερού για 10 λεπτά.
Για τα μαλλιά που άρχισαν να πέφτουν και να ασπρίζουν. Βάζουμε 150 γραμμάρια φρέσκο φύλλο ή 80 γραμμάρια ξερά φύλλα σε 6 λίτρα νερού για 30 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά θα βάλουμε 300 γραμμάρια σπόρους καθαρισμένους στο γουδοχέρι και τους κάνουμε αλοιφή μαζί με ελαιόλαδο. Τώρα λουζόμαστε με το πρώτο μείγμα, αφού έχει κρυώσει και πριν κοιμηθούμε βάζουμε την αλοιφή στα μαλλιά μας.

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας για αυτό πηγαίνοντας του μια λίστα με τα φάρμακα που παίρνουμε και λέγοντας τους τον λόγο που θέλουμε να πάρουμε. Ξέρω να φτιάχνω ένα πολύ δυνατό ηρεμιστικό με δάφνη για αυτό καλύτερα να μιλήσεις με το γιατρό σου πριν την χρησιμοποιήσεις.
 
Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Δάφνη φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Η δάφνη υπάρχει παντού, σε τέτοιο βαθμό που δεν είμαστε σίγουροι για τις ακριβείς κλιματολογικές συνθήκες που ευδοκιμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.