Γκίνσενγκ φαρμακευτικές ιδιότητες

Εδω έχουμε να κάνουμε με ένα γνήσιο κυνήγι σπάνιου βοτάνου. Από την μια φαίνεται να υπάρχει παντού αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει ελάχιστο αυθεντικό Γκίνσενγκ και μόνο στα απόκρημνα βουνά της Άπω ανατολής ( λέμε τώρα ). Δεν υπάρχει σε νάιλον συσκευασίες στα ράφια των καταστημάτων. Συσκευάζετε σε ξύλινα κουτιά με επένδυση μολύβδου για να μη χάνει την ακτινοβολία το φυτό. Η ρίζα αρχίζει από 5000ε και φτάνει τα 20000ε. Ναι αλλά αυτό που αγόρασα από το φαρμακείο? Είναι καλλιεργήσιμο αν και έχει κάποιες ιδιότητες δεν είναι άγριο. Το γεγονός ότι θα το πάρεις και θα μπορέσεις να κοιμηθείς μέσα στις επόμενες 48 ώρες δηλώνει πόσο αδύναμο είναι σε σχέση με το άγριο.

Πως ξεχωρίζουμε το άγριο Γκίνσενγκ από το καλλιεργήσιμο.


Το άγριο είναι ευλύγιστο, δηλαδή θα πάρεις την ρίζα θα την διπλώσεις και δεν θα σπάσει. Σε αντίθεση με το καλλιεργημένο που θα σπάσει. Οι πολλές ρυτίδες είναι ένα ακόμα σημάδι του άγριου βοτάνου. Στην προσπάθεια του να πάει όλο και πιο βαθιά στο χώμα οι αλλαγές που θα συναντήσει στην πορεία, είναι οι ρυτίδες που αναφέρω. Το άγριο επίσης έχει πολλά περισσότερα μικρά ριζώματα πάνω του που αποτελούνται από μικρότερα. Το καλλιεργήσιμο συνήθως δεν έχει καθόλου. Συνήθως έτσι... Υπάρχουν και διαφορές στην γεύση αλλά εγώ έχω ποιεί μπράντι που είχε μέσα ρίζα οπότε δεν τις ξέρω από πρώτο χέρι.

Μια ιστορία από την ανατολή μας το παρουσιάζει σαν το φυτό της μακροζωίας. Λένε ότι αν το φας κερδίζεις 10 χρόνια ζωής. Η ίδια ιστορία μας το παρουσιάζει και σαν συστατικό στο ελιξίριο της νεότητας. Και στο world look ασφαλώς θα γράψουμε για όλα αυτά τα μυθικά ελιξίρια και θα δοκιμάσουμε αυτά που γίνεται να δοκιμάσουμε.

Εδω γράφω για το πως μπορείς να καλλιεργήσεις άγριο γκίνσενγκ. Ακούγεται κάπως αστείο αλλά υπάρχει τρόπος, δύσκολος αλλά υπάρχει.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για


Τονωτικό
Καρδιά
Νεφρά
Νεύρα
Κυκλοφοριακό
Σεξουαλικές δυσλειτουργίες
Εμμηνόπαυση
Κούραση
Εξάντληση
Πονοκέφαλος
Αμνησία
Αναιμία
Αδυναμία
Εξάντληση
Ανορεξία
Κατάθλιψη
Διεγερτικό
Διουρητικό
Άγχος
Νευρασθένεια
Γαστρίτιδα
Στρες

Πως χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο


Αρχικά να πω ότι δεν το χρειαζόμαστε όλοι. Οι επιστήμονες λένε ότι δεν είναι καν θεραπευτικό αλλά είναι πολύ καλό τονωτικό και σε βοηθά να επανέλθεις γρηγορότερα από μια αρρώστια Το μασάμε η απλά το βράζουμε. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες συνταγές πέρα από αυτές του κρασιού και της ποτοποιίας που θα αναλύσουμε σίγουρα σε άλλο άρθρο

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας για αυτό πηγαίνοντας του μια λίστα με τα φάρμακα που παίρνουμε και λέγοντας του τον λόγο που θέλουμε να πάρουμε το συγκεκριμένο βότανο το γκίνσενγκ έχει παρενέργειες και για αυτό δεν το χρησιμοποιούμε για περισσότερο από έναν μήνα. Και όταν περάσει ο μήνας κάνουμε διάλυμα 2 μήνες μέχρι να το ξανά πάρουμε πέρα από κάποιες ιδικές περιπτώσεις.

Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Γκίνσενγκ φαρμακευτικές ιδιότητες

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.