Κάρδαμο φαρμακευτικές ιδιότητες

Θυμάμαι που μου μιλούσαν για τον καφέ με το κάρδαμο με ένα δέος με έναν θαυμασμό. Και μάλιστα μου έλεγαν ότι ήταν ψημένος και στην χόβολη που αυτό τον απογειώνει. Και αναμενόμενα πήγα να τον δοκιμάσω και επειδή την πρώτη φορά νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα πήγα και τον ξανά δοκίμασα σε άλλο μαγαζί. Δεν ξέρω γενικά αν η μοίρα σου έχει φερθεί άσχημα και έχεις πέσει πάνω σε 10 - 20 άρθρα δικά μου τότε ίσως να πηγαίνει το μυαλό σου στο τι έχω δοκιμάσει. Ε αυτό είναι μέσα στην κατηγορία των 10 χειρότερων. Στην ίδια που έχω κατάταξη και την γεύση της αυτοσχέδιας αμπούλας για ψύλλους. Σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι και κάποιοι ζουν από αυτό. Οκ εμένα απλά δεν μου άρεσε και δεν κατάλαβα ότι έπινα καφέ έτσι... έπρεπε από την αρχή να την δίνουν σαν ρόκα ποταμού που είναι, γιατί καφές δεν είναι. Πέρα από αυτό δεν μπορώ να αμφισβητήσω τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για 


Για την βιταμίνη C
Προληπτικό για κάθε αρρώστια
Ορεκτικό
Διεγερτικό του στομαχιού
Χωνευτικό
Αναιμία
Αιμορροΐδες
Καρδιοτονωτικό
Πόνους ρευματισμών
Αιμοστατικό
Δοθιήνες
Επούλωση τραυμάτων
Αφροδισιακό
Φακίδες ( μείγμα )
Πανάδες ( μείγμα )
Σπυριά ( μείγμα )
Κηλίδες ( μείγμα )

Πως χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο


Μίγμα. Δυο κουταλιές από χυμό κάρδαμου που έχουμε κοπανίσει με μια κουταλιά μέλι.
Αφέψημα. Βράζουμε 30 γραμμάρια κάρδαμο σε ένα λίτρο νερό για 20 λεπτά και πίνουμε ένα ποτήρι κάθε δυο ώρες.
Έγχυμα. Ρίχνουμε 2 κουταλάκια κάρδαμου σε μια κούπα ζεστού νερού για 10 λεπτά. Μετά σουρώνουμε και πίνουμε.


Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας για αυτό πηγαίνοντας του μια λίστα με τα φάρμακα που παίρνουμε και λέγοντας τους τον λόγο που θέλουμε να πάρουμε. Ξέρω άνθρωπο που έχει χαλάσει το στομάχι του προσπαθώντας να αναπληρώσει την βιταμίνη C . Αλλά κάποιοι οργανισμοί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και αν τους ζορίσουμε τους προκαλούμε περισσότερα προβλήματα.
 
Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Κάρδαμο φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Θυμάμαι που μου μιλούσαν για τον καφέ με το κάρδαμο με ένα δέος με έναν θαυμασμό. Και μάλιστα μου έλεγαν ότι ήταν ψημένος και στην χόβολη που αυτό τον απογειώνει. Και αναμενόμενα πήγα να τον δοκιμάσω και επειδή την πρώτη φορά νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα πήγα και τον ξανά δοκίμασα σε άλλο μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.