Κάπαρη φαρμακευτικές ιδιότητες

Πέρα από τις φαρμακευτικές ιδιότητες που έχει. Είναι και καταπληκτική σαλάτα. Δεν αναφέρομαι σε αυτήν την μουφα που φτιάχνουν με τα άνθη κάπαρης. Δεν πάει το μυαλό μου καν τι πρέπει να έχεις καπνίσει για να φας αυτό το πράγμα. Η πάει αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω την ποσότητα που πρέπει να έχεις καπνίσει. Αναφέρομαι στην σαλάτα που φτιάχνεις από τα κλωνάρια. Θυμάμαι που ρωτούσα τον παππού μου που είναι η γιαγιά και μου έλεγε έχει βγει στα λιβάδια η πασχαλίτσα να μαζέψει κάπαρη. Και ναι μετά από τις πράσινες ελιές που είχε φτιάξει η σαλάτα κάπαρης είναι η δεύτερη καλύτερη που έχω δοκιμάσει. Αλλά υπάρχουν και οι θεραπευτικές ιδιότητες και θα σας παρακαλούσα να επικεντρωθείτε σε αυτές και να μην πλατειάζετε με άσχετους προλόγους. Όχι δεν είναι άσχετοι. Στην πραγματικότητα οι θεραπεύτηκες ουσίες κρύβονται στα μπουμπούκια και την ρίζα. Ότι μας περισσεύει δηλαδή από την σαλάτα.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για 


Απολυμαντικό των νεφρών
Διουρητικό
Τονωτικό
Αντί αρτηριοσκληρωτικό
Ορεκτικό
Εμμηναγωγό
Αφροδισιακό
 

Πως χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο


Αφέψημα. βράζουμε 20 γραμμάρια ρίζα σε μια κούπα νερού για 15 λεπτά. Το σουρώνουμε και πίνουμε ένα ποτήρι το πρωί
Έγχυμα. Ρίχνουμε 20 γραμμάρια μπουμπούκια σε μια κούπα ζεστού νερού για 10 λεπτά. Το σουρώνουμε και πίνουμε ένα ποτήρι το πρωί.


Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας για αυτό πηγαίνοντας του μια λίστα με τα φάρμακα που παίρνουμε και λέγοντας τους τον λόγο που θέλουμε να πάρουμε.
 
Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Κάπαρη φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Πέρα από τις φαρμακευτικές ιδιότητες που έχει. Είναι και καταπληκτική σαλάτα. Δεν αναφέρομαι σε αυτήν την μουφα που φτιάχνουν με τα άνθη κάπαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.