Σπαθόχορτο φαρμακευτικές ιδιότητες

Έχω πάντα δυο μπουκαλάκια πάνω μου το ένα έχει Ylang - Ylang και το άλλο σπαθόχορτο. Για το Ylang - Ylang θα τα πούμε σε άλλο άρθρο. Το σπαθολαδο η αλλιώς βάλσαμο με έσωσε από τον αυχένα μου. Λόγο πολλών ωρών στον υπολογιστή ο αυχένας μου τα είχε δει όλα. Μια μέρα με έτριψαν με αυτό πριν από δυο χρόνια και από τότε δεν ξανά είχα κάποιο πρόβλημα. Βέβαια αυτό δεν είναι αποδειγμένο επιστημονικά και ίσως να έτυχε την μέρα που ήταν γραφτό να γιατρευτώ από τον αυχένα, έτσι το αναφέρω απλά σαν προσωπική σημείωση


Που θα βρούμε σπαθοχορτο


Από Ιούνιο μέχρι και το σεπτέμβριο θα το δούμε σχεδόν παντού. Προτιμά τον ήλιο αλλά δεν θα έλεγα όπως όλοι τα ξερά εδάφη. Όπου το έχω συναντήσει πάντα κοντά υπάρχει λάσπη. Μπορεί να είναι από ένα χωράφι που ποτίζετε μπορεί να είναι από ένα ρέμα αλλά πάντα έχω συναντήσει λάσπη σε κοντινή απόσταση. Το φυτό το θέλουμε φρέσκο τις πρώτες μέρες της άνθησης. Μετά όσο περάν οι μέρες χάνει σιγά σιγά τις ιδιότητες του.


Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για


Αντικαταθλιπτικό
Για να καταπραΰνει πνευμονικές ενοχλήσεις
Σπασμωδικό βήχα
Βρογχίτιδα
Άσθμα
Κολικούς
Ρυθμιστικό των εμμήνων ( κάνοντας μπάνιο με έγχυμα από τα φύλα του )
Διουρητικό
Υστερία
Νέγρικη κατάθλιψη
Τονωτικό
Διεγερτικό
Χωνευτικό
Ανθελμινθικό
Αντιφλογιστικό
Επουλωτικό ( με το λάδι )
Εγκαύματα ( με το λάδι )
Πληγές ( με το λάδι )
Έλκος στομάχου ( με το λάδι )
Αντισηπτικό, για τσιμπήματα από έντομα και πληγές
 
Πως το χρησιμοποιούμε

Πως θα φτιάξουμε σπαθολαδο 

Μαζεύουμε το βότανο μας διαλέγοντας φρέσκες κορυφές μόνο. Σημασία δεν έχει πόσο θα φτιάξουμε αλλά να είναι καλό. Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ με γυάλινο καπάκι, γεμίζουμε καλά και μετά ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να γεμίσει και το κλίνουμε. Και στην συνέχεια το αφήνουμε στον ήλιο για τρις εβδομάδες. Τώρα όσο πιο κόκκινο γίνει το μίγμα μας τόσο πιο καλό είναι. Για εξωτερικές πληγές, έλκος στομάχου, αεροφαγία , ξινίλες, σε αρθριτικά και ρευματισμούς,
Σαν έγχυμα : δυο κουταλάκια αποξηραμένο σε μια κούπα ζεστού νερού για ένα τέταρτο. Μετά σουρώνουμε και πίνουμε, μέχρι 3 κούπες την μέρα. Βοηθά σε κατάθλιψη, καράτια.
Αφέψημα : Βράζουμε ένα κουταλάκι για κάθε κούπα 10 - 15 λεπτά και πίνουμε μέχρι 2 κούπες την μέρα.
Κρύο απόσταγμα : βάζουμε δυο κουταλιά σε μια κούπα με νερό και το αφήνουμε για 12 ώρες.


Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας πηγαίνοντας του μια λίστα από τα φάρμακα που πίνουμε και λέγοντας του για ποιο λόγο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Σπαθόχορτο φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Από Ιούνιο μέχρι και το σεπτέμβριο θα το δούμε σχεδόν παντού. Προτιμά τον ήλιο αλλά δεν θα έλεγα όπως όλοι τα ξερά εδάφη. Όπου το έχω συναντήσει πάντα κοντά υπάρχει λάσπη. Μπορεί να είναι από ένα χωράφι που ποτίζετε μπορεί να είναι από ένα ρέμα αλλά πάντα έχω συναντήσει λάσπη σε κοντινή απόσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.