Βασιλικός φαρμακευτικές ιδιότητες

Υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι αν στο σπίτι σου δεν υπάρχει θα υπάρχει στο σπίτι του γείτονα. Έχω έναν φίλο που τον καλλιεργεί συνεχώς σε μεγάλες ποσότητες και μετά τον χαρίζει στον κόσμο ! Άνθρωπος του βουνού, βγαίνει να με χαιρετίσει κάθε φορά που αντιλαμβάνεται ότι περνώ από την γειτονιά του με ποσοστό επιτυχίας 19 στις 20. Το καλοκαίρι περνώ να πάρω κλωναράκια βασιλικού και να τα βάλω στα μέρη του αυτοκινήτου που βγάζει τον δροσερό αέρα από το air condition. Φυσικό αρωματικό όπως η γαρδένια και άλλα πολλά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα χημικά. Πέρα από αυτό ο βασιλικός έχει πολλά να σου προσφέρει και αρκετοί δεν τα γνωρίζουν.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για


Τονωτικό
Ασθένειες των νεύρων
Πνευματική υπερκόπωση
Νευρικούς πονοκεφάλους
Άγχος
Νευρική αϋπνία
Ζαλάδα
Βήχα του κοκίτη
Γαστρίτιδα
Δυσπεψία
Δυσκοιλιότητα
Γαστρικούς σπασμούς
Εντερικές διαταραχές
Ορεκτικό
Τυμπανισμό
Ψαμμίαση
Πόνους στα αυτιά ( με τον ατμό από το αφέψημα, απλά σκύβουμε από πάνω χωρίς να καούμε και μετά σκεπάζουμε το αυτί μας με κάτι για να μη κρυώσει )
Επιληψία
Αρθριτικά
 

Πως το χρησιμοποιούμε


Σαν έγχυμα : μόλις πάρει την πρώτη βράση το νερό μας το ρίχνουμε πάνω σε ένα κουταλάκι ξερού βασιλικού. Για μια κούπα έτσι? Το αφήνουμε για 5 λεπτά το σουρώνουμε και το πίνουμε ζεστό.
Σαν αφέψημα. Βράζουμε ένα κουταλάκι βασιλικού για 15 λεπτά σουρώνουμε και πίνουμε. Για μια κούπα έτσι? : ). Πίνουμε μετά το φαγητό

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας πηγαίνοντας του μια λίστα από τα φάρμακα που πίνουμε και λέγοντας του για ποιο λόγο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Βασιλικός φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι αν στο σπίτι σου δεν υπάρχει θα υπάρχει στο σπίτι του γείτονα. Έχω έναν φίλο που τον καλλιεργεί συνεχώς σε μεγάλες ποσότητες και μετά τον χαρίζει στον κόσμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.