Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία Σαντορίνη

Ο πρώτος επισκέπτης: Η τοποθεσία είναι πανέμορφη, ο τρόπος διαμόρφωσης του χωριού είναι εξαιρετικός, εάν  τύχει και έχετε χρόνο να περπατήσετε στα στενάκια θα χάστε τον χρόνο στο σύνολό του! Αξίζει επίσης να παρακολουθήσετε μια θεία λειτουργία , ιδιαιτέρως μια Παρασκευή των Χαιρετισμών, που έπειτα μαζεύονται όλοι μαζί για να μοιραστούν νηστίσιμο φαί και γλυκό

Δεύτερος επισκέπτης: Το μοναστήρι είναι υπέροχο, κατανυκτική ατμόσφαιρα !!!! Το συστήνω ανεπιφύλακτα να το επισκεφθείτε οπωσδήποτε κιόλας τις ημέρες του Πάσχα. Η παρακολούθηση της θείας λειτουργίας ήταν εξαίρετη και οι πατέρες αξιολογότατοι! Η εκκλησία καθώς και ο περιβάλλοντας χώρος ήταν μοναδικοί. Η θέα από το μοναστήρι είναι τέλος φοβερή.

Του τρίτου η άποψη: Μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας και ησυχίας. Μια βυζαντινή βόλτα σαν καμία άλλη που πιθανόν έχετε κάνει ως τώρα. Πήγα ξανά αρκετές φορές. Είναι εύκολο να φτάσετε με το αυτοκίνητο εκεί. Ο δρόμος η αλήθεια είναι λίγο μικρός αλλά πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσετε και αξίζει απόλυτα η διαδρομή να την κάνετε έστω μια φορά διότι η θέα και μόνο πάνω από ολόκληρο το νησί μπορεί να σας κάνει να ξεχαστείτε.

Τι είπε ο τέταρτος: Το μοναστήρι από μόνο του θα είναι τουλάχιστον τρία ή τέσσερα αστέρια, αλλά εξαιτίας της θέας μπορείτε να το αξιολογήσετε σαφώς και στα πέντε. Πιστεύω πως είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Επομένως, μπορείτε να δείτε ολόκληρο το νησί. Όμως να είστε προσεκτικοί στο δρόμο καθώς το δρομάκι είναι στενό και έχει έναν τεράστιο γκρεμό από κάτω. 

Αυτό που μοιράστηκε ο πέμπτος επισκέπτης: Όταν ρωτήσαμε, μας είπαν ότι το μοναστήρι είναι κλειστό για τους επισκέπτες και οι πινακίδες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μας αποθαρρύνουν. Όταν φτάσαμε ο κενός χώρος όπου πηγαίνει ο κόσμος και βλέπει την θέα, ήταν γεμάτος με πάρα πολλά  τουριστικά λεωφορεία και πολλά άλλα οχήματα, γεγονός που καθιστούσε δύσκολο το να βρεις μια ανεμπόδιστη θέα, αλλά τελικά καταφέραμε να βρούμε τόπο να κάτσουμε, όταν κάποιος έφυγε, πηγαίνοντας με γρήγορα βήματα προς τα εκεί. Δεν υπάρχει εξέδρα. Υπάρχει ζέστη, ξηρό κλήμα και το μέρος αρκετά σκονισμένο.  Επειδή κάθε μέρος στο νησί έχει θέα, αν θέλετε μόνο γι’ αυτήν δεν είναι απαραίτητο να πάτε μέχρι εκεί πάνω για να την απολαύσετε. 

Ο τελευταίος: Σε ύψος πάνω από 600 μέτρα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε γύρω στο 85% του νησιού , σε μια τέλεια τοποθεσία.
Οι μοναχοί της μονής Προφήτη Ηλία, ανοίγουν τις πόρτες για το  κοινό μερικές ώρες τις Κυριακές, μετά τις 10:00.

Αξιοθέατα Σαντορίνη


Κείμενο Angelicus_Fish

Τόπος: Σαντορίνη, Ελλάδα
Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία Σαντορίνη

  1. Η τοποθεσία είναι πανέμορφη, ο τρόπος διαμόρφωσης του χωριού είναι εξαιρετικός, εάν τύχει και έχετε χρόνο να περπατήσετε στα στενάκια θα χάστε τον χρόνο στο σύνολό του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.