Ευκάλυπτος φαρμακευτικές ιδιότητες

Ο πρώτος ευκάλυπτος στην Ελλάδα φυτεύτηκε στον βοτανικό κήπο το 1864. Είναι από τα φυτά που έχουν τρομερές περιβαλλοντολογικές δυνατότητες. Όταν έχω να αντιμετωπίσω κάποιον περιβαλλοντολόγο ( δεν αναφέρομαι στους γνήσιους λέω για τους μοδάτους ) δυο φυτά χρησιμοποιώ στα επιχειρήματα μου τα μανιτάρια και τoν ευκάλυπτο. Στην πραγματικότητα με αυτά τα δυο μπορούμε να ρυθμίσουμε το θέμα του θερμοκηπίου της ξηρασίας να μειώσουμε τα ποσοστά υγρασίας να τα ανεβάσουμε. Γενικά πολλά πράγματα που συνήθως αυτοί που βγαίνουν και φωνάζουν για το περιβάλλον δεν τα γνωρίζουν αφού φωνάζουν γιατί άκουσαν τον διπλανό να φωνάζει. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί τους η γνώμη τους και η δική μου αρκεί να μη φωνάζουν το πρωί κάτω από το σπίτι μου και να μη μας τα κάνουν ζέπελιν με τα κώμα τους.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για


Αντισηπτικό
Αντιβιοτικό
Μολύνσεις του ουροποιητικού
Ελονοσία
Τύφο
Ιλαρά
Οστρακιά
Βήχα
Βρογχίτιδα
Βήχα
Φυματίωση
Άσθμα
Πονόλαιμο
Νευραλγία
Εντερικά παράσιτα
Πυρετό
Πονοκέφαλο
Έλκος
Πληγές
Πυόρροια

Πως χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο


Αφέψημα. Βράζουμε σε μια κούπα νερού 3 φύλλα. Τα αφήνουμε 2 λεπτά να κοχλάσουν και το κατεβάζουμε από την φωτιά. Μετά το αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά γιατί θέλει τον χρόνο του, σουρώνουμε και πίνουμε 3 κούπες την μέρα.
Έγχυμα. Ρίχνουμε 30 γραμμάρια φύλλα σε καυτό νερό για 10 λεπτά σουρώνουμε και πίνουμε 3 κούπες την μέρα.

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας για αυτό πηγαίνοντας του μια λίστα με τα φάρμακα που παίρνουμε και λέγοντας τους τον λόγο που θέλουμε να πάρουμε.
 
Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Ευκάλυπτος φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Ο πρώτος ευκάλυπτος στην Ελλάδα φυτεύτηκε στον βοτανικό κήπο το 1864. Είναι από τα φυτά που έχουν τρομερές περιβαλλοντολογικές δυνατότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.