Αψιθιά φαρμακευτικές ιδιότητες

Εδω και αν υπάρχουν ιστορίες... Μυθολογία? Όργια? Ιστορία? Πολλά όμορφα πράγματα είναι συνδεμένα με αυτό το φυτό... Αλλά για αυτά γράφουν όλοι οπότε θα πούμε μια ιστοριουλα και θα κάνουμε μια μικρή αναφορά σε μελλοντικό άρθρο. Ο Γιώργος, ένα από τα τρία βασικά στοιχεία έμπνευσης για το world look είχε φτιάξει ένα φεγγάρι αψέντι. Δεν είμαι σίγουρος αν με την περιγραφή μου θα καταλάβεις πόσο πικρό ήταν αλλά σκέψου ότι πείρα μια σταγόνα με ένα σπίρτο το ακούμπησα στην γλώσσα μου και ένιωσα την πίκρα μέχρι και τον θώρακα μου. Κάτι που κράτησε για ώρες. Αλλά με κάποιο τρόπο έπρεπε να μάθουμε αν πραγματικά είναι παραισθησιογόνο αυτό το μίγμα. Οπότε μου έδωσε ένα κρασοπότηρο σε ένα μικρό μπουκαλάκι και το πήγα στον άλλο τον Γιώργο, τον συνιδιοκτήτη του world look και του είπα αυτό το πράγμα ίσως να είναι παραισθησιογόνο αλλά είναι τόσο πικρό που όποιος δοκιμάζει μετά δεν μπορεί να το ποιεί... Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το πας με την μια άσπρο πάτο πριν καταλάβεις πόσο πικρό είναι ....και οκ μιλάμε για τον Γιώργο έχει κάνει τα πάντα !
  Η πικρά ήταν αφόρητη το έβλεπες στα μάτια του και αρκετά έντονη για της τρις πρώτες μέρες. Τώρα αν ήταν παραισθησιογόνο ποτέ δεν θα μάθουμε, αυτό το τρίμερο ο χοντρός ( Γιώργος ) ήταν μια παραίσθηση από μόνος του.
Μέρα πρώτη
Κλειδώθηκε στο δωμάτιο και άναψε δυο κουτιά φιδάκια για κουνούπια αφού έκλισε τα παράθυρα, σπάσαμε την πόρτα για τον βγάλουμε έξω.
Μέρα δεύτερη
Έφαγε ένα μπολ μεθυσμένες ελιές, είναι οι ελιές που είχα φτιάξει όταν έμαθα ότι η μέθη είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης και το βασικό συστατικό ήταν το αλάτι. Στην τέταρτη ελιά είχες ζαλιστεί για τα καλά...
Μέρα τρίτη
Κάπνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ ασταμάτητα μασώντας τσίχλες νικοτίνης. Τις επόμενες τέσσερις δεν μου μίλησε αλλά φαινόταν να είναι καλύτερα. Σίγουρα δεν είδε την πράσινη νεράιδα του αψέντι αλλά το χρώμα του θα σου την θύμιζε εκείνες τις μέρες. Αλλά τα πειράματα δεν τελειώνουν εδω απλά περιμένουμε από τον πρώτο Γιώργο την δεύτερη απόσταξη.

 Έχω και μια συνταγή τώρα που και αυτή είναι σε πειραματικό στάδιο. Μια συνταγή για ένα κερί που διώχνει τα μολυντήρια από το σπίτι και ένα από τα υλικά της είναι η αψιθιά. Η Νεκ δίνει εγγύηση 100% ότι δουλεύει θα την δούμε τους καλοκαιρινούς μήνες και αν κάνει δουλειά θα σας δώσουμε την συνταγή.

Που βρίσκουμε αψιθιά


Σε ξερά εδάφη εκεί που θα δεις ξερό χώμα συνήθως θα δεις και αψιθιά. Είναι το φυτό που βλέπουμε καθημερινά στους επαρχιακούς δρόμους από Ιούλιο ως Αύγουστο. Από το φυτό χρειαζόμαστε ότι έχει ανθήσει τα φύλλα του και τις ρίζες. Όταν την συλλέξουμε την αποξεραίνουμε σε σκιά και μετά την αποθηκεύουμε σε γυάλινα δοχεία. Ο ήλιος και η υγρασία θα χαλάσουν ένα μέρος από την δύναμη του φυτού.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για


Τονωτικό
Ορεκτικό
Για ορισμένα επιληπτικά συμπτώματα
Σπασμολυτικό
Ζαλάδα
Λιποθυμία
Χαλαρωτικό
Ανθελμινθικό ( για σκουλήκια του εντέρου )
Αντιπυρετικό
Χώνευση των λιπαρών
Αδυνάτισμα
Δυάρια
Στομαχόπονους
Νευρικούς εμετούς
Ανεπάρκεια του ήπατος ( σαν τονωτικό )

Πως το χρησιμοποιούμε


Σαν αφέψημα. Θα βράσουμε 10 γραμμάρια κορυφές με άνθη σε ένα λίτρο νερού για 15 - 20 λεπτά. Το σουρώνουμε και πίνουμε τρις κούπες την μέρα ανάμεσα από τα γεύματα με μέλι γιατί είναι πραγματικά πολύ πικρό.
Σαν έγχυμα. Ρίχνουμε ένα κουτάλι αψιθιάς σε μια κούπα νερού για 15 λεπτά. Και πίνουμε τρις κούπες την μέρα για δυσπεψία και ανορεξία.
Για επιληψία ο γιατρός Βαλνέ συνιστά 4 κουταλάκια από αυτό το μίγμα : 50 γραμμάτια σκόνη από ρίζα αψιθιάς και 50 γραμμάρια μέλι.
Για τις νευρικές διαταραχές. Σκονάκια από την ρίζα 3 γραμμάρια την μέρα σε ζεστό ρόφημα.
Κατά της αϋπνίας. Αυτό δηλαδή που πίνω και εγώ όταν αυτή με επισκέπτεται και δεν μπορώ να κοιμηθώ πάνω από 2 συνεχόμενες ώρες. Απλά βράζω 2 κουτάλια σπασμένα κουκούτσια αψιθιάς και το πίνω μια ώρα πριν κοιμηθώ, κατά την διάρκεια της βραδινής ταινίας η του βραδινού διαβάσματος.


Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας πηγαίνοντας του μια λίστα από τα φάρμακα που πίνουμε και λέγοντας του για ποιο λόγο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Αν διάβασες την εισαγωγή σκέψου ότι ο Γιώργος θα μπορούσε να πεθάνει με αυτό που του δώσαμε, να του προκαλέσει εκφυλισμό των νεύρων, αν έχει κάτι πάνω του που δεν έχει εκφυλιστεί ακόμα. Σοβαρές ψυχικές διαταραχές, παράλυση της καρδιάς, εκφύλιση άλλων οργάνων και πολλά άλλα. Πάντα με γιατρό, μια φορά θα χρειαστεί από όσες θα το κάνεις αλλά αυτήν την φορά αν δεν επισπευτείς την έκατσες την βάρκα.

Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Αψιθιά φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Εδω και αν υπάρχουν ιστορίες... Μυθολογία? Όργια? Ιστορία? Πολλά όμορφα πράγματα είναι συνδεμένα με αυτό το φυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.