Το ηλιοβασίλεμα από την Οία. Σαντορίνη

Ο κοσμοπολιτισμός με την ναυτική παράδοση και την ξεχωριστή θέα συνδυάζονται σε αυτόν τον τόπο. Η αίσθηση στα μάτια πως δεν υπάρχουν σύνορα στον ορίζοντα κυριαρχεί. Επίσης από τα πιο ρομαντικά μέρη του κόσμου.

Λόγο του γεγονότος ότι συγκεντρώνεται πολύς κόσμος στο σημείο αυτό για να δει και αυτός το ηλιοβασίλεμα, όπως κι εσείς θα θέλετε, επομένως καλό θα ήταν για να πιάσετε θέση να είστε εκεί τουλάχιστον 2 ώρες πριν το ηλιοβασίλεμα έτσι ώστε να μπορέσετε να διαλέξετε το μέρος σας (αν κάνετε και το «άθλημα» φωτογράφιση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αυτό).

Άτομα που έχουν επισκεφτεί  τον τόπο αυτόν και είχαν την ευγενική καλοσύνη να πούνε 2 πράγματα για αυτόν:

Ο πρώτος είπε πως γενικά του αρέσει να βλέπει ηλιοβασιλέματα και πως στα ταξίδια που έχει κάνει έχει δει πολλά από αυτά, έτσι ώστε να βγάλει την άποψη ότι στην Οία ναι μεν είναι όμορφο, όμως δεν ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα που έχει δει. Την  δεύτερη επίσης μέρας του πάνω στο νησί είδε το ηλιοβασίλεμα από το Ημεροβίγλι και είχε λέει σχεδόν την ίδια άποψη και πολύ λιγότερο κόσμο (φυσικά)!

Ο δεύτερος είπε κάτι τέτοιο: Σε γενικές γραμμές, είναι αρκετά υπερτιμημένη η περιοχή αυτή στη Σαντορίνη. Η απόσταση με τα πόδια δεν είναι μεγάλη, η θέα του ηλιοβασιλέματος είναι όμορφη, αλλά δεν συγκρίνεται με Φηροστεφάνι όπου εκεί υπάρχει και η θέα στην Καλντέρα που είναι εκπληκτική. Επίσης τα περισσότερα από τα καταστήματα είναι υπερτιμημένα και αυτά, γιατί υπάρχει δυνατότητα να βρείτε τα ίδια προϊόντα φθηνότερα στα Φηρά.    

Ο τρίτος είπε αυτό: Αυτό που ψάχναμε ήταν «η θέα στην Σαντορίνη». Μετά από κάποιο ψάξιμο βρήκαμε αυτό που ψάχναμε ανακαλύψαμε πως ήταν ιδανικό σημείο για λήψη φωτογραφιών από την θέα του τοπίου και του ηλιοβασιλέματος.

Ο τέταρτος: Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την Οία στην κεντρική πλατεία (υπάρχει και στάση λεωφορείου), θα βρείτε πολλές καφετέριες και καταστήματα με σουβενίρ στο δρόμο για το μέρος αυτό.

Έχω πάει κι εγώ προσωπικά σε αυτό το μέρος. Η δική μου άποψη είναι σύμφωνη με τους δύο πρώτους ανθρώπους, αλλά και με τον τρίτο ο οποίος λέει πως είναι ιδανική τοποθεσία για φωτογράφιση με την προϋπόθεση όμως, να πάτε όταν δεν έχει τόσο κόσμο όσο όταν μαζεύει σε τουριστικές περιόδους. Λόγο του ότι η Σαντορίνη είναι πράγματι όπως αναφέρεται στην ιστορική αναδρομή της, ένας παγκοσμίως προτεινόμενος προορισμός για καλοκαίρι και λόγω του ότι οι περίοδοι ακμής του «καλοκαιριού» παγκοσμίως είναι Μέσα Ιούλη με τέλη Αυγούστου, και τέλος πως παγκοσμίως πλέον γίνονται οι επιλογές καθημερινών καταστάσεων, τόπων, χρόνων κλπ, αυτό αυτομάτως θα πει πως η Σαντορίνη είναι κατειλημμένη από κόσμο σε αυτήν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους. Αν αυτό που πραγματικά, επομένως,  θέλετε, είναι να αφοσιωθείτε στην φωτογράφιση, ο τόσος κόσμος θα είναι όχι μόνο έμπνευσης πρόβλημα, αλλά και χώρου και μοναχικότητας και διαφόρων άλλων παραγόντων θέμα.

Αξιοθέατα Σαντορίνη


Κείμενο Angelicus_Fish

Τόπος: Σαντορίνη, Ελλάδα
Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Το ηλιοβασίλεμα από την Οία. Σαντορίνη

  1. Ο κοσμοπολιτισμός με την ναυτική παράδοση και την ξεχωριστή θέα συνδυάζονται σε αυτόν τον τόπο. Η αίσθηση στα μάτια πως δεν υπάρχουν σύνορα στον ορίζοντα κυριαρχεί. Επίσης από τα πιο ρομαντικά μέρη του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.