ΠΑΡΑΛΙΑ «ΜΑΧΑ». ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Όσοι από εσάς λατρεύετε τις εξορμήσεις σε παραλίες φυσικής, ακατέργαστης ομορφιάς, πρέπει να επισκεφθείτε έστω και για μια φορά στη ζωή σας την παραλία «Μάχα». Σχεδόν ερημική με ψιλό βοτσαλάκι και καθαρά, κρυστάλλινα νερά.
Η παραλία «Μάχα» βρίσκεται στον οικισμό του Χρυσόστομου, στο νομό Ηρακλείου, 75 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ηρακλείου και 3 χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής «καλοί Λιμένες» . «Μάχα» στην Κρητική διάλεκτο σημαίνει ζεστή, δεν μπορώ να πω βέβαια ότι το όνομα της την αντιπροσωπεύει πλήρως καθώς τα νερά της είναι λιγάκι παγωμένα ακόμα και στα τέλη Αυγούστου.
Προστατεύεται από βόρειους και ανατολικούς ανέμους καθώς το βουνό που την περιβάλλει σχηματίζει ένα ημικύκλιο.
Φτάνοντας θα περπατήσετε σε ένα μικρό κατηφορικό χωματόδρομο για να κατέβετε στη παραλία.
Η παραλία «Μάχα» δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή και έχετε έτσι πολλές πιθανότητες να κατασκηνώσετε σε μια σπηλιά που υπάρχει στην ανατολική της άκρη. Σε άλλη περίπτωση φροντίστε να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι καθώς ο ήλιος βλέπει την παραλία από τις 6 με 7 το πρωί έως τις 5 με 6 το απόγευμα.
Ο βυθός της είναι κατάλληλος για καταδύσεις. Επιβλητικοί βραχώδης όγκοι υψώνονται στα βαθυγάλανα νερά της. Αν είστε γνώστης ψαροτούφεκου και έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, σίγουρα θα φάτε φρέσκο ψάρι.
Ιδανική παραλία για μία ρομαντική διανυκτέρευση καθ’ότι «έρως ανίκατε μάχα(ν)».
Αν είστε τυχεροί και συμπέσει η διανυκτέρευσή σας με πανσέληνο ειλικρινά θα μαγευτείτε. Ο ουρανός κατεβαίνει τόσο χαμηλά που νομίζεις ότι θα πιάσεις τα αστέρια. Βλέπεις ξεκάθαρα τη μεγάλη και τη μικρή άρκτο. Τόσα πολλά αστέρια μαζεμένα και τόσο μεγάλο και φωτεινό φεγγάρι δε θυμάμαι να έχω δει ξανά στη ζωή μου. Ειλικρινά δε μπορώ να βρω λόγια να σας περιγράψω αυτό που έβλεπα.
Επισκεφθείτε αυτή τη μοναδική παραλία και βιώστε μια από τις ομορφότερες εμπειρίες σας.


Κείμενο : Ρόζα.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to ΠΑΡΑΛΙΑ «ΜΑΧΑ». ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

  1. Όσοι από εσάς λατρεύετε τις εξορμήσεις σε παραλίες φυσικής, ακατέργαστης ομορφιάς, πρέπει να επισκεφθείτε έστω και για μια φορά στη ζωή σας την παραλία «Μάχα». Σχεδόν ερημική με ψιλό βοτσαλάκι και καθαρά, κρυστάλλινα νερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μια υπέροχη παραλία αλλά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο άγνωστη. Ακριβώς πάνω από την παραλία, αν θυμάμαι καλά, είναι τα διαμερίσματα του Σφηνιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; ή ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής υποβάθμισης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι (Doctor Elvis Whyte) είμαι Φρενολόγος στο νοσοκομείο μας και ειδικεύομαι στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με την ύπαρξη ενός αντίστοιχου δότη. Επικοινωνήστε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: doctorelviswhyte@gmail.com ή τι μας βοηθά +2347083629144 για περισσότερες πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.