Ραντεβού με την αδελφή ψυχή σου

Πολλές φορές, υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθουμε μόνοι, αχρείαστοι, πληγωμένοι και κενοί. Δεν μας ευχαριστεί ή ζωή μας και οι ασχολίες μας δεν μας γεμίζουν συναισθηματικά. Οι σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους μας απογοητεύουν και στο τέλος χάνονται. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα άτομα που, ακόμα και μετά από μια μεγάλη μπόρα καταφέρνουν να επανέλθουν και να δώσουν και πάλι ζωή στη ζωή τους. Ο ριψοκίνδυνος χαρακτήρας τους και η επιθυμία τους για να γνωρίσουν έντιμους ανθρώπους  , καθώς και σχέσεις που διαρκούν σε βάθος αποτελούν τα εφόδια τους για τη νέα τους προσπάθεια. Στη συνέχεια του άρθρου δίνονται μερικά βήματα για την εύρεση της αδελφής ψυχής μας.   

     Πρώτο και βασικό βήμα είναι η αποδοχή του διαφορετικού. Η συζήτηση και γενικότερα  η διαλλακτική συμπεριφορά μας βοηθούν να είμαστε κοινωνικοί και φιλικοί με τους γύρω μας. Ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό να δώσει και κάτι διαφορετικό να πάρει. Κανείς δεν είναι ίδιος. Οι άνθρωποι που μπορούν να αναγνωρίζουν τις διαφορές των υπολοίπων αυτομάτως αποκτούν περισσότερες σχέσεις με τους συνανθρώπους τους και γίνονται και οι ίδιοι αποδεκτοί. Αυτή η τακτική είναι ίσως το βασικό θεμέλιο για τη δημιουργία σχέσεων. Άλλωστε, η μοναδικότητα των ανθρώπων είναι αυτή που τους δίνει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Κι έτσι με ασφάλεια θα μπορούσε να πει κανείς ότι το να είναι κανείς διαφορετικός είναι προνόμιο στις μέρες μας.

     Ώρα να περάσουμε στην προσωπική μας ψυχοσύνθεση. Για να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και μετά με τους άλλους, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα πρώτα τον εαυτό μας. Αφού περάσουμε αυτό τον στάδιο θα μπορούμε πλέον να καταλάβουμε και ποιοι πραγματικά είναι οι άλλοι.  Για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ξέρουμε τι θέλουμε από τη ζωή μας. Πώς όμως θα μάθουν οι υπόλοιποι εάν δεν ξέρουμε εμείς οι ίδιοι; Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με το ποιοι είμαστε και που βρισκόμαστε. Ακόμη και για να πάρουμε αγάπη από τους άλλους πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Για παράδειγμα, όταν αναζητούμε τον έρωτα, ψάχνουμε ταυτόχρονα κάποια ιδανικά χαρακτηριστικά, τα οποία αναζητά και ο ενδεχόμενος σύντροφός μας. Πρέπει να τους δείξουμε, λοιπόν, ποιοι πραγματικά είμαστε.

     Αφού σιγά σιγά ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας, νιώθουμε την ανάγκη να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να μοιραστούμε μαζί τους τις απόψεις μας και τα συναισθήματά μας. Μια λύση λοιπόν γι΄ αυτό είναι να αποκτήσουμε ένα χόμπι. Είναι προτιμότερο να έρθουμε σε επαφή με νέα άτομα που απασχολούνται στον ελεύθερο τους χρόνο με κάποια δραστηριότητα, παρά με κάποιους που συνηθίζουν να περνούν το χρόνο τους στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Κι αυτό γιατί οι προτιμήσεις μας αποδεικνύουν τον χαρακτήρα μας. Επομένως, είναι πιο πιθανό τα άτομα με καλλιεργημένη προσωπικότητα και εποικοδομητικές απασχολήσεις να αναζητούν σοβαρότερες γνωριμίες. Γνωρίζοντας λοιπόν που βαδίζουμε, μπορούμε να αποκτήσουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και φυσικά να προετοιμάσουμε το έδαφος για περαιτέρω συζήτηση και, γιατί όχι, να αφεθούμε σε ανεξέλεγκτα πάθη.

    Το πάθος μπορεί να το νιώσουμε όταν καταλάβουμε πραγματικά τι είναι. Και ,φυσικά, δεν αναφέρομαι στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Αναφέρομαι στη στιγμή που δεν θα μπορείς να τραβήξεις τα μάτια σου πάνω από αυτό το άτομο. Σ΄αυτή την καθηλωτική στιγμή που θα θέλεις να το βλέπεις ξανά και ξανά. Όταν βρίσκεσαι για παράδειγμα σε μια αίθουσα με πολύ κόσμο, ωστόσο δεν σε ενδιαφέρει κανένας άλλος παρά μόνο αυτό το άτομο. Δεν σε ενδιαφέρει ποιους ξέρεις και ποιους όχι, αρκεί να βρίσκεσαι εκεί. Όταν αυτή η οπτική επαφή θα σου δίνει λόγους για να νιώθεις χαρούμενα τα πρωινά της Δευτέρας. Τότε θα νιώθεις πραγματικά όμορφα.

     Και ξαφνικά έρχεται η αμήχανη στιγμή του πρώτου ραντεβού. Μετά από μία μεγάλη προσπάθεια να ρωτήσεις ή να αποδεχτείς την πρόταση στο τέλος το πετυχαίνεις και μπράβο σου γι΄ αυτό. Όμως σιγά σιγά γίνεται όλο και πιο περίπλοκο. Τώρα είναι που θα μάθεις πως αν περάσεις μια ημέρα μαζί με αυτό το άτομο ή συναντηθείς μαζί του για το συνηθισμένο γεύμα θα καταλήξει σε αποτυχία. Όμως μην στενοχωριέσαι! Συνήθως αυτό συμβαίνει πιο συχνά απ΄ ότι όταν ξεχωρίζεις την αληθινή αδελφή ψυχή σου από το πλήθος. Κι έπειτα αναρωτιέσαι : ήταν ένα επιθυμητό ραντεβού ή ήταν μια υποχρέωση; Θα προχωρούσα σε ένα δεύτερο ραντεβού ή όλο αυτό ήταν μια ψεύτικη ελπίδα; Για να βρεις μια σίγουρη απάντηση θα πρέπει να υπάρξουν μερικά ακόμη ραντεβού. Και μόλις την βρεις, θα είσαι πολύ κοντά στο να συναντήσεις την αδελφή ψυχή σου.

     Το βραδινό γεύμα. Ίσως σε ένα κομψό εστιατόριο, ίσως μια ταινία ή ακόμη και λίγα κεριά με δύο ποτήρια κρασί. Όπου και αν βρίσκεστε, το σίγουρο είναι ότι είστε και οι δύο χαλαροί, ωστόσο ακόμη προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε ο ένας τον άλλον. Εδώ είναι η στιγμή που έχετε τη διάθεση να προσπαθήσετε γι΄ αυτή τη σχέση. Και αυτό είναι το σημαντικό, γιατί δεν έχει σημασία πόσο ιδανική μπορεί να είναι η αδελφή ψυχή σου, όσο μια δυσκολία που θα μπορούσε να δοκιμάσει την ευτυχία σας. Αν πολεμήσετε ο ένας για τον άλλον, τότε έχετε κερδίσει τη μισή μάχη.

     Φτάσαμε στο τέλος. Τελικά έχεις καταφέρει να νιώσεις πώς είναι να βρεις την αδελφή ψυχή σου. Είναι αυτό το άτομο που θέλεις να στέκεται στο πλευρό σου και από την καλή και από την ανάποδη. Ίσως σε μερικά χρόνια από τώρα να φανταστείς τον εαυτό σου πίσω σε αυτή τη σκηνή με κάποιον άλλον. Όμως τη δεδομένη στιγμή δεν θα μπορούσες να νιώθεις για τίποτα άλλο τόση σιγουριά. Δεν έχεις τερματίσει όμως! Θα μάθεις ότι δεν υπάρχει μόνο η νίκη, ωστόσο έχεις αποφασίσει ότι αξίζει να αφιερώσεις πολλά ακόμη χρόνια στη δέσμευση. Χαίρομαι για σένα και σου εύχομαι καλή τύχη.

κείμενο Χριστίνα Σαΐρογλου
φωτογραφία esb
model Giolanta

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Ραντεβού με την αδελφή ψυχή σου

  1. Ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό να δώσει και κάτι διαφορετικό να πάρει. Κανείς δεν είναι ίδιος. Οι άνθρωποι που μπορούν να αναγνωρίζουν τις διαφορές των υπολοίπων αυτομάτως αποκτούν περισσότερες σχέσεις με τους συνανθρώπους τους και γίνονται και οι ίδιοι αποδεκτοί. Αυτή η τακτική είναι ίσως το βασικό θεμέλιο για τη δημιουργία σχέσεων. Άλλωστε, η μοναδικότητα των ανθρώπων είναι αυτή που τους δίνει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.