τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα αρωματικό βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές κουζίνες για τη γεύση και το άρωμα που προσθέτει στα φαγητά. Εντούτοις, εκτός από τη συμβολή της στη γαστρονομία, το τζίντζερ έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία.

Το τζίντζερ περιέχει βιολογικές ενώσεις που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μερικές από τις ευεργετικές επιδράσεις του τζίντζερ στην υγεία περιλαμβάνουν τη βελτίωση της πέψης, την ανακούφιση από την ναυτία και τον εμετό, την ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις και την πρόληψη της καρδιακής νόσου και του καρκίνου.

Το τζίντζερ μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο ή στεγνωμένο και μπορεί να προστεθεί σε σούπες, σάλτσες, τσάι, μαρινάδες και γλυκίσματα. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε αιθέρια έλαια, κρέμες και λοσιόν για την περιποίηση του δέρματος.

Πριν από τη λήψη τζίντζερ, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν έχετε κάποια ήδη υπάρχον πρόβλημα υγείας ή λαμβάνετε άλλα φάρμακα.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.