Αμαζόνιος και ο πίθηκος στο μέγεθος οδοντόβουρτσας


Αναφέρομε στο Pygmy marmoset. Σε ένα από τα μικρότερα θηλαστικά και τον μικρότερο πίθηκο του κόσμου. Η εν λόγο μινιατούρα ζει στα δέντρα του Αμαζονίου και το μήκος του σώματος του ανέρχεται σε 14 έως 16 εκατοστά. Η διάρκεια ζωής της είναι έντεκα με δώδεκα χρόνια μόνο αν ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Το βάρος από τα μεγαλόσωμα αρσενικά μπορεί να αγγίξει τα 140 γραμμάρια ενώ των καλλίγραμμων θηλυκών δεν θα ξεπεράσει τα 120 γραμμάρια. Μπορεί τα 20 γραμμάρια να μη σας φαίνονται μεγάλη διαφορά αλλά βάση των αναλογιών είναι μια από τις μεγαλύτερες που θα συναντήσουμε στα ζώα. Οι ήχοι που εκπέμπουν δεν έχουν μεγάλη διαφορά από αυτούς που θα ακούσουμε από οποιονδήποτε πίθηκο αλλά όταν πραγματικά θέλουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους χρησιμοποιούν το σφύριγμα. Κάτι σαν μυστική γλώσσα... συχνά ζουν σε ομάδες που απαρτίζονται από έναν ενήλικο ζεύγος και τους απογόνους του σαν να λέμε το οι νιόπαντροι και τα πεθερικά. Και τα μεγαλύτερα marmoset αποσύρονται μόλις δουν τα εγγόνια τους κάτι σαν την συνταξιοδότηση.



Αρκετά από αυτά ζουν σε ζωολογικούς κήπους και αν τα προσέξεις θα διαπιστώσεις ότι σφυρίζουν αρκετά συχνά. Αυτό συμβαίνει γιατί νιώθουν ότι κινδυνεύουν και προσπαθούν να προειδοποιήσουν τα υπόλοιπα μελή τις ίδιας φυλής να απομακρυνθούν. Εδω πρέπει να πω ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν ένα κατοικίδιο από την ζούγκλα για το διαμέρισμα τους και αρκετά pet shop μπορούν να τα παρέχουν με το αζημίωτο. Είναι κάτι εντελώς λάθος και από τις δυο πλευρές. Κατά την γνώμη μου όχι μόνο μην αγοράζετε τέτοια ζώα αλλά μην στηρίζετε ούτε στο ελάχιστο τα καταστήματα που τα παρέχουν. Δεν θέλετε να ξέρετε τι πέρασαν όταν τα πήραν από το σπίτι τους και την οικογένεια τους μέχρι να φτάσουν στο διαμέρισμα σας.


Αν πραγματικά θέλετε να λέγεστε φιλόζωη και να έχετε κάποιο pet που θα σας ανταποδώσει την καλοσύνη σας τότε υιοθετήστε υπεύθυνα. Σας αφήνω από κάτω έναν σύνδεσμο για υιοθεσία αν και με μια απλή αναζήτηση θα βρείτε αρκετά ακόμα μπορούν και οι υπεύθυνοι να σας παραπέμψουν κ αλλού.

http://adespotakiadilesiou.blogspot.com/


Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.