Αποποινικοποίηση του χασίς


Το ζήτημα της αποποινικοποίησης του χασίς είναι ζωτικής σημασίας. Μιας και που ο σκοπός του δεν είναι να μαζευτούμε όλοι μαζί και να μαστουρώσουμε τραγουδώντας το θεέ μου μεγαλοδύναμε. Γίνετε για να εξαλείψουμε από την χώρα μας τα πραγματικά ναρκωτικά όπως την ηρωίνη. Είναι πραγματικά ελάχιστα τα κρούσματα που έχουμε σε σχέση με της άλλες χώρες. Και αν αυτός ο νόμος εφαρμοζόταν σωστά τότε σε μια πενταετία δεν θα υπήρχε ηρωίνη στην χώρα μας . Αυτό σαφώς δεν ευνοεί τους διακινητές και τους μεσάζοντες. Το χασίς θα υπάρχει ελεγχόμενο στα καταστήματα και θα είναι προσιτό από όλους ακόμα και εκείνους ( τους απίστευτα χαζούς ) που επειδή δεν βρίσκουν αγοράζουν κάτι δυνατότερο. Ξέρω ακούγετε πολύ Δαλιανίδης η υπόθεση αλλά συμβαίνει και έτσι.


Να σας θυμίσω μια παλαιότερη ιστορία αυτήν του αλ καπονε. Λαθρέμπορος οινοπνευματωδών ποτών που έδρασε στις ΗΠΑ και δέσποζε στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος από το 1925 έως το 1931, στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. Το ποτό ήταν παράνομο επειδή έδινε περισσότερα χρήματα έτσι από ότι θα έδινε φορολογημένο. Όταν συνέλαβαν τον μεγαλύτερο διακινητή και σταμάτησε να αποδίδει αφού είχε μονοπώλιο και το φορολόγησαν. Άμεσος περιοριστικέ το κακό αλκοόλ στο 95% οι λεγόμενες μπόμπες που προκαλούν τύφλωση και άλλα σοβαρά προβλήματα. Με αυτήν τη λογική μένει και το χασίς στην παρανομία. Το χασίς μπορεί να προκαλέσει και σχιζοφρένια. Χωρίς επίσημες αποδείξεις για αυτό που λένε. Ναι αν καπνίσεις σαράντα τσιγάρα σε μια μέρα μπορεί να τρελαθείς! Αλλά κατά πόσο καλά ήσουν στο μυαλό σου για να καπνίσεις σαράντα τσιγάρα? Με την ίδια λογική πρέπει να απαγορευθούν τα περισσότερα προϊόντα που σε βαθμό κατάχρησης προκαλούν προβλήματα όπως το αλάτι και την ζάχαρη.


Το να το κρατά το κράτος παράνομο ευνοεί την νοθεία του. Στην πραγματικότητα ένα τσιγάρο χασίς είναι λιγότερο επικίνδυνο από ένα πακέτο τσιγάρα του εμπορίου όσο αφορά την υγεία. Δεν το συνιστώ σε καμία περίπτωση στις ηλικίες κάτω των σαράντα ετών μόνο για τον λόγο ότι το μυαλό έχει να δώσει πολλά και δεν χρειάζεται χαλάρωση αλλά εγρήγορση. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους μεγαλύτερους που περνούν διάφορα ηρεμιστικά ( αυτά είναι ναρκωτικά και πρέπει να απαγορευτούν ) αν όλοι οι χρήστες σταματούσαν όσες ουσίες θεωρούντο ναρκωτικά ( βάση κράτους όχι βιολογίας ) σε ένα μήνα θα είχε βγει νόμος που θα τα επέτρεπε. Απλά σκεφτείτε μόνο γιατί θα γινόταν αυτό.

E.S.B.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.