Πως θα ξεχωρίσεις ένα καλό κρασί

Κάθε κρασί έχει σώμα και προσωπικότητα. Δυο αναπόσπαστα κομμάτια που μπορούν να το απογειώσουν η να το παστρέψουν. Θα προσπαθήσω να ξεχωρίσω την νότα βελούδου που μας ελκύει στην γευσιγνωσία από την υποψία ξινού που μας δίνει η υπερβολική πληροφόρηση στο θέμα της οινοποιίας. Λέγοντας τα απαραίτητα που πρέπει να ξέρετε για να ποιείτε ένα καλό ποτήρι κρασί. 1. Ένα από τα σημαντικότερα είναι το άρωμα του κρασιού. Το άρωμα καθώς λένε και οι γάλοι είναι η προσωπικότητα του κρασιού. 2 Για να αποφασίσουμε πιο κρασί μας αρέσει, υπάρχουν ορισμένα βήματα που γίνονται κατά την δοκιμή του κρασιού. Πρώτα έρχεται η περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ένα κρασί υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ θα αισθάνεσαι θερμότερο σε αντίθεση με ένα χαμηλότερης περιεκτικότητας που θα είναι περισσότερο δροσιστικό. Αφού ξεκαθαρίσαμε το θέμα αλκοόλ πρέπει να το συνδυάσουμε με το πόσο φρουτώδες θέλουμε να είναι. Κάτι που θα καθορίσει και την τελική ισορροπία γεύσης η το λεγόμενο σώμα του κρασιού. Τα καλύτερα κρασιά ενσωματώνουν μια ωραία ισορροπία αλκοόλ και φρούτων. 3. Από το χρώμα του κρασιού μπορείς να καταλάβεις την ηλικία του. τα νεότερα κρασιά είναι φωτεινά και διάφανα ενώ τα παλαιότερα έχουν πιο βαθύ χρώμα που θολώνει σταδιακά με το άνοιγμα του μπουκαλιού. 4. Πολλοί λεν για τα δάκρυα - νερά ( τις σταγόνες και τα κύματα που δημιουργούνται κατά το κούνημα του ποτηριού ) πως είναι ένα σημάδι ποιότητας. Στην πραγματικότητα το μόνο που μπορούν να μας μαρτυρήσουν τα δάκρια είναι την περιεκτικότητα σε αλκοόλ και ζάχαρης όπως και το βάρος του.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.