Το εγκαταλελειμμένο χωριό Φικάρδου

Το χωριό Φικάρδου είναι εγκαταλελειμμένο από τους κατοίκους του. Όμως, έχει ανακηρυχθεί ως ζωντανό μουσείο. Και λέω "ζωντανό", επειδή περπατάς στους δρόμους του και ακούς καλά την αναπνοή του. Μέσα στην κοιλιά της πέτρας του, ακούς καλά τ' αγκομαχητό της ζωής που κυοφορεί. Φυτρώνει και σου σκιρτάει το στομάχι, όπως όταν ερωτεύεσαι όλο θερμή υγρασία να σε διατρέχει από το στομάχι ως τα μάτια σου, τ' αεικίνητα, για να προλάβουν να δούν τί είναι αυτό που νοιώθεις να σου αγγίζει το δέρμα ερεθιστικά...

... φυτρώνει, απροκάλυπτη έξω, η αθανασία των σπιτιών τούτων, γεμάτων με την ήρεμη αναχώρηση των ανθρώπων τους. Χωρίς καμμία βιαιότητα. Μόνο μ' έναν νοσταλγικό αποχαιρετισμό. Και μιάν επίσκεψη, στο μέλλον, συχνά. Για να πιάνουν την κουβέντα με το οικείο παρελθόν τους.


Οι δρόμοι αυτοί δεν είναι ποτέ άδειοι. Πάντα θα έρχεται κι ένας. Χωρίς την αγωνία του ξερριζωμού.
Γιατί δεν διώχθηκε κανείς από 'δώ. 


Κείμενο Κωνσταντινος Τσιρος
Φωτογραφικό υλικό Κωνσταντινος Τσιρος

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Το εγκαταλελειμμένο χωριό Φικάρδου

  1. Νικόλα Φλάμελ και ιστολόγιο "World Look", να ευχαριστώ για το αίτημα και την επιλογή μου σε συμμετοχή σ' αυτόν εδώ τον χώρο.
    Πέραν του πόσο μου αρέσει η μορφή του και η δόμησή του, εν γένει, ήτανε και μία καίρα σύμπτωση με τις δικές μου επιθυμίες για τέτοιου είδους δραστηριότητα.
    Η φωτογραφία ταξειδίου μαζί με κείμενο θεωρώ ότι είναι η αρτιότητα της παρουσίασης του πραγματικού ταξειδιού.
    Να ευχαριστώ, θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.