TOM & JERRY… THE END

Λοιπόν τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για κάποιους … και όχι απαραίτητα ανθρώπους. Όλοι θυμόμαστε το κινούμενο σχέδιο που φέρει το απλό όνομα Tom & Jerry. Από τα πιο διαχρονικά παιδικά προγράμματα που έχουν περάσει από την ελληνική τηλεόραση και πραγματικότητα. Λίγοι δεν το ξέρουνε. Για αυτούς θα κάνουμε μια περίληψη.

Είναι ένας πολύ συμπαθητικός γατούλης, ο Tom και ένα αρκετά συμπαθητικό, για τρωκτικό, ποντίκι, ο jerry ( Πάντα μπέρδευα ποιος είναι ποιος, πρόσφατα έγινε ο διαχωρισμός και πάλι το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω) . Αυτοί οι δύο έχουν αιώνια έχθρα. Τρώγονται σαν τη γάτα με το ποντίκι. Η ιστορία είναι αυτή. Ο Tom σε μόνιμη βάση κυνηγάει τον Jerry και πάντα είναι στο τσακ να τον πιάσει και να τον φάει. Αλλά το διαολεμένα έξυπνο ποντίκι πάντα καταφέρνει να ξεφύγει. Απλό και κατανοητό. Ακόμα παίζεται.

Θυμάστε πώς τελείωσε αυτή η ιστορία; Εγώ δεν θυμόμουν αν είχε κάποιο τέλος, μέχρι πρόσφατα που πληροφορήθηκα ότι κυκλοφορεί σε βιντεάκι στο διαδίκτυο. Το έψαξα και ισχύει. Από εκείνη την ώρα σκέφτομαι ότι μερικά πράγματα καλά είναι να μη τα μαθαίνεις ποτέ. Δε χρειάζεται.
Όταν ήμουν παιδί έκανα διάφορα σενάρια για το πώς θα μπορούσε να τελειώσει. Όπως και ο καθένας που το παρακολουθούσε πιστεύω. Και ακόμα θα μπορούσα να το κάνω. Αλλά μου το στέρησε η περιέργειά μου. Όσοι δεν είστε τόσο περίεργοι σταματήστε να διαβάζετε τώρα. Οι υπόλοιποι ετοιμαστείτε να μάθετε το τέλος του αγαπημένου μας παιδικού.

Ο Tom κάθεται λυπημένος στις γραμμές του τρένου. Ο Jerry τον κοιτάει από ψηλά. Τι έγινε τώρα. O tom ερωτεύτηκε, αλλά η όμορφη ψιψίνα που αγάπησε ( σαν κλασσική γυναίκα θα σκεφτούν μερικοί) τον παράτησε για κάποιον άλλο. Ο O tom το πήρε αρκετά βαριά, σε σημείο υπερβολής ( σαν κλασσικός άντρας, θα σκεφτούν μερικές) και πήγε στις γραμμές του τρένου να αυτοκτονήσει. Θα τα καταφέρει άραγε; Και ο Jerry; Ποιος ο ρόλος του σε αυτή την ιστορία. Λοιπόν καταλήγουν και οι δύο στις γραμμές του τρένου, το πώς θα το δείτε στο βίντεο ( μην τα πούμε και όλα). Θα αυτοκτονήσουν ο γατούλης και ο ποντικός με τους οποίους μεγαλώσαμε; Καμία παιδική φαντασία δεν είχε σκεφτεί αυτό το σενάριο.

Δε φταίω εγώ. Προειδοποίησα. Ας μη συνεχίζατε την ανάγνωση. Ένα παιδικό είναι. Δεν μπορεί να περιέχει αυτοκτονίες στο σενάριο. Είναι μόνο για παιδιά. Το βλέπουν και ενήλικες. Και δε ζήτησαν κάτι τέτοιο, τους αρκούσε η ιστορία κι ας μην είχε τέλος. Μερικοί που δεν γνωρίζουν είναι τυχεροί.
Με τα πολλά ξεπέρασα το πρώτο σοκ αυτής της ιστορίας, αλλά διαπίστωσα ότι O tom και ο Jerry δεν έχουν την ίδια θέση στην καρδιά μου. Προσπαθώ να το ξεχάσω, να πω ότι μέσα μου θα είναι και οι δύο ζωντανοί. Μάταια! Έχει πια καταστραφεί. Ελπίζω να μην είστε το ίδιο ευαίσθητοι και εύχομαι να μην το είχα δει. Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα… και το ποντίκι…


Άλφα-Πι  

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to TOM & JERRY… THE END

  1. Λοιπόν τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για κάποιους … και όχι απαραίτητα ανθρώπους. Όλοι θυμόμαστε το κινούμενο σχέδιο που φέρει το απλό όνομα Tom & Jerry. Από τα πιο διαχρονικά παιδικά προγράμματα που έχουν περάσει από την ελληνική τηλεόραση και πραγματικότητα. Λίγοι δεν το ξέρουνε. Για αυτούς θα κάνουμε μια περίληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.