ΕΧΕΙ ΦΥΛΟ Η ΦΙΛΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;

Έχει. Και μάλιστα δύο! Είναι και αρσενικό και θηλυκό! Ναι κύριοι, είναι και θηλυκό. Δεν κάνουν  μόνο οι άντρες δυνατές φιλίες που έχουν την προοπτική να γίνουν παντοτινές. Το κάνουν  και οι γυναίκες, ίσως πιο σπάνια, αλλά το ίδιο δυνατά, μπορεί και περισσότερο.
 Κακά τα ψέματα, η γυναίκα λειτουργεί συναισθηματικά. Δουλεύει πιο πολύ το αριστερό  μέρος του εγκεφάλου, που την κάνει να νιώθει πολύ πιο έντονα τα πράγματα, αλλά δυσκολεύεται να παρκάρει.
Ο άντρας από την άλλη λειτουργεί περισσότερο το δεξί  μέρος του εγκεφάλου. Δεν δίνει και πολύ βάση στις καταστάσεις, αλλά παρκάρει με κλειστά μάτια σε χώρους που μια γυναίκα ούτε ματιά δεν τους ρίχνει, δεν παίζει να χωράει εκεί…… δεν έχει smartaki . Και να είχε πάλι δε θα το σκεφτόταν.
Αυτή  η αρκετά σημαντική διαφορά, στη μεταξύ τους σχέση , μπορεί να προκαλέσει μέχρι εγκλήματα πάθους. Στις σχέσεις όμως με άτομα του ίδιου φύλου και για άλλους λόγους, είναι αυτό που λέμε « ότι πρέπει».
Οι άντρες φίλοι, έχουν μια σχετικά συγκεκριμένη θεματολογία. Εντάξει ξεφεύγουν και καμιά φορά, αλλά τα κύρια θέματα συζήτησης είναι :ποδόσφαιρο, γυναίκες, αυτοκίνητα ή μηχανές (προαιρετικά), πολιτική και οικονομία, στρατός,  άντε και κανένα ανέκδοτο για σβήσιμο. Αυτό δεν είναι κακό, χαρακτηρίζει την απλότητά τους. Και αν τα βρίσκουν μεταξύ τους λόγος δεν πέφτει σε κανέναν. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι φιλίες τους είναι τόσο δυνατές που κανένας γυναικείος νους δεν μπορεί να φτάσει. Είναι και ο στρατός στη μέση. Σχέσεις ζωής σου λέει οι φιλίες από το στρατό. Λογικό και κατανοητό. Που να καταλάβουν οι γυναίκες;
Οι γυναίκες φίλες τώρα, μπορεί να μην έχουν κάνει στρατό, να είναι Άρης επειδή είναι ο άντρας ή ο  γκόμενος, να ξέρουν από αυτοκίνητα και μηχανές τα απαραίτητα. Δεν ανήκουν αυτά στον τεράστιο αριθμό θεμάτων που μπορούν με τις ώρες να αναπτύξουν. Η πολιτική συζητιέται σίγουρα αλλά όχι με πάθος, ο στρατός δεν υφίσταται ούτε σε μορφή ανέκδοτου, και τα ανέκδοτα είναι για τα διαλείμματα χαλάρωσης.
 Σίγουρα οι άντρες είναι ένα θέμα συζήτησης που μπορεί να γίνεται πολλές ώρες. Και δε μιλάμε για τα πάνω -πάνω. Οι συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα έχουν μικρές υποσυζητήσεις και κατηγορίες. Βιολογία, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, ψυχολογία, αντρικός εγκέφαλος γενικά. Αυτές είναι οι υποκατηγορίες για ένα μόνο θέμα. Σκεφτείτε τα υπόλοιπα. Και μιλάμε για πλήρη ανάλυση κάθε κατηγορίας. Αλλά αφού τα βρίσκουν μεταξύ τους, λόγος δεν πέφτει σε κανέναν.
Οι άντρες μεταξύ τους δένονται κυρίως εγκεφαλικά. Οι γυναίκες δένονται και ψυχικά. Λογικό, είναι του βάθους. Οι άντρες είναι του ύψους. Κανείς τους δεν μπορεί να είναι και τα δύο. Ή του ύψους, ή του βάθους.
Η γυναίκα σαν θέμα σε αντρική παρέα καταλαμβάνει ένα κομμάτι του χρόνου, αλλά όχι σημαντικό, όταν μιλάμε για νηφάλιους. Για μεθυσμένους  μπορεί να κρατήσει και ολόκληρο το  βράδυ. Βιολογία, ανθρωπολογία, βρισιές για προδομένους, μουσική. Αυτές είναι κάποιες από τις υποκατηγορίες του θέματος. Αν είσαι του ύψους το ξεπετάς σε μία ώρα το περισσότερο. Και περνάμε στα υπόλοιπα.
Οι άντρες δεν ζηλεύονται μεταξύ τους, έχουν αλληλεγγύη και υποστηρίζονται. Και δεν μαλώνουν για μια γυναίκα. Πολύ δύσκολα μπορεί να συμβεί αυτό. Αν όμως συμβεί οδηγείται μέχρι και σε εγκληματικές ενέργειες.
Οι γυναίκες ζηλεύονται μεταξύ τους , μπορεί να μην ξαναμιλήσουν για πολλά χρόνια  και σίγουρα θα μάλωναν για έναν άντρα. Ισχύει, αλλά όχι όταν μιλάμε για πραγματικές φιλίες. Εκεί δεν υπάρχει ζήλια, υπάρχουν μεγάλες και έντονες συζητήσεις αλλά όχι ακραία μαλώματα και όσο αφορά το θέμα του άντρα, ναι υπάρχουν και γυναίκες που δε θα μάλωναν μεταξύ τους για έναν άντρα.

Όλα αυτά είναι τα λεγόμενα κλισέ της ελληνικής κοινωνίας , ίσως και ολόκληρης της κοινωνίας. Όσο υπάρχουν αντρικές δυνατές φιλίες, άλλο τόσο υπάρχουν και γυναικείες. Φίλος είναι αυτός που μαζί του αράζει η ψυχή σου. Μπορεί να συμβεί και στα δύο φύλα. Η ικανότητα και η δυνατότητα για πολύχρονες ίσως και παντοτινές φιλίες έχει σίγουρα δύο φύλα, μπορεί και παραπάνω.

Άλφα-πι

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.