ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΝ ΟΧΙ, ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

Νομίζεις  σχεδόν  κάθε διαφορετική  στιγμή της ζωής σου, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ώρες- ώρες  είναι λες και τα πράγματα  μένουν στάσιμα.  Τότε γυρνάς λίγο πίσω και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι  « Πώς ήμουν τότε; Τώρα πώς έγινα έτσι;  Τι εποχές τότε……….. Όλα άλλαξαν» Τότε δεν το καταλάβαινες όπως και τώρα.
  Η ζωή είναι  το τρικ που κρατάει ο μάγος στο τέλος για να απογειώσει το κοινό του. Σε κάνει να νομίζεις  ότι  είναι  στάσιμη, ενώ τρέχει με ταχύτητα που δεν μπορεί να την πιάσει το μάτι σου. Χιλιάδες  χιλιόμετρα μπροστά. Δεν υπάρχει αντίστοιχο τρικ  που να σε φέρνει δίπλα της και να συμβαδίσετε. Είναι καθαρά θέμα εμπειρίας. Όσο ανοίγει  το μυαλό τόσο την πλησιάζεις . Σε κάποια ηλικία και αφού  έχεις  μαζέψει όλα τα εφόδια- εμπειρία, ταχύτητα, αντίληψη- ίσως την προλάβεις και δεν  σου ξεγλιστρήσει.  Τότε βρίσκεσαι στη δίνη του κυκλώνα. Ζεις τις αλλαγές την ώρα που γίνονται.
  Σε αυτή την περίπτωση, είναι σαν να κατάλαβες την μαγκιά που έκανε ο μάγος. Ξενέρωσες, γιατί τώρα ξέρεις ότι είναι κόλπο, αλλά εντυπωσιάζεσαι γιατί τώρα μπορείς κι εσύ. Θέλεις όμως;
  Αν δε θέλεις δεν προσέχεις τα δάχτυλα του μάγου, ούτε σε νοιάζει πώς το κάνει. Ένα ακόμα κόλπο. Το πολύ να το ψάξεις στο ίντερνετ. Έχεις χιλιάδες άλλες δουλειές. Δικαιολογείσαι.
  Από την άλλη, αν θέλεις να μάθεις το κόλπο, μελετάς κάθε κίνηση του μάγου, διαβάζεις, μπαίνεις  στο ίντερνετ, βλέπεις ταινίες και εκπομπές , παρακολουθείς την ίδια παράσταση ξανά και ξανά. Αν  ήταν εφικτό θα γνώριζες και το μάγο.
  Ταυτόχρονα με ‘όλα αυτά η ζωή τρέχει. Αλλά για να τη φτάσεις δεν αρκεί να είσαι γρήγορος, πρέπει και να μην προσπερνάς πράγματα. Για να κάνεις ένα ακόμη βήμα  πρέπει να μην αφήνεις τρύπες πίσω σου. Άρα θέλει  και στρατηγική και εξυπνάδα. Δεν θέλει δικαιολογίες. Οι δικαιολογίες  απλά σε καθυστερούν, σε κάνουν να χάνεις το δρόμο και το στόχο. Αυτή είναι η δουλειά τους. Να σε τυφλώνουν.  Τίποτα δεν συμβαίνει μαγικά. Πάντα υπάρχει κόλπο. Αν διώξεις το νέφος των δικαιολογιών που μόνος σου δημιούργησες, ο δρόμος είναι  μπροστά σου ανοιχτός, καθαρός.
  Στην πρώτη περίπτωση ξεστομίζεις συχνά τη φράση« έτσι είναι η ζωή», και στη δεύτερη… η φράση κλειδί είναι   « η ζωή συνεχίζεται» .
  Η ζωή δεν είναι έτσι. Η ζωή είναι, ότι θέλεις, και συνεχίζεται όσο ανασαίνεις. Και αν την έχεις από κοντά δε θα σου χρειαστεί επόμενη. Μια θα είναι αρκετή. Όλα πρέπει να αλλάζουν…. και αλλάζουν. Το πασίγνωστο « τα πάντα ρει» , είναι από τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα για την ανθρωπότητα και ο Ηράκλειτος  σίγουρα ήξερε  τι έλεγε.
κείμενο Άλφα-πι
φωτογραφικό υλικό Alexander 
Model Katerina 

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΝ ΟΧΙ, ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

  1. Νομίζεις σχεδόν κάθε διαφορετική στιγμή της ζωής σου, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ώρες- ώρες είναι λες και τα πράγματα μένουν στάσιμα. Τότε γυρνάς λίγο πίσω και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι « Πώς ήμουν τότε; Τώρα πώς έγινα έτσι; Τι εποχές τότε………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.