Πως θα ονομάσουμε ένα έργο τέχνης

Πάντα συνδύαζα το τέλος κάποιου έργου με το τέλος ενός ταξιδιού που δεν είδα. Ποιον δρόμο ακολούθησε ο καλλιτέχνης από την πέτρα μέρη το άγαλμα τι είδε ο ζωγράφος από άσπρο χαρτί μέχρι τον πίνακα? Τα έργα όπως και οι άνθρωποι έχουν τα μυστικά τους την ιστορία τους και έναν χαρακτήρα. Το μόνο που ξέρουμε για αυτά είναι ότι βλέπουμε ότι μας πουν και ένα όνομα. Το όνομα έρχεται συνήθως στο τέλος με την τελευταία πινελιά της εξέλιξης του και πρέπει να το σεβαστούμε όσο και το έργο μας. Υπάρχουν αρκετοί που όταν φτάσει αυτή η στιγμή δεν ξέρουν πως θα ονομάσουν το έργο τους. Με μια γρήγορη σκέψη υπολογίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα των πολύ παραγωγικών η των πολύ σχολαστικών. Όπως και να έχει πάμε να δούμε κάποιους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να δώσουμε στο έργο μας αυτό που του αξίζει.

1) διάθεση και απόφαση. Τι ήταν αυτό που νιώσαμε όταν ξεκινήσαμε το έργο μας και τι μας οδήγησε σε αυτό. Κάτι που ακούσαμε στον δρόμο? Κάτι που είδαμε να περνά τον δρόμο? Κάτι που είχε φτιάξει ένας άλλος κακότεχνης? Ότι και να είναι πρέπει να σημειωθεί.

2) πως αισθάνεσαι όταν κοιτάς το έργο σου. Είναι κάτι που πρέπει να συμπεριλάβεις στην ονομασία αλλά χωρίς να περιοριστείς σε αυτό όπως κάνουν πολλοί καλλιτέχνες. Και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί μόνο μια ματιά. Πρέπει να το παρακολουθήσεις μέχρι να σου μιλήσει όπως θα έλεγαν και οι ποιητές.

3) ένα τυχαίο όνομα. Βρες ένα όνομα που σου αρέσει άσχετα αν ταιριάζει στο έργο σου η όχι.

4) ξεφεύγοντας από τις λέξης. Αυτό που θα κάνουμε τώρα είναι να ονομάσουμε το έργο μας με μια πρόταση η κάτι λιγότερο. Για παράδειγμα μπορούμε να το πούμε η παγωμένη λίμνη όπου είναι και αυτό που διαδραματίζει. Οι σκέψεις ενός θολωμένου μυαλού που είναι κάτι αόριστο μα και αυτό που μας χαρακτήριζε όταν το φτιάχναμε. Η μαύρη ορχιδέα που παραπέμπει σε κάτι όμορφο.

5) αναλύοντας. Θα χωρίσουμε το έργο μας σε πολλά μικρά κομμάτια και θα αναλύσουμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά δίνοντας ένα όνομα για το κάθε ένα ξεχωριστά.

Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με ονόματα που αφορούν το έργο μας και έχει φτάσει η ώρα της απόφασης. Πριν πούμε κάτι άλλο θα ήταν καλό να αναφέρουμε ότι μια σειρά από έργα θα ήταν όμορφο να έχει σχετικά ονόματα αν τα ονόματα δεν είναι ρεαλιστικά. Η θα έχουν όλα κάποιο όνομα φυτού η θα είναι όλα τα ονόματα στα λατινικά. Είναι σημαντικό για την συγκέντρωση του παρατηρητή. Και ας επιστρέψουμε στα ονόματα... Μια καλή επιλογή ονόματος θα ήταν αυτή που ταιριάζει και με τα 5 βήματα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα βρεις και καλύτερα.

 Κείμενο Εμμανουήλ
Έργο Iris 

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως θα ονομάσουμε ένα έργο τέχνης

  1. Τα έργα όπως και οι άνθρωποι έχουν τα μυστικά τους την ιστορία τους και έναν χαρακτήρα. Το μόνο που ξέρουμε για αυτά είναι ότι βλέπουμε ότι μας πουν και ένα όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.