Πως θα γίνεις διάσημος καλλιτέχνης

Ένας από τους μεγαλύτερους δάσκαλους που είχα και τον συμβουλεύομαι ακόμα για τις μεγαλύτερες αποφάσεις που παίρνω μου είχε πει κάποτε : ζούμε στην εποχή του βυθού μόνο οι φελλοί ανεβαίνουν ψηλά και αρκετοί από αυτούς αποτελούν την επιφάνεια της σημερινής εποχής. Υπάρχουν όμως σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων που ανεβαίνουν γιατί το αξίζουν και γιατί ξέρουν πως θα το κάνουν. Αν και δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου... Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα σωστά βήματα που πρέπει να γίνουν. Εξάλλου αν είναι να το κάνεις να το κάνεις σωστά και να αναδεχτείς μέσα από το ταλέντο σου και αν αυτό πραγματικά θες να κάνεις πρέπει να το εξασκήσεις. Δεν πρέπει ποτέ να σταματήσεις να προσπαθείς γιατί τότε έρχεται η πραγματική αποτυχία. Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στην επιτυχία.

1) Πρακτική εξάσκηση. Όπως είπα και πιο πάνω αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ. Ποτέ δεν θα τα μάθεις όλα και πάντα η γνώση ευνοεί και οι σπουδαιότεροι, με την πραγματική ένια δεν σταματάν ποτέ την εξάσκηση σε αυτό που κάνουν. Χρειάζεσαι τουλάχιστον μια ώρα την μέρα εξάσκηση σε αυτό που θες να μας δείξεις. Αν σε κουράζει τότε είσαι σε λάθος δρόμο. Και πρόσεξε όχι σήμερα δυο ώρες και αύριο διάλυμα. Έχει σημασία να αφιερώνεις μια ώρα την μέρα στην τέχνη σου. Ο άνθρωπος αλλάζει διαθέσεις αρκετά συχνά και αυτές επηρεάζουν σημαντικά την δημιουργία σου καλό θα ήταν να την δεις σε όλες τις διαθέσεις. Και κάθε διάθεση κάτι θα σου αφήσει. Δώσε μεγαλύτερο βάρος στα αδύνατα σημεία σου. Δες και ξανά δες τα έργα σου διορθώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ατέλειες σε αυτό. Ψάξε στο διαδίκτυο και στην βιβλιοθήκη για τεχνικές. Και παρακολούθησε όσα περισσότερα σεμινάρια μπορείς. Είπαμε η γνώση ευνοεί...

2) Η κλίμακα. Ψάξε να βρεις ένα θέμα που να σε εμπνέει όχι ένα θέμα που να μπορεί να πουλήσει. Είναι σημαντικό να σου αρέσει αυτό που κάνεις για να το κάνεις καλά. Μετά χώρισε το σε στάδια από τα απλά μέχρι τα δυσκολότερα. Αν αυτό που θες να κάνεις έχει να κάνει με την υποκριτική βρες μια απλή σκηνή και δούλεψε την τόσο όσο χεριάζετε για να την τελειοποιήσεις. Αν είναι η ζωγραφική ξεκίνα βάζο και μη σταματήσεις όταν το τελειώσεις κάντο ξανά και ξανά μέχρι να δεις το καλύτερο αποτέλεσμα και μετά στο καλύτερο αποτέλεσμα κάνε βελτιώσεις μέχρι να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Και όταν φτάσεις σε αυτό το επίπεδο διάλεξε κάτι λίγο δυσκολότερο και πάλη από την αρχή. Θα διαπιστώσεις ότι όσο ανεβαίνεις επίπεδα τα πράγματα θα γίνονται ευκολότερα αντί για δυσκολότερα γιατί θα υπάρχουν σωστές βάσης στην δουλειά σου. Το θέμα είναι να μη σταματήσεις ποτέ να ζητάς κάτι καλύτερο από τον εαυτό σου.

3) Η κρητική. Πέρα από την δική σας γνώμη θέλετε και την γνώμη κάποιου τρίτου. Θέλετε κάποιον να μη μασά τα λόγια του αν είναι καλό να σου πει ναι είναι καλό αλλά αν δεν είναι να σου πει δεν μου άρεσε για αυτούς τους λόγους. Προσωπικά ξέρω αρκετό κόσμο που θα μου χαϊδέψει τα αυτιά αλλά ξέρω και τρία άτομα που θα μου πουν την αλήθεια. Θα μου πουν ότι τα κείμενα μου είναι ανορθόγραφα και η σύνταξη μπορεί να σκοτώσει ελέφαντα στα 1000 μέτρα. Θα μου πουν πότε ήμουν κουραστικός και πότε αναλυτικός. Βέβαια δεν τους στέλνω τα κείμενα μου για αυτό και βλέπεις αυτήν την κατάντια αλλά για κάποια πράγματα που έχω αμφιβολία θα απευθυνθώ σε αυτούς γιατί μέσα από αυτούς θα βελτιωθώ. Τέτοια άτομα πρέπει να βρείτε για να κριτικάρουν αυτό που κάνεις δεν είναι ανάγκη να ειδικεύετε σε αυτό που κάνεις αν και θα ήταν καλό. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι πολλές αντικειμενικές γνώμες. Βρες ανθρώπους που δεν γνωρίζεις προσωπικά και ειδικεύονται σε αυτό που κάνεις και ρώτησε τους. Θες πολλές πάρα πολλές γνώμες γιατί αυτές σε βελτιώνουν έξω από τις δυνατότητες σου και σου παρέχουν την ευκαιρία να νέες δυνατότητες. Τόσο από τις αρνητικές κρητικές τόσο και από τις θετικές που θα σου λένε ποια κομμάτια σου τους άρεσαν.

4) ξεχωρίζοντας από το κοπάδι. Η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου κρύβετε στον χαρακτήρα του. Ο χαρακτήρας σου πρέπει να αρχίσει να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό αυτό που φτιάχνεις όσο και τα συναισθήματα σου και αυτά τα δυο να γίνονται ένα διαμορφώνοντας ένα ξεχωριστό στιλ. Τόσο έντονο που αν δω 5 έργα σου μέσα σε 50 ξένα να ξέρω ποια 5 έχουν γίνει από τον ίδιο άνθρωπο και με τον καιρό να ξέρω και τον άνθρωπο που τα φτιάχνει. Δεν χρειάζεται να ψάξεις κάπου να βρεις το στιλ σου είναι μέσα σου και όσο εξασκείς το ταλέντο σου τόσο ευκολότερα αυτό θα εξωτερικεύετε και θα αρχίσει να σε χαρακτηρίζει.

5) Παραγωγικότητα. Στην περίπτωση που δεν το κατάλαβες από όσα διάβασες πιο πάνω πρέπει να είσαι παραγωγικός αλλά όχι τσαπατσούλης. Χρειάζεται πολλά δήγματα της δουλειάς σου ακόμα και άσχημα ακόμα και αυτά που σταμάτησαν στην μέση. Τώρα ίσως να μη σου λένε τίποτα αλλά μελλοντικά είναι πιθανόν να σε βγάλουν από κάποια καλλιτεχνικά αδιέξοδα. Αν μπορείς κράτησε τα όλα μαζί σε ένα μέρος για να μπορείς να τα βλέπεις εύκολα όποια στιγμή θες. Αν έχεις χρόνο να φτιάξεις και ένα δεύτερο έργο σήμερα η και ένα τρίτο μη το αναβάλεις για άλλη μέρα. Σκέψου ότι η τέχνη είναι μια σκάλα προς τον ουρανό που δεν τελειώνει κάπου. Ποτέ δεν μπορείς να φτάσεις στο τέρμα της αλλά αν θες να φτάσεις κάπου αξιόλογα άρχισε να τρέχεις από σήμερα.

6) Η αρχή της προβολής. Υπάρχουν πολλές σελίδες που μπορείς να προβάλεις την δουλειά σου. Blog, Facebook, Tweet, Flickr, twitch, youtube. Δες ποιες από αυτές αφορούν την τέχνη σου και άρχισε να την προβάλεις με τα καλύτερα έργα σου. Έχεις κάνει αρκετή εξάσκηση για να φτάσεις εδω που έφτασες μην αφήσεις τίποτα στην τύχη του. Ναι μεν θέλει γρήγορα βήματα τώρα αλλά κυρίως θέλει σταθερά. Άρχισε να διαβάζεις τα διαδικτυακά νέα στον τομέα σου και κάνε αναλύσεις για το που υστερείς. Το θέμα τώρα δεν είναι να γίνεις καλός αλλά ο καλύτερος. Παρακολούθησε τα πάντα δες τα λάθη τους για να τα αποφύγεις και τις καλές τεχνικές για να τις υιοθετήσεις.

7) Άρχισε να πηγαίνεις σε διαγωνισμούς. Εκεί δεν σε ξέρουν και δεν τους ξέρεις εκεί θα δεις μια πιο ρεαλιστική ίσως κριτική για την δουλειά σου. Μελέτησε τους όλους σκέψου τι θα βαθμολογούσες εσύ καλύτερα και τι μας δίνει αυτό που τελικά κέρδισε. Αν διαπιστώσεις ότι είσαι πολύ μακριά από το να κερδίσεις γύρισε στην εξάσκηση από την αρχή και αν πρώτα προσπάθησες μια φορά τώρα προσπάθησε 5. αν δεις πως είσαι στους πρώτους και πάρεις κάποιο βραβείο ήρθε η στιγμή να προχωρήσεις ένα βήμα μπροστά.

8) Μάνατζερ. Δεν φτάνει να πεις ότι έχεις μάνατζερ πρέπει να έχεις και τον σωστό που θα σου ανοίξει τις κατάλληλες πόρτες. Θα ψάξεις τους 5 καλύτερους και θα τους στείλεις το βιογραφικό σου με τα έργα σου. Ίσως να μη σε δεχτούν αμέσως θα βελτιώνεσαι και θα προσπαθείς ξανά και ξανά όλα τα από πάνω και σε κάθε νέα σου δουλειά θα τους ξανά στέλνεις μέχρι να πάρεις τις πρώτες προσφορές. Τότε θα επιλέξεις αυτές που ταιριάζουν περισσότερο στον χαρακτήρα σου. Στην πραγματικότητα δεν δουλεύει ο μάνατζερ για εσένα ούτε εσύ για αυτόν η εργασία σας είναι ομαδική. Οπότε αν δεις ότι κάτι δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα σας καλύτερα να ζητήσετε κάποια προσφορά από κάποιον άλλον γιατί το πιθανότερο είναι να στραβώσει κάπου στην μέση με αποτέλεσμα να ανεβείς ένα σκαλοπάτι και να κατέβεις δυο.

9) Μέσα από την δουλειά σου και την βοήθεια των ιδικών έφτασες σε ικανοποιητικό επίπεδο που σε γνωρίζει αρκετός κόσμος και ψάχνει να βρει την δουλειά σου. Αλλά το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ. Η εξάσκηση και η εξέλιξη όχι απλά πρέπει να συνεχίσουν αλλά και να αυξηθούν. Δεν είναι δύσκολο να λειωθείς μέσα στον χρόνο και να γυρίσεις στην αρχή. Και τότε θα είναι δυο φορές δυσκολότερο να ανεβείς γιατί θα σε κυνηγήσει μια πτώση. Πρέπει να είσαι εφευρετικός, δραστήριος, παραγωγικός και πάνω από όλα αφεντικός. Να μη κουράσεις το κοινό σου να μη το κάνεις να βαρεθεί να το ξαφνιάσεις.

Αν εσύ δεν πιστέψεις στον εαυτό σου μη προσπαθείς να κάνεις εμένα να πιστέψω σε αυτόν.

Κείμενο Εμμανουήλ
Έργο Giorgos Skretis

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

5 Responses to Πως θα γίνεις διάσημος καλλιτέχνης

  1. Ένας από τους μεγαλύτερους δάσκαλους που είχα και τον συμβουλεύομαι ακόμα για τις μεγαλύτερες αποφάσεις που παίρνω μου είχε πει κάποτε : ζούμε στην εποχή του βυθού μόνο οι φελλοί ανεβαίνουν ψηλά και αρκετοί από αυτούς αποτελούν την επιφάνεια της σημερινής εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλός,μπράβο,μουδοσες αρκετό κουράγιο να συνεχίσω σευχαριστω!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Συγγνώμη για τα ορθογραφικά μου λάθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα. Πολυ ωραία έγραψες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το βουντού έχει μεγαλώσει στο βαθμό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κερδίσετε το λαχείο. Είδα ένα σχόλιο στο Διαδίκτυο ενός ξόρκι που λέγεται Dr Ajayi, ο οποίος με βοήθησε με ένα βουντού που με έκανε να κερδίσω το λαχείο powerball των 450.000 $. Μου είπε επίσης ότι αν είχα πάει για τα εκατομμύρια θα είχα κερδίσει και εγώ. Αλλά το πρόβλημα ήταν ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξόρκι μόνο μία φορά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία να παίξετε δύο φορές, επειδή είναι ενάντια στο βουντού που λέει ο πνευματικός άνθρωπος. Ήμουν τόσο ευγνώμων για αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν πίστευα ότι θα λειτουργούσε ποτέ, αλλά σήμερα μπόρεσα να πληρώσω τα χρέη μου. Ο Δρ Ajayi είναι ένας ισχυρός πνευματικός άνθρωπος που μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε κάθε είδους πρόβλημα ζωής που αντιμετωπίζετε, είτε είναι φυσικό είτε πνευματικό, μπορείτε να βασιστείτε πλήρως στον Dr Ajayi. μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο Whatsapp / Viber: +2347084887094 ή στο email σας: drajayi1990@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.