ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ

Εσείς αλήθεια… πώς φαντάζεστε τον παράδεισο; Μήπως… με απέραντες τιρκουάζ θάλασσες, ατελείωτες λευκές αμμουδιές, εξωτικά κοράλλια και πολύχρωμα ψάρια κι εσείς, να απολαμβάνετε τροπικά κοκτέιλ, ξαπλωμένοι σε ένα μπαλκόνι κάπου στην μέση του Ειρηνικού; Ε λοιπόν δεν το φαντάζεστε απλά. Ο παράδεισος υπάρχει! Και το όνομα αυτού; Μπόρα Μπόρα!

Που βρίσκεται; 

Στην καρδιά του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, μεταξύ Αυστραλίας και ανατολικής ακτής της Αμερικής, στο αρχιπέλαγος Τουαμότου, βρίσκονται τα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας, μεταξύ των οποίων και το νησί Μπόρα Μπόρα. Απέχει από την πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας, την Ταϊτή περίπου 240 χλμ. , ενώ ανήκει στην συστάδα των νησιών Leeward. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 5.000, ο κύριος οικισμός είναι το Βαϊτάπε στο δυτικό άκρο του νησιού και είναι 10 ώρες πίσω από την ώρα Ελλάδος. Περιβάλλεται από μια υπέροχη γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα και κοραλλιογενείς υφάλους. Διαθέτει κατάλευκες αμμουδιές με ρηχά, κρυστάλλινα, ζεστά νερά, ενώ στο κέντρο του υπάρχει ένα ανενεργό ηφαίστειο που υψώνεται σε δύο επιβλητικές βουνοκορφές τις Otemanu και Pahia, η θέα των οποίων σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Όσο για τα καταλύματα; Είναι στην κυριολεξία μέσα στο νερό.
Η Μπόρα Μπόρα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους εξωτικούς προορισμούς, τόσο για ζευγάρια που επιθυμούν ένα αξέχαστο μέρος για τον μήνα του μέλιτος, όσο και για όσους επιζητούν πιο ασυνήθιστες διακοπές. Το γιατί θα το καταλάβετε στη συνέχεια!

Πώς και πότε θα φτάσουμε; 

Σε περίπτωση που θελήσει κάποιος να ταξιδέψει μόνος και αυτόνομα, η συχνότερα ακολουθούμενη διαδρομή έχει ως εξής: από Αθήνα->Λονδίνο (Heathrow-LHR) που διαρκεί 4 ώρες περίπου. Εκεί μιας και θα χρειαστεί να περιμένετε γύρω στις 4 ώρες, εκμεταλλευτείτε το και πεταχτείτε για μια σύντομη βόλτα στην μητρόπολη των τάσεων, το Λονδίνο, καθώς απέχει μόλις 20 λεπτά με τρένο! Σειρά έχει το «αμαρτωλό» Λος Άντζελες (LAX)! Εδώ μην ξεχάσετε το διαβατήριό σας και την έγκριση ταξιδιού από το ηλεκτρονικό σύστημα ESTA, καθώς ο έλεγχος είναι σίγουρος. Η πτήση διαρκεί γύρω στις 11μιση ώρες και ακολουθεί αναμονή 4,5 περίπου ωρών. Εκεί, καλύτερα να έχετε αποφασίσει εκ των προτέρων αν θα επισκεφτείτε κάτι κοντινό, με ποιο μέσο και να γνωρίζετε τα ακριβή δρομολόγια, γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες, η κίνηση πολλή και ενδέχεται να τρέχετε. Διαφορετικά ξεκουραστείτε με μια βόλτα στο 6ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου. Το Λος Άντζελες ακολουθεί η Ταϊτή (Papeete-PPT) με πτήση διάρκειας 8 ωρών και 15 λεπτών περίπου. Κόστος ως εδώ από 2500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των φόρων αεροδρομίου) το φθηνότερο. Από Ταϊτή για Μπόρα Μπόρα το εισιτήριο κοστίζει γύρω στα 300 ευρώ μαζί με τους φόρους, με επιστροφή και η διαδρομή διαρκεί 50 λεπτά χωρίς καμία ενδιάμεση στάση ή 1 ώρα και 20 λεπτά με μια ενδιάμεση. Συνολική διάρκεια ταξιδιού λοιπόν, υπολογίζεται στις 24 ώρες περίπου και κοστίζει γύρω στα 2.900 ευρώ για οικονομική θέση με επιστροφή.
Μετά από τέτοιο ταξίδι φαντάζομαι το λιγότερο που αξίζει και πρέπει να μείνει κανείς στο νησί είναι μια εβδομάδα. Από κει και πέρα, αν βέβαια το αντέχει το budget σας, θα πρότεινα ένα δεκαπενθήμερο στο νησί γεμάτο βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά του Ειρηνικού και ξυπόλητες βόλτες στις αμμουδιές την ημέρα και τροπικά κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια το βράδυ! Απλά μαγευτικά!

Πού θα μείνουμε; 

Κι αν αναρωτιέστε (που θα αναρωτιέστε!), πόσο κοστίζει μια νύχτα στο εξωτικό αυτό νησί, έχετε υπ΄ όψη ότι σε ένα over water πολυτελέστατο bungalow με όλα τα κομφόρ, spa, υδρομασάζ, φαγητό, θέα στην λιμνοθάλασσα, ιδιωτική πισίνα, μπαλκόνι με ξαπλώστρες και σαλόνι, μια διανυκτέρευση ξεκινά από περίπου 600 ευρώ. Μια όχι τόσο πολυτελής, αλλά εξίσου άνετη επιλογή, με μπαλκόνι πάνω από το νερό, με φαγητό ξεκινά από 300 ευρώ, ανάλογα βέβαια την θέα που θα έχει το δωμάτιο (κήπο, λιμνοθάλασσα, Otemanu) και πόσο μεγάλο θα είναι. Η οικονομικότερη λύση για ένα μέσο ταξιδιώτη, κυμαίνεται γύρω στα 150-200 ευρώ, απλά το κατάλυμα μπορεί να μην είναι πάνω στο νερό αλλά στην παραλία, και θα διαθέτει τις βασικές παροχές ενός μέσου ξενοδοχείου. Βέβαια οι τιμές είναι ενδεικτικές αφού κατά καιρούς τα καταλύματα βγάζουν διαφόρων ειδών προσφορές που ικανοποιούν όλες τις τσέπες!
Και κάτι που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει όσον αφορά την διαμονή είναι το πόσο ευήλια είναι τα bungalows! Έχουν ανοίγματα από τζάμι ακόμα και στο πάτωμα για να απολαμβάνετε την θέα του νερού διαρκώς! Κι αν αυτό δεν σας λέει και πολλά, πώς θα σας φαινόταν να βλέπετε όχι μόνο βυθό, αλλά να μπορείτε να ταΐζετε και τα ψάρια από το τραπεζάκι του σαλονιού σας; Μοναδικό;

Τι θα κάνουμε; 

Εκτός από το να απολαμβάνετε απλά κάθε λεπτό που βρίσκεστε σε αυτό το υπέροχο μέρος, να και μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε:
  • Επισκεφτείτε την παραλία Matira με τα ρηχά και ζεστά νερά και την κατάλευκη άμμο και δοκιμάστε κατάδυση με αναπνευστήρα. Θαυμάσετε κοράλλια, πολύχρωμα ψάρια και τον υπόλοιπο υποβρύχιο πλούτο της λιμνοθάλασσας.
  • Κολυμπήστε πλάι σε θαλάσσιες χελώνες ή γιατί όχι, ταΐστε καρχαρίες στο Lagoonarium. Η εμπειρία θα είναι σίγουρα πρωτόγνωρη!
  • Επισκεφθείτε το PointMatira, δείτε και κυριολεκτικά χαϊδέψτε τα φιλικά στον άνθρωπο σελάχια!
  • Δείτε από κοντά σμήνη από καρχαρίες και μπαρακούντα στην Λευκή Κοιλάδα
  • Αν έχετε χρόνο, μια βόλτα για άλλη μια κατάδυση στο Τουπιτιπίτι με τον υποθαλάσσιο πλούτο, πρέπει να συμπεριληφθεί στις δραστηριότητές σας, καθώς απέχει 45 λεπτά από το νησί.
  • Μην χάσετε καμία παραδοσιακή εκδήλωση, γιορτή ή φεστιβάλ! Χορέψτε και τραγουδήστε παρέα με τους ντόπιους, πιείτε και χαρείτε το με την ψυχή σας χωρίς να σκέφτεστε τίποτα!
  • Κι αν έχετε την δυνατότητα, πηγαίνετε βόλτα με ελικόπτερο και απολαύστε απίστευτη θέα και από ψηλά!

«Δεν κάνει κρύο στην Μπόρα Μπόρα… κρύο δεν έκανε ποτέ» 

και πώς να κάνει άλλωστε, αφού το κλίμα είναι τροπικό. Από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο είναι η βροχερή περίοδος, με υγρότερο μήνα τον Ιανουάριο, ενώ ο Αύγουστος είναι ο ξηρότερος μήνας του χρόνου. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται σταθερά στους 27-30+ βαθμούς. Όπως και να χει πάντως, όποτε και να πάτε, τροπικό μαύρισμα θα κάνετε σίγουρα με τέτοιο καιρό! Άλλη αίσθηση είναι όμως να φεύγεις καταχείμωνο από την χώρα σου για να κάνεις διακοπές σε τροπικό νησί!
Ενδεικτικά αναφέρω και τον τρόπο κλήσης: από Ελλάδα 00689, ενώ από Μπόρα Μπόρα προς σταθερό 0030 210… , και προς κινητό 0030 69… αν και η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι εφικτή.

Και για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει –γιατί όχι;- ένα εξοχικό στην Μπόρα Μπόρα, υπάρχουν αρκετές μεσιτικές εταιρίες με τις οποίες μπορείτε να έρθετε σε επαφή. Οι τιμές ξεκινούν από 300.000 ευρώ και εκτοξεύονται ανάλογα την θέα, τα τετραγωνικά και την έκταση του περιβάλλοντος χώρου. Η επιλογή… δική σας!
Υπάρχει τελικά κανείς που δεν φαντάστηκε ήδη τις διακοπές του στην Μπόρα Μπόρα; Δεν νομίζω! Η φυσική ομορφιά; Σπάνια! Η χαλάρωση; Απόλυτη! Οι δραστηριότητες; Πολλές! Εσείς πότε ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας;



Κείμενο: Νάνσυ Λ.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ

  1. Εσείς αλήθεια… πώς φαντάζεστε τον παράδεισο; Μήπως… με απέραντες τιρκουάζ θάλασσες, ατελείωτες λευκές αμμουδιές, εξωτικά κοράλλια και πολύχρωμα ψάρια κι εσείς, να απολαμβάνετε τροπικά κοκτέιλ, ξαπλωμένοι σε ένα μπαλκόνι κάπου στην μέση του Ειρηνικού; Ε λοιπόν δεν το φαντάζεστε απλά. Ο παράδεισος υπάρχει! Και το όνομα αυτού; Μπόρα Μπόρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.