Πως θα γίνεις χρήσιμος άνθρωπος

Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει σε αυτήν την κοινωνία να έχει χρήσιμους ανθρώπους. Αλλά μας το ζητήσατε και θα το γράψουμε. Ξέρω ότι είναι άσχημο να νιώθεις άχρηστος αλλά είναι μηδαμινές η περιπτώσεις να είσαι πραγματικά άχρηστος. Θεωρώ ότι το 99% τουλάχιστον των ανθρώπων είναι χρήσιμοι και το 99% από το ποσοστό ανθρώπων που δεν είναι χρήσιμοι δεν το παραδέχονται. Συνήθως το να πιστεύεις ότι δεν είσαι χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο οφείλετε σε εξωτερικούς παράγοντες και στο πως σου έχουν επιβάλει να βλέπεις την εικόνα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει για εσένα πιθανόν το πιθανότερο μάλλον με λάθος κριτήρια. Αλλά ας δούμε μερικά πράγματα που μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς και να γίνεις χρησιμότερος.



το περιβάλλον που ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα σου.

Για να πάρουμε το πρόβλημα από την ρίζα.. Το ότι δεν νιώθεις χρήσιμος προέρχεται από ψυχολογία και πρακτικά αίτια που έχουν να κάνουν με το που ζούμε με ποιους ζούμε και τι λαμβάνουμε καθημερινά από αυτό το σύνολο. Αν είσαι ένα ψάρι στο βουνό η αλήθεια είναι ότι δεν θα επιβιώσεις και οι δυνατότητες σου είναι ελάχιστες με αυτές των γύρω σου. Πρέπει να ψάξεις για την θάλασσα για το περιβάλλον δηλαδή που ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα σου.

Μαθαίνοντας νέα πράγματα η εξελίσσοντας αυτά που έχουμε.

Ένας πιλότος μας είναι άχρηστος από την στιγμή που δεν έχουμε αεροπλάνο. Η πρέπει να ψάξει κάπου που να υπάρχουν αεροπλάνα η να εξελίξει άλλες ικανότητες. Μπορείς να μάθεις απίστευτα πράγματα μέσα σε βιβλιοθήκες και στο ιντερνέτ που να προσαρμόζονται στην κοινωνία σου. Και δεν θα με πίστευες αν σου έλεγα πόσα από αυτά μπορείς να μάθεις . Ας πούμε ότι οι γνώσεις που έχεις ως τώρα φτάνουν στο 10 τότε διάβασε να τις ανεβάσεις στο 100.

Κοινωνικά πειράματα.

Έχεις κάποια προσόντα και αν πιστέψεις ότι δεν έχεις ψάξε καλύτερα μέσα σου να τα βρεις. Τώρα αν και πάλη δεν βρίσκεις κάτι διάβασε όπως σου είπα και πιο πάνω. Δες ποια από αυτά έχουν καλύτερο αποτέλεσμα στους γύρο σου και συγκεντρώσου σε αυτά. Στην περίπτωση που θες να γίνεις χρήσιμο μέλος στην κοινωνία στην περίπτωση που θες να γίνεις καλύτερος για εσένα και είναι και αυτό που θα διάλεγα προσωπικά βρες αυτά που είναι περισσότερο χρήσιμα σε εσένα.

Θετικά συναισθήματα.

Οι αρνητικές σκέψεις σε έφτασαν σε αυτό το σημείο... Να διαβάζεις ένα άρθρο που θα σου λέει πως θα γίνεις χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία. Άρχισε να σκέπτεσαι θετικά αγνοώντας όλα τα αρνητικά. Η χειρότερη κατάσταση που θα αφήνεις τον εαυτό σου να πέσει πρέπει να είναι το λίγο καλύτερα από το μέτριο. Και στην τελική 100 χρόνια περιθώριο έχουμε, στην καλύτερη περίπτωση... Γιατί να τα δούμε από την αρνητική πλευρά?

Διορθώνοντας το κάρμα.

Δεν ξέρω κατά πόσο υφίσταται το κάρμα... Αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά πως για κάποιο λόγο όσο δίνεις παίρνεις και όσο παίρνεις χάνεις. Είναι καλό να βοηθάς και να δίνεις πράγματα στον άλλον και θα ανταμωθείς άλλες φορές ψυχικά και άλλες πρακτικά. Όταν ζητάς να πάρεις περισσότερα από όσα έδωσες τότε το τίμημα θα είναι δυσάρεστο και ψυχολογικά και πρακτικά. 

Μήλα για τα προβλήματα σου

Είναι καλό να βρεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς να προβλήματα σου και να ακούσεις τα δικά του. Αυτό σημαίνει ότι και θα τον ακούσεις και θα του μιλήσεις γιατί αν γίνει ο ένας πομπός και ο άλλος δέκτης για τον δέκτη θα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα και με τον καιρό θα σε απομακρύνει.

Δώσε αίμα.

Τι πιο χρήσιμο από το να σώσεις μια ζωή η και περισσότερες? Η αιμοδοσία σε έχει ανάγκη συνεχώς και είναι μια πολύ καλή πράξη. Το γεγονός ότι κάποιος εκεί έξω ζει σήμερα γιατί εσύ έδωσες το αίμα σου θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Δεν είναι ανάγκη να έχεις χρήματα για να το κάνεις. Η βοήθεια σου είναι εξαιρετικά πολύτιμη για ένα αδικημένο κοινωνικό σύνολο. Πήγαινε να προσφέρεις εθελοντικά την εργασία σου και να το κάνεις με πάθος. Θα δεις σημαντικές αλλαγές στον εαυτό σου που θα φανούν χρήσιμες μελλοντικά.

Βοήθα τα αδέσποτα.

Υπάρχουν πολλά αδέσποτα εκεί έξω που σε χρειάζονται. Υπάρχουν σύλλογοι που δίνουν μάχες καθημερινά για αυτά και σε χρειάζονται εξίσου. Καταπληκτικοί άνθρωποι με όραμα και καλοσύνη και δυνατή προσωπικότητα. Μπορείς να  βοηθήσεις στο αναμφισβήτητα χρήσιμο έργο τους.

Κείμενο Εμμανουήλ


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως θα γίνεις χρήσιμος άνθρωπος

  1. Θεωρώ ότι το 99% τουλάχιστον των ανθρώπων είναι χρήσιμοι και το 99% από το ποσοστό ανθρώπων που δεν είναι χρήσιμοι δεν το παραδέχονται. Συνήθως το να πιστεύεις ότι δεν είσαι χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο οφείλετε σε εξωτερικούς παράγοντες και στο πως σου έχουν επιβάλει να βλέπεις την εικόνα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει για εσένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.