Γραμματόσημα σπάνια τιμές

Οι πιθανότητες του να έχεις ένα σπάνιο γραμματόσημο μεσαίας αξίας είναι 8%. περίπου 1 στα 10 δηλαδή. Και οι πιθανότητες να έχεις ένα σπάνιο γραμματόσημο μεγάλης αξίας είναι μια στις 100.000. Έχεις δηλαδή περισσότερες πιθανότητες να βρεις ένα γραμματόσημο μεγάλης αξίας από αυτές που έχεις να κερδίσεις το λόττο. Και σίγουρα τα χρήματα από το γραμματόσημο είναι πολλά περισσότερα. Αλλά εδω είναι που οι περισσότεροι κάνουν ένα μεγάλο λάθος που η τους ρίχνει στην παγίδα του εκτιμητή η υπερεκτιμούν την αξία του γραμματοσήμου. Αλλά ένα σπάνιο γραμματόσημο μέσης τιμής άλλο ένα συλλεκτικό γραμματόσημο μέσης τιμής και άλλο ένα απλό γραμματόσημο μέσης τιμής. Για να δούμε τις διαφορές μεταξύ τους.


Σπάνιο γραμματόσημο.


Είναι αυτό που δεν υπάρχει στην αγορά. Για παράδειγμα εγώ έχω την τρίτη βασιλική πεταλούδα. Είναι ένα σπάνιο γραμματόσημο που κρατικά κοστολογείτε στα 1000ε και η τιμή που μπορώ να το πουλήσω σήμερα είναι 3500ε. Αυτό γιατί έχει κ άλλα χαρακτηριστικά αλλά όχι όλα, τα οποία και θα αναλύσουμε. Ξέρω αρκετούς συλλέκτες που το έχουν αλλά μόνο δυο που το δίνουν για περισσότερο από 7000ε. Ναι αξίζει σίγουρα να δώσεις αυτά τα χρήματα για να το αγοράσεις αλλά σε 10 15 χρόνια και αφού η κατάσταση παραμείνει όπως έχει. Δηλαδή να μη βρει κάποιος στην συλλογή του 20 γραμματόσημα με την τρίτη βασιλική πεταλούδα και τα πουλήσει. Αν και 20 κομμάτια δεν μπορούν να επηρεάσουν την τιμή αφού ένα σπάνιο μεσαίας αξίας γραμματόσημο μπορεί να υπάρχει και 1000 κομμάτια η και περισσότερα.

Συλλεκτικό γραμματόσημο.


Όλα τα γραμματόσημα είναι συλλεκτικά και υπάρχουν συλλέκτες που έχουν ασχοληθεί με όλες τις κατηγορίες. Ο λόγος που αναφέρουμε ένα γραμματόσημο σαν συλλεκτικό είναι γιατί αυτό είναι το κομμάτι του πάζλ που λείπει για να συμπληρώσει το έργο. Όπως είπα και πιο πάνω η τρίτη βασιλική πεταλούδα αξίζει 1000ε αλλά μπορώ να την πουλήσω για 3500ε. Αυτό γίνετε γιατί υπάρχουν πολλοί που έχουν όλη την σειρά από τις βασιλικές πεταλούδες, την οποία την αγόρασαν και σε χαμηλή τιμή αλλά τους λείπει η τρίτη. Έτσι το γραμματόσημο μου περνά στην κατηγορία σπάνιο συλλεκτικό μεσαίας αξίας και η τιμή μεγαλώνει. Αν μιλάμε για ένα απλά συλλεκτικό γραμματόσημο μεσαίας αξίας τότε αυτό είναι το penny black το πρώτο γραμματόσημο που κυκλοφόρησε. Θεωρείτε συλλεκτικό γιατί είναι πολύ αυτοί που το θέλουν αλλά όχι σπάνιο και η αξία του είναι στα 130ε. Αλλά μπορείς να το βρεις και με 15ε και με ακραίες τιμές. Πολύ το θεωρούν επένδυση εγώ το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Ναι έχω 10 κομμάτια από αυτό γιατί ποτέ δεν ξέρεις αλλά δεν το βλέπω να κάνει κάτι σημαντικό στα επόμενα 200 χρόνια γιατί υπάρχει παντού. Τα συλλεκτικά γραμματόσημα μέσης τιμής αρχίζουν από τα 100ε και φτάνουν στα 300ε

Γραμματόσημο μέσης τιμής.


Ένα γραμματόσημο μέσης τιμής είναι ένα κομμάτι του πάζλ μέσα σε πολλά άλλα. Δεν είναι αυτό που σου λείπει για να συμπληρώσεις κάτι και αφορά κυρίως συλλέκτες που ασχολούνται με θέματα. Για παράδειγμα ένας συλλέκτης μπορεί να αγοράζει μόνο γραμματόσημα με καράβια. Η αξία του είναι 25ε με 50ε αλλά το ότι είναι γενικό μπορεί να του δώσει σύντομα μεγάλη αξία. Για αυτό είμαστε προσεκτικοί με αυτά τα γραμματόσημα μέχρι να μάθουμε ποιοι συλλέκτες σχετίζονται με αυτό.

Τιμή πώλησης γραμματοσήμων.


Η αξία των γραμματοσήμων είναι κάτι που αλλάζει συχνά και συνήθως προς τα κάτω. Θέλει γρήγορες κινήσεις αλλά όχι επιπόλαιες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που παίζουν ρόλο σε αυτό. Σίγουρα όσο καλύτερη είναι η κατάσταση του τόσο μεγαλύτερη και η τιμή του αλλά για δες αυτό. Υπάρχει ένα γραμματόσημο τέλειο μεσαίας αξίας που κοστίζει 50ε το ίδιο γραμματόσημο επίσης τέλειο μπορεί να κοστίζει 500ε επειδή το δεύτερο κομμάτι είναι σφραγισμένο. Οι σφραγίδες συνήθως μειώνουν την αξία του γραμματοσήμου αλλά αν αυτές έχουν μπει σε περίοδο πολέμου τότε το γραμματόσημο παίρνει άλλη τροπή και θεωρείτε ιστορικό ντοκουμέντο. Είναι αυτά που θα δεις με ολόκληρο τον φάκελο. 

Τα πιο περιζήτητα γραμματόσημα.


Σπάνια συλλεκτικά γραμματόσημα σφραγισμένα σε περίοδο πολέμου. Θα σας πω μια ιστορία μιας ολλανδέζας που αγόρασε από τον δρόμο χύμα 500 γραμματόσημα για 7ε. Είναι κάτι που κάνουν συχνά οι συλλέκτες που έχουν χρόνο στην διάθεση τους. Μέσα σε αυτήν την συλλογή βρήκε ένα τέτοιο γραμματόσημο. Αρχικά μιας και γνώριζε από γραμματόσημα θεώρησε ότι είναι αντίγραφο και το πήγε για πιστοποίηση αλλά βεβαιώθηκε η γνησιότητα του και κοστολογήθηκε για 4.500.000ε. Το γραμματόσημο πουλήθηκε 6.000.0000e σε δημοπρασία πριν 2-3 χρόνια και τώρα κοστολογείτε στα 22.000.000. Τι άλλαξε μέσα σε αυτά τα χρόνια αφού το γραμματόσημο ήταν σπάνιο συλλεκτικό και ιστορικό ντοκουμέντο? Αυτός που το αγόρασε γνώριζε πως ήταν ένα κομμάτι από ιστορικά ντοκουμέντα που είχε στην κατοχή του άλλος συλλέκτης.

Πως παίρνουν αξία τα γραμματόσημα?


Το κάνουμε και εμείς αλλά ποτέ δεν είμαστε σίγουροι 100% και όποιος λέει ότι είναι τότε η έχει δισεκατομμύρια η λέει ψέματα. Μελετάμε ένα γραμματόσημο ιστορικά. Πόσο κόστιζε ανά χρονιά πόσα κομμάτια έφυγαν η μπήκαν στην αγορά. Μετά κάνουμε μελέτη γιατί η τιμή έπεσε η ανέβηκε και πως το επηρέασαν οι συλλογές που σχετίζετε. Και έτσι σου βγάζουμε μια πιθανή άνοδο η μια πιθανή κάθοδο για το γραμματόσημο σου που μπορεί να αλλάξει δραματικά από μέρα σε μέρα. Τότε δεν γίνετε να είσαι ακριβής με την αξία ενός γραμματόσημου.

διάβασε επίσης

Αγορά πώληση και αξιολόγηση γραμματοσήμων


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

25 Responses to Γραμματόσημα σπάνια τιμές

  1. Οι πιθανότητες του να έχεις ένα σπάνιο γραμματόσημο μεσαίας αξίας είναι 8%. περίπου 1 στα 10 δηλαδή. Και οι πιθανότητες να έχεις ένα σπάνιο γραμματόσημο μεγάλης αξίας είναι μια στις 100.000. Έχεις δηλαδή περισσότερες πιθανότητες να βρεις ένα γραμματόσημο μεγάλης αξίας από αυτές που έχεις να κερδίσεις το λόττο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως μπορω να σαςστειλω καποια γραμματοσημα απο ολο τον κοσμο να τα αξιολογησετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως μπορώ να σας στείλω κάποια γραμματοσημα και να τα αξιολογησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως μπορώ να σας στείλω κάποια γραμματοσημα και να τα αξιολογησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pws mporw na steilw kapoia grammatoshma gia aksiologhsh..einai polu palia arketa apo ayta..eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχω τέσσερα γραμματόσημα του Canal Maritime De Suez. που μπορώ να πάρω πιστοποίηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχω τέσσερα γραμματόσημα του Canal Maritime De Suez. που μπορώ να πάρω πιστοποίηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχω 2 γραμματόσημα.α του 1972 που εκδόθηκαν για τους ολυμπιακους του Μονάχου.είναι το ζεύγος παλαιστών.ποια είναι περιπου η αξία τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχω 2 γραμματόσημα.α του 1972 που εκδόθηκαν για τους ολυμπιακους του Μονάχου.είναι το ζεύγος παλαιστών.ποια είναι περιπου η αξία τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να μου πεις που μπορω να τα δώσω? Είμαι άσχετος με τα γραμματόσημα.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα έχω γραμματοσημα από Κίνα και Ρωσία του 1970 και ένα του 1971 με τον παπα. Πως μπορώ να σας στείλω φωτογραφίες για να μου απαντήσετε αν έχουν αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σας!έχω πολλά και παλιά κ καινουργια γραμματόσημα!που μπορώ να σας στείλω φωτο να μου απαντήσετε την αξία τους!ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.xe.gr/eleytheros-xronos/grammatosima%7Cad-246246833.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιος είναι αυτός στην σελίδα? Αγοράζει αγροτεμάχια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί βλέπω ότι είναι ιδιωτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερασας εχω αγληκα και κυπριακα χαρτονομησματα και γραμματοσημα του 1800 κατι που μπορω να εξασφαλησω καλες τημες 1 αρ τηλεφωνου θα ηθελα για επικηνωνια σας παρακαλω καλωσας βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εχω περιπου 60 γραμματοσημα απο τους ολυμπιακους αγωνες του μοναχου 1972 και 63 γραμματοσημα απο τους χειμερινους ολυμπιακους αγωνες του 1972 . ξερετε τι τιμη εχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πωλούνται γραμματοσιμα από τι 1960 έως 1980 γωνιακες τετραδες ασφραγιστες.
    Κανονική αξία γραμματοσ 10.000€
    Τιμή συζητήσιμη και αρκετα χαμηλη..
    Τηλφ : 6972374708 Κ.ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kalimera exo polla gramatosima palia ellika pos mporo na matho tin aksia tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα εχω και εγω αρκετα γραμματοσημα παλια νομίζω 1963 η 1966 πανω εχουν σφραγίδα εχουν καποια αξια; Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.. ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΟΣΗ, ΠΟΛΟΝΙΑ,ΜΟΝΓΟΛΙΑ,ΚΟΥΒΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ 1977-1986.ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εχω συλλογη απο Γραμματοσημα απο ολο τον κοσμο χρονολογιας απο 1900 σφραγισμενα ,Αιγυπτου πολλα απο Γαλλικες αποικιες κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εχω συλλογη απο πρωτη πτηση στο φεγγαρι!και διαφορα αλλα του 1970 κτλ.ποιος θα μας πει τιμες ποσο κοστιζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.