Πως θα μπούμε στην ιστορία.

7 βήματα που θα μας βοηθήσουν να γραφτούμε στην ιστορία με ανεξίτηλα γράμματα.


Δεν είναι δύσκολο να μπούμε στην ιστορία αλλά πιθανόν αυτό που σκέπτομαι τώρα να διαφέρει από αυτό που μου ζητήσατε να γράψω. Είναι πραγματικά όμορφο να μπορέσεις να περάσεις το πνεύμα σου στα λεπτά γράμματα της ιστορίας και να υπάρχουν άνθρωποι που και 200 χρόνια μετά από τον θάνατο σου να διαβάζουν για εσένα. Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε και για ένα χρονικό διάστημα όλους θα μας θυμούνται άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Τους τυχερότερους που άφησαν ουσιαστικά σημάδια στην εποχή μας θα τους θυμούνται για πάντα. Και τους χειροτέρους επίσης αλλά σαν παραδείγματα προς αποφυγήν. Πάμε να δούμε κάποιους τρόπους ώστε να μπορέσουμε να αφήσουμε το σημάδι μας στον χρόνο.

1) γράψιμο. Για κάποιον λόγο οι άνθρωποι διαβάζουν τα πάντα ακόμα και εμένα ! Ένας καλός τρόπος είναι να γράψεις... Αρχίζοντας από ένα βιβλίο που είναι το σημαντικότερο πιστεύω και θα ξεσηκώνει την φαντασία του αναγνώστη ακόμα και όταν θα έχεις λιώσει ολοκληρωτικά. Μετά έρχονται οι μελέτες και οι πρωτότυπες ιδέες που θα είναι αξιοσημείωτες αναφορές για την εποχή μας και ειδικότερα αν αυτές μπορούν να αλλάξουν κάποια στοιχεία τις καθημερινότητας. Και τέλος κάποια άρθρα που η θα είναι άξια να σημειωθούν η θα ταξιδέψουν ελεύθερα στο διαδίκτυο όπως αυτό. Εμείς στην σχολή μελετήσαμε πάνω σε πολλά παλιότερα άρθρα και ακόμα υπάρχουν παιδιά που εργάζονται πάνω σε αυτά.

2) γίνε πολιτικός. Δυστυχώς για την μαύρη περίοδο που διανύουμε οι πολίτικοι θα μπουν στην ιστορία. Δεν θα ξεχαστούν ποτέ όλα αυτά που ζούμε γιατί για κάποιο λόγο θεωρούν χρήσιμο να αναφέρονται σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα και στο έργο τους. Και σαν να μη φτάνει αυτό εμείς πρέπει να θυμόμαστε ονόματα ημερομηνίες και αυτά που έχουν κάνει. Η πολιτική είναι σίγουρη πόρτα για την ιστορική αθανασία αλλά αν είσαι ένας από αυτούς και ιδικά αν το κάνεις για να μπεις στην ιστορία τότε να ξέρεις ότι τα πολιτικά ονόματα που χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά είναι αυτά που πρόσφεραν ουσιαστικό έργο.

3) εφευρέτης ! Αν το έχεις με την τεχνολογία και ειδικότερα με τον προγραμματισμό φτάνει μόνο μια καλή και πρωτότυπη ιδέα για να περάσεις στην αθανασία των αλγορίθμων. Δεν χρειάζεται να βγάλεις καν χρήματα από αυτό μπορείς να το παρέχεις δωρεάν στο κόσμο για να δουν πόσο χρήσιμες είναι οι υπηρεσίες σου σε αυτόν.

4) φτιάξε κάτι ακόμα. Μπορείς να φτιάξεις έναν δικό σου σύλλογο μια αδελφότητα η ακόμα και μια νέα θρησκεία. Και αυτά για κάποιο λόγο καταγράφονται ιστορία αν περάσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά εποχή. Δημιούργησε μια σωστή φιλοσοφία και άφησε τους οπαδούς να κρατάν ζωντανό το όνομα σου χρόνια μετά τον θάνατο σου.  Μπορείς να περάσεις στην ιστορία ακόμα και αν είσαι κάποιος πολύ σημαντικός υποστηριχτής κάποιου συλλόγου, αδελφότητας, θρησκείας.

5) αφιερώσου στην τέχνη της εικόνας. Ένα γλυπτό ένα έργο τέχνης μπορεί να σε επαναφέρει στην επικαιρότητα ακόμα και πολλά χρόνια μετά τον θάνατο σου ακόμα και αν τώρα ο μόνος που το έχει δει είσαι εσύ.

7) άσε τα λεφτά να μιλήσουν για εσένα. Χρηματοδότησε ιδρύματα, σχόλια, πανεπιστήμια, πλατείες για να περάσει τον όνομα σου στους χρυσούς χαρακτήρες των χρήσιμων φραγκάτων.

Εμμανουήλ.


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως θα μπούμε στην ιστορία.

  1. Είναι πραγματικά όμορφο να μπορέσεις να περάσεις το πνεύμα σου στα λεπτά γράμματα της ιστορίας και να υπάρχουν άνθρωποι που και 200 χρόνια μετά από τον θάνατο σου να διαβάζουν για εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.