Πως θα απορροφήσουμε αυτά διαβάζουμε.

Όμορφη ερώτηση και μπορώ α πουλήσω και μούρη πάνω σε αυτό. Αποστήθισα βιβλίο 300 περίπου σελίδων σε 2 μέρες και έγραψα για Π.Ε.Ι. Με 100% επιτυχία. Για όσους δεν ξέρουν το βιβλίο έχει γραφτεί έτσι ώστε να μη μπορείς να το διαβάσεις παπαγαλία. Με παρόμοιες ερωτήσεις και διαφορετικές απαντήσεις που απαιτούν συγκέντρωση. Και είναι γεγονός ότι 8 στους 10 κόβονται. Οκ και αφού πούλησα μούρη ας γυρίσω το φεγγάρι από την σκοτεινή μεριά... Όταν διαβάζω το δωμάτιο έχει συγκριμένη θερμοκρασία, ένταση και χρώμα φωτισμού. Εκτός από αυτά στο δωμάτιο ακούγεται ένα βουητό, αρκετά εκνευριστικό αλλά σε συγκεκριμένα hz που βοηθά να αποστηθίζω ότι διαβάζω ( κάτι σαν αυτό ). Καταναλώνω συγκεκριμένα ροφήματα με ιδικές βιταμίνες και έχω κάποια πετρώματα που απορροφούν τα παράσιτα που πιθανών να μου ρίξουν την διάθεση. Κάνουν απίστευτη δουλειά αλλά έχουν και τις παρενέργειες τους. Όλα αυτά είναι αυτοσχέδια για την ακρίβεια είμαι το πείραμα του pan και ασφαλώς δεν ξέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι όλο αυτό. Κάπου εδω πρέπει να σε έχω ψήσει αλλά θα σε ξενερώσω πριν μπεις στον κόπο να διαβάσεις το υπόλοιπο άρθρο... Δεν θα σου πω πως θα κάνεις όλα αυτά αλλά πως θα έχεις αποτελέσματα με ασφαλέστερα βήματα.

Διάβασε την στιγμή που είσαι εξυπνότερος


Κάθε άνθρωπος έχει την ώρα του. Μια ώρα μέσα στην μέρα που είναι εξυπνότερος που το μυαλό και το πνεύμα είναι σε απόλυτο συντονισμό. Δεν είναι δύσκολο να την εντοπίσεις είναι η στιγμή που συνήθως έχεις την επιθυμία να βγεις έξω να δεις κάτι καινούριο να μαγειρέψεις. Φαίνετε από την ενεργητικότητα σου. Συνήθως αυτή η διάθεση σου έρχεται με διάφορα 3-4 ωρών. Αυτές είναι οι ώρες που πρέπει να αφιερώσεις για μελέτη.

Ο σωστός χρόνος διαβάσματος


Έχουν γραφτεί πολλά για αυτό και για τα διαλύματα του επίσημης. Αλλά εγώ πιστεύω ότι μυαλό από μυαλό διαφέρει. Οπότε κατά την γνώμη μου το καταλληλότερο χρονικό διάστημα για να διαβάσεις είναι αυτό που το μυαλό σου μπορεί να είναι ελεύθερο από υποχρεώσεις. Δεν θα κάνεις τίποτα σοβαρό αν σκέπτεσαι τα προβλήματα σου το αν θα προλάβεις η αν θα το καταφέρεις. Για αυτό όσο χρόνο μπορείς να είσαι απαλλαγμένος από άχρηστες σκέψεις χρησιμοποιήστε τον για μελέτη.

Χρήσιμη και μη χρήσιμη μελέτη.


Αρκετές φορές πρέπει να διαβάσουμε πολλά άχρηστα πράγματα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Πράγματα που μας μπερδεύουν και μας κουράζουν αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σημειώσεις τα σημαντικότερα και να τα αναλύσεις πέρα από αυτό που λέει το βιβλίο. Για παράδειγμα μαθαίνεις να λύνεις έναν τύπο εξίσωσης δεν φτάνει μόνο να μάθεις τα βήματα πρέπει να μάθεις και στο που σου χρησιμεύει και να κάνεις εναλλακτικές συγκρίσεις ώστε να γραφτεί ανεξίτηλα στην μνήμη σου και να μπορείς να ανταποκριθείς σε κάθε τύπο άσκησης.

Διαλύματα 


Πέρα από τα διαλύματα που πιστεύεις ότι χρειάζεσαι καλό θα ήταν να κάνεις και παύσεις μέσα στο διάβασμα. Δώσε στο μυαλό σου τον χρόνο που χρειάζεται να αποστηθίσει όλα αυτά που χρειάζεται να τα κατανοήσει ακόμα και να τα οραματιστεί.

Διάβασμα και σημειώσεις.


Την διάρκεια που διαβάζεις καλό είναι να κρατάς και σημειώσεις. Πέρα από το ότι γράψιμο σε βοηθήσει να αποστηθίσεις καλύτερα τα πράγματα ίσως χιαστεί να ρίξεις και μια γρήγορη επαναληπτική ματιά. Προσωπικά διαβάζω μόνο γράφοντας αν δεν γράψω αυτό που διάβασα δεν θα το θυμάμαι και αν το γράψω δεν θα το ξεχάσω.

Περιγραφή διαβάσματος


Καλό θα ήταν να γράψουμε ένα περιληπτικό κείμενο με όσα διαβάζουμε. Ανεξάρτητα από τις σημειώσεις που κρατάμε το μυαλό μας χρειάζεται μια μικρότερη ιστορία όλων αυτών που μαθαίνουμε για να μπορέσει να την αναπτύξει στο επίπεδο που θέλουμε.

Επανάληψη διαβάσματος


Είναι βαρετή και φαινομενικά άχρηστη ιδικά στο επίπεδο που νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Όχι μια επανάληψη την στιγμή που τα ξέρεις όλα θα βοηθήσει το μυαλό σου να συντηρήσει τις πληροφορίες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και από ένα χρονικό διάστημα και μετά θα είναι δύσκολο να τις ξεχάσει.

Εμμανουήλ.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Πως θα απορροφήσουμε αυτά διαβάζουμε.

  1. Κάθε άνθρωπος έχει την ώρα του. Μια ώρα μέσα στην μέρα που είναι εξυπνότερος που το μυαλό και το πνεύμα είναι σε απόλυτο συντονισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να μην σπαταλάει τον χρόνο του στο ΚΙΝΗΤΌ γιατί ο εγκέφαλος αποσπάται από το διάβασμα και μετά του είναι δύσκολο να θυμηθεί τι είχε μάθει πριν από μισή ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.