Πως θα πουλήσουμε τα έργα τέχνης που έχουμε δημιουργήσει.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να πουλήσουμε έναν πίνακα ένα γλυπτό κάποιο κόσμημα και γενικά ότι έχει να κάνει με τις καλές τέχνες. Θα αναλύσουμε τόσο την φωτεινή όσο και την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Έχω αρκετούς φίλους καλλιτέχνες χωρίς να ξέρω το γιατί αφού κυριεύομαι από καπιταλιστικές απόψεις και η εμπορική μου δράση κυμαίνετε στην κίτρινη γραμμή, πράγμα που θα πει πως αν αγοράσω την τέχνη σου 0.01ε ξέρω που να την πουλήσω 1ε. Αυτό βέβαια με πλασματικό εμπόριο που προκαλεί η υπερτιμολόγηση και με την προϋπόθεση ότι θα μου μείνει μεγάλο στοκ το οποίο θα πουλήσω κοντά στην την τιμή μέσω τρίτου αλλά και πάλη θα έχω κέρδος. Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και δεν ταιριάζει σε έναν καλλιτέχνη οπότε θα μπω στο θέμα με απλούς τρόπους και στο τέλος θα αναλύσουμε και τους σκοτεινούς. Ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο είναι να σε βοηθήσω να πουλήσεις το έργο σου αν αυτό θες. Γιατί καλός η κακός οι περισσότεροι καλλιτέχνες φτάνουν μέχρι την δημιουργία και όταν βρουν τα σκούρα τα έργα τους καταλήγουν σε ανθρώπους σαν και εμένα. Σε αντίθεση με τους περισσότερους δεν το βρίσκω άσχημο, μπορώ να δώσω ζωή στο έργο και στον καλλιτέχνη όνομα. Αν εγώ μπορέσω και πουλήσω 100 πίνακες του Νίκου τότε τον Νίκο τον έχουν μάθει 100.000 άτομα που ασχολούνται με την τέχνη είτε θαυμάζοντας την είτε επενδύοντας σε αυτήν και από εκεί που ο Νίκος μπορούσε να πουλήσει έναν πίνακα με 1ε τώρα του τον ζητάνε για 5ε. Το κακό βέβαια στην υπόθεση είναι πως αν ο καλλιτέχνης δεν το χρηστεί σοφά τότε θα είναι κάτι σαν χρηματιστηριακή φούσκα και θα χάσει την αξία του κάτι που θα τον οδηγήσει να αλλάξει όνομα. Θα τα αναλύσουμε όλα σε περίπου 8 άρθρα. Τώρα απλά θα φτιάξουμε μια εικόνα για τα έργα μας και θα τα πουλήσουμε από το διαδίκτυο ώστε να έχουμε τα χρήματα που χριζόμαστε για να κάνουμε περισσότερη τέχνη !

1) Το πρώτο που θα κάνεις είναι να μου πουλήσεις τον εαυτό σου. Άσχετα αν το έργο σου μου αρέσει η δεν μου αρέσει θέλω να ξέρω ποιος είσαι. Τι το τόσο σημαντικό έχεις κάνει που να αξίζει να το μάθω? Ποια είναι τα σχέδια σου ? Τι κάνεις τώρα με την ζωή σου? Κάναμε να σε συμπαθήσω η να σε μισήσω, τράβηξε μου την προσοχή με τον καλύτερο τρόπο που μπορείς να το κάνεις. Έτσι θα ξέρω ότι σε ένα χρόνο θα γνωρίζουν περισσότερα άτομα για εσένα και αυτό που θα αγοράσω θα πάρει αξία. Αρχίζοντας από facebook μέχρι στο να φτιάξεις την δική σου ιστοσελίδα. Πες μου για τα βασικά χαρακτηριστικά της τη δημιουργικότητάς σου την εμπειρία σου για ποιο λόγο ζωγραφίζεις. Για μια τελευταία φορά μη μου γράφεις χαζομάρες τράβηξε μου την προσοχή με όμορφο τρόπο σε κάθε ευκαιρία. Πες μου τι έχει η τέχνη σου και θεωρείται ποιοτική. Δεν φτάνει να το δω και να μου αρέσει πρέπει να δεθώ μαζί του για να τον βάλω στο σπίτι μου και να τον βλέπω κάθε μέρα. Καλύτερα να βρεις κάποιον να τα γράψει και ακόμα καλύτερα να ειδικεύετε σε αυτό το είδος γραφής.

2) Το δεύτερο βήμα αφορά την προβολή την παραγωγικότητα και την πρώτη κοστολόγηση τις δουλειάς σου. Ωραία και χρήσιμα αυτά που κάναμε στο πρώτο βήμα αλλά χρειάζεται και να τα δω. Το facebook καλός η κακός είναι ένας τρόπος και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι μια σελίδα με πολλά like όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Στην περίπτωση τώρα που η παραγωγικότητα σου περιορίζετε στον έναν πίνακα κάθε 10 χρόνια τα αγοράζεις τα like, με 20ε θα αγοράσεις 230 με 1000 like από την Αθήνα σε αντίθεση νε την Νew Υork που θα αγόραζες 40 με 150 like με τα ίδια χρήματα. Αλλά αν είσαι παραγωγικός μπορείς να δώσεις τέχνη και να πάρεις like. Πως γίνετε αυτό? Αν δεν έχεις δει στο διαδίκτυο κάτι σελίδες που λένε κάνε like και κέρδισε ψάξε να τις βρεις. Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσεις με κάποιον έχουν έτυμη φόρμα που βάζεις την φωτογραφία του δώρου την σελίδα που θες να καταλήξουν τα like και είναι δωρεάν. Βρες όσες περισσότερες μπορείς και δώσε ένα πίνακα δοκιμαστικά θα δεις πως σε συμφέρει να δίνεις έναν πίνακα την εβδομάδα. Εδω θα σου προτείνω να κάνεις πραγματικές κληρώσεις και να στέλνεις τα δώρα που τάζεις στο κοινό σου με τον ίδιο όμορφο τρόπο που θα τα έδινες αν τα πουλούσες ( σου γράφω στα τελευταία βήματα για την συσκευασία και το πιστοποιητικό γνησιότητας ) γιατί έτσι θα αρχίσουν να σου φέρνουν κόσμο. Όταν φτάσεις σε έναν επιθυμητό αριθμό like αν θες σταματάς.

3) Αν και οι περισσότεροι συνιστούν να προστατέψεις τα έργα σου με κάποια υδατογραφία εγώ θα σου πω να το αφήσεις ελεύθερο να κάνει τον γύρο του στο διαδίκτυο όσο περισσότεροι το δουν τόσο το καλύτερο. Αυτός που πραγματικά θέλει να δει τι γίνεται με αυτόν τον πίνακα μπορεί εύκολα να βρει από που προέρχεται. Και να μη ξεχάσω ο κάθε πίνακας πρέπει να έχει μια περιγραφή. Θέλω να μου πεις τι είναι αυτό που βλέπω ποιος το έφτιαξε και γιατί. Στο facebook δεν είναι τόσο απαραίτητο αλλά στην προσωπική σου ιστοσελίδα είναι αναγκαίο τα κείμενα έχουν πάντα λέξεις κλειδιά και τα κείμενα που δεν είναι αντιγραμμένα από κάπου εμφανίζονται πρώτα στο διαδίκτυο. Και σίγουρα θα βρεις πολλές σελίδες που φιλοξενούν έργα άλλων καλλιτεχνών ζητήστε τους να ρίξουν μια ματιά στην δουλειά σας και αν θέλουν να δημοσιεύσουν μερικά έργα σου.

4) Τώρα που έχουμε ετοιμάσει την εικόνα που θέλουμε και δημοσιεύουμε κάπου τα νέα μας. Αυτό που μένει είναι να αρχίσουμε να πουλάμε τα έργα μας. Είναι εύκολο να τα πουλάς μέσα από την σελίδα σου αλλά θα πρότεινα όχι. Καλύτερα για εμένα να πουληθούν στο ebay.com και στην σελίδα να αφήσεις μόνο την επιγραφή του έργου και τη δική σου σαφώς όπως και ένα σύνδεσμο για το κατάστημα σου στο ebay. Και θα σου πρότεινα να το κάνεις σε στιλ blog που είναι και δωρεάν.

5) Η δημιουργία της χρυσής λίστας. Πάντα θα κρατάς σε μια λίστα τα email αυτών που έχουν αγοράσει από εσένα και εκείνων που ενδιαφέρθηκαν για την τέχνη σου. Και σε κάθε νέα σου δουλειά θα τους ενημερώνεις με προσωπικό μήνυμα πάντα  φιλικό αν είναι δυνατών ξεχωριστό μήνυμα για τον κάθε έναν. Θα έχεις σημειωμένο το τι αγόρασε το κάθε email.

6)  Η φωτογραφεία του έργου. Χρειάζεσαι την καλύτερη δυνατή ανάλυση, σταθερό και μονόχρωμο φόντο για παράδειγμα θα είναι όλες με μαύρο φόντο η θα είναι όλες με άσπρο φόντο ανάλογα τι ταιριάζει περισσότερο στην σελίδα σου. Θα έχει πολύ καλό φωτισμό από πολλές μεριές. Δεν πρέπει να έχει σκιές και σε καμία περίπτωση μην εμπιστευτείς μονό το φλας περισσότερη ζημιά θα σου κάνει παρά καλό. Αν έχεις χρήματα η κάποιο φίλο φωτογράφο δεν χρειάζεται να σου πω τι να κάνεις. Τώρα αν σκοπεύεις να πληρώσεις βρες φωτογράφο που να έχει καθαρά αυτήν την ιδιότητα και να μη κάνει λίγο από όλα...

Όλα αυτά δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη και σε καμία περίπτωση δεν γίνονται από μόνα τους πρέπει καθημερινά να αφιερώνεις λίγο χρόνο σε αυτό. Όταν θα φτάσει η στιγμή να έχεις αρκετά like θα αρχίσουν να σε καλούν και σε εκθέσεις ζωγραφικής. Μην τις απορρίπτεις και να μη πηγαίνεις για να πουλήσεις αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο σε μια έκθεση είναι πρώτα να γνωρίσεις κόσμο που πηγαίνει σε εκθέσεις. Μετά να γίνεις φίλος με αυτόν τον κόσμο. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθείς αρκετά για να σε συμπαθήσουν αυτοί που πρέπει και να μη σε παρατηρήσουν όσοι δεν χρειάζεσαι. Κάτι που θα συναντήσεις είναι οι διαγωνισμοί είναι καλή ακόμα και όταν δεν κερδίζεις βέβαια καλύτεροι είναι όταν κερδίσεις αλλά σε αυτά πας για τις γνωριμίες είπαμε. Τι ξέχασα? Ααα την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού...

7) Ας πούμε ότι εγώ ζωγραφίζω και βγάζω την πρώτη σειρά και όπως ήταν αναμενόμενο δεν πούλησε αλλά εγώ λέω ότι πουλήθηκαν 8 πίνακες για περίπου 100ε ο ένας. Αυτούς τους 8 πίνακες τους ανεβάζω για πώληση με άλλο όνομα αλλά τους πουλώ για 150ε. Ακριβότερα από το ποσό που πουλήθηκαν και τυχαίνει όταν κάνω την δεύτερη μου έκθεση οι 6 από τους 8 πίνακες να έχουν πουληθεί ακριβότερα από ότι πουλώ εγώ αυτήν την έκθεση που είχε μόλις 25ε άνοδο, 125ε δηλαδή σε αντίθεση με την πρώτη που ήταν 100ε. και φυσικά θα είναι πίνακες που αγόρασες εσύ από εσένα.

8) Κάναμε να πιστέψω ότι έχω αγοράσει κάτι μεγάλης αξίας η ότι μου έχεις χαρίσει κάτι μεγάλης αξίας. Μη δίνεις τα έργα σου σαν ένα κομμάτι χαρτί δεν το αξίζεις ούτε εσύ ούτε το έργο σου. Πρέπει να μου το έχεις τελαρωμενο και μέσα καλή συσκευασία ξύλινη η σιδερένια που θα έχει χαραγμένο πάνω το όνομα σου. Θα ανοίγει σαν βαλίτσα και μέσα θα έχει βελούδο. alibaba.com δεν θα σου στοιχήσει ούτε 2ε θέλω να δω μέσα το πιστοποιητικό γνησιότητας που να γράφει χειρόγραφα ότι εσύ το μεταβιβάζεις σε εμένα. Θέλω πολυτελή φυλλάδιο με την συγκεκριμένη έκθεση που να γράφει για τον πίνακα μου άντε να σου βγει ακόμα 0.50ε από το allibaba. ακόμα και αν τον πίνακα σου τον κερδίσω σε διαγωνισμό.  Αυτό θα με δέσει μαζί σου αυτό θα με κάνει να σε θυμάμαι αυτό θα με κάνει να πιστέψω σε εσένα από τα πρώτα σου βήματα. Αυτό θα με κάνει να μιλήσω σε έναν φίλο μου για εσένα και όταν θα θέλω να δώσω σε κάποιον κάτι πολύτιμο θα περάσεις από το μυαλό μου.

9) ΜΜΕ εδω παίζουμε σε άλλο level... Εγώ μπορώ να έχω επιρροή σε site μπορώ να δημιουργήσω όσο ντόρο θέλω γύρο από το όνομα μου δεδομένου ότι είμαι και διαχειριστής σε 11 και γενικά πολλά από αυτά τα έχω ανεβάσει ο ίδιος σε φίλους. Εσύ πρέπει να τα βρεις και να κινηθείς στα τυφλά. Καταρχήν για κάθε έκθεση που θα παρουσιάζεσαι θα γράφεις και ένα κείμενο που θα περιγράφει όλα αυτά που θα γίνονται εκεί τα έργα που θα εμφανιστούν το όνομα σου και θα το στείλεις παντού. Ακόμα και αν δεν έχεις γνωστά blog περιοδικά εσύ θα το στέλνεις παντού 100 200 όσα βρεις και μπορείς και τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την έκθεση. Το ζητούμενο δεν είναι να μαζευτεί κόσμος αλλά για να φανεί το όνομα σου και η έκθεση που φιλοξενεί το όνομα σου. Καλό είναι να κρατήσεις μια δεύτερη λίστα με όσους κάνουν δημοσίευσης για 2 λόγους. Πρώτα να τους βρίσκεις ευκολότερα όταν τους ξανά χριστείς και δεύτερον όταν όλα αυτά θα αρχίσουν να ενοχλούν εσένα να ξέρεις ποια σε υποστήριξαν για να τα βοηθήσεις.

10) δώσε ποσοστά σε πωλητές. Υπάρχουν άτομα που κάνουν αυτήν την δουλειά και παίρνουν από 10% ως και 25% ανάλογα τα άτομα το τι θες να πουλήσεις και ποιος είσαι. Μην εμπιστευτείς λάθος ανθρώπους που θα σου παρουσιάσουν ένα ενεργό όνομα θα κοιτάξεις να έχουν ποικιλία καλλιτεχνών. Και ποτέ μα ποτέ σε πωλητή μη δώσεις πάνω δυο έργα αν θες να αποκτήσεις κοινό. Ότι και να σου πει όποιος και αν είναι αν μπλέξεις με πωλητές 2 στους 10 θα σε κλέψουν. Μοιράζοντας τα έργα σου σε πολλούς ρίχνεις την ζημιά στο 45% από το 100% και ανεβάζεις την δημοτικότητα σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα σου εύχομαι από καρδιάς καλή τύχη με τα έργα σου. Αν θες μπορείς να μας τα στείλεις στην σελίδα μας στο facebook να τα δούμε και να τα δημοσιεύσουμε με σύνδεσμο της σελίδας σου. Μη τα παρατάς η τέχνη είναι σκληρή και θέλει αγώνα.

Κείμενο Εμμανουήλ
Έργο  Vanessa Poutou

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

9 Responses to Πως θα πουλήσουμε τα έργα τέχνης που έχουμε δημιουργήσει.

  1. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να πουλήσουμε έναν πίνακα ένα γλυπτό κάποιο κόσμημα και γενικά ότι έχει να κάνει με τις καλές τέχνες. Θα αναλύσουμε τόσο την φωτεινή όσο και την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poli oraia ola auta...tha prospathiso k meso internet.mexri tora me fagane oi dromoi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια! Ήταν όλα τόσο κατατοπιστικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για διευκρινήσεις που μπορούμε να απευθυνθουμε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα ολα αυτά. Θα ήθελα να μάθω πως μπορεί να πουλήσει κάποιος ακολουθώντας την αναωτέρω διαδικασία, χωρίς να είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης, δηλαδή χωρίς να είναι εγγεγραμμένος στον ανάλογο ασφαλιστικό φορέα και κατ΄επέκταση στην εφορία. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα αυτά που διάβασα και όλες οι συμβουλές που δίνατε με βοήθησαν πολύ στο τρόπο σκέψης.Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου άρεσαν πάρα πολύ αυτά που έχετε γράψει παραπάνω..μας δώσατε μια βοήθεια πως να ξεκινήσουμε. Πώς είναι η σελίδα σας στο Facebook;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραια τα λέτε αλλά όταν είσαι (του δημοτικού)???


    Άντε βρες άκρη ?και να αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όσους καλλιτέχνες θέλουν βοήθεια για να πουλήσουν τα έργα τέχνης τους, έχουμε φτιάξει αυτήν εδώ τη σειρά : https://galeriedeart.com/free

      Διαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.