key largo η πρωτεύουσα των καταδύσεων

Το key largo αυτοαποκαλείται η πρωτεύουσα των καταδύσεων και βρίσκεται μόλις 1 ώρα μακριά από το Miami international airport.Πρόκειται για το μεγαλύτερο από μια σειρά εξωτικών νησιών στα νοτιοανατολικά της Florida των ΗΠΑ ,τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με έναν τεράστιο αυτοκινητόδρομο και δεκάδες γέφυρες πάνω από τον ατλαντικό ωκεανό τα λεγόμενα Florida keys. Πόλος έλξης για τους απανταχού δεινούς δύτες, καγιάκερς και επίδοξους ψαράδες και για καλή μου τύχη όχι μόνο. Στο key largo βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους κοραλλιογενείς υφάλους στον κόσμο με έκταση τα 181 τετρ.χλμ το john pennnekamp coral reef state park που φιλοξενεί χιλιάδες είδη θαλάσσιων φυτών , πολύχρωμων ψαριών και κοραλιων.Εαν δεν είστε από τους δύτες που περιμένουν πότε θα γεννήσει η ανεμώνη και πόσα αυγά θα κάνει, τότε μέσα σε αυτή τη έκταση θα βρείτε το φημισμένο και το πιο όμορφο αξιοθέατο του νησιού για πολλούς, το ναυάγιο του Spiegel grove,ενός πλοίου του πολεμικού ναυτικού, μήκους 155 μέτρων που ναυάγησε το 2002 και βρίσκεται σε βάθος 39 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η κατάδυση διαρκεί 2-4 ώρες.
Αυτές τις ώρες εγώ προσωπικά δε θα σας κάνω παρέα για λόγους που μάλλον έχουν να κάνουν με κατέλειπα μιας προηγούμενης ζωής μου ,καθώς τα ψάρια και τα θαλασσινά γενικά τα προτιμώ φρεσκότατα και λαχταριστά στο πιάτο μου και όχι τριγύρω μου και στο key largo ,αν εξαιρέσεις τα γνωστά fast food που κυριαρχούν σε όλες τις ΗΠΑ, θα βρεις τα πιο φρέσκα θαλασσινά σε όλες τις εκδοχές τους ,από σουσι μέχρι κουβανέζικες σπεσιαλιτέ(καθώς απέχει ελάχιστα από την Κούβα)ή μια απλή πιατέλα γεμάτη λαχταριστά καβούρια ατλαντικού που θα συνοδεύουν την μπύρα σου μπροστά στην τυρκουάζ θάλασσα. Ευτυχώς όμως και για έμενα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στο νησί, θα επισκεφτώ το Dagny Johnson key largo hammock botanical park,που φιλοξενεί άπειρα είδη βοτάνων και εξωτικών φυτών και δέντρων ή θα επισκεφτώ το Everglades national park ,όπου με την παρέα εκπαιδευμένων ανθρώπων θα κάνω καγιάκ και θα δω από κοντά τους αλιγάτορες και πάνθηρες της περιοχής(χωρίς να φοβάμαι μη μου φάνε κανένα κομμάτι )ή θα πάω απλά μια βόλτα με κάποιο από τα πολλά καραβάκια σε περιοχές που δελφίνια , ελεύθερα ,κάνουν τσαχπινιές(ε εκεί μάλλον θα βουτήξω, τα αγαπώ).
Το απόγευμα πια μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο studio γιόγκα και διαλογισμού της περιοχής, υπάρχουν πολλά μέσα σε υπέροχους κήπους ,εγώ αυτό θα έκανα και το βραδάκι μαζευτείτε με την παρέα σας για βόλτα στους δρόμους του key largo που είναι γεμάτοι από γκαλερί που φιλοξενούν έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο εμπνευσμένα από τις εικόνες τις περιοχής και πιείτε εξωτικά κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα ανταλλάσοντας εντυπώσεις και κάνοντας σχέδια για την επόμενη ημέρα. Με τόσες εικόνες και εμπειρίες που προσφέρει το νησί δε μου κάνει εντύπωση που ο Μάξουελ Αντερσον το 1939 ανέβασε θεατρικό έργο στο Broadway και 8 χρόνια αργότερα ο Τζον Χιούστον το μετέφερε στη μεγάλη οθόνη με ένα φιλμ νουάρ με τον ομώνυμο τίτλο ''key largo''με πρωταγωνιστές τον Χαμφρει Μπογκαρτ και την Λορεν Μπακολ. Ένα είναι σίγουρο, είτα είστε της ξηράς είτε της θάλασσας, το key largo είναι εκεί ,εξωτικό, περιπετειώδες, πολύχρωμο και σας καλεί να το εξερευνήσετε, να το γευτείτε να το γνωρίσετε και να εμπλουτίσετε και τη δική σας ζωή με τις μαγικές εικόνες που θα σας προσφέρει….


Κειμενο Μυρτω Β


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to key largo η πρωτεύουσα των καταδύσεων

  1. Το key largo αυτοαποκαλείται η πρωτεύουσα των καταδύσεων και βρίσκεται μόλις 1 ώρα μακριά από το Miami international airport.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.