Πως θα γίνουμε πιο αισιόδοξοι

Βλέποντας μόνο τα αρνητικά της κάθε κατάστασης και τα χειρότερα ενδεχόμενα μπορεί να σε κάνει να χάσεις κάποιες ευκαιρίες. Ευκαιρία είδος προς εξαφάνιση και διανέμεται σε όλους τους ανθρώπους σε κάποιος μόνο μια φορά. Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα αισιόδοξα, δεν λέω το να υπολογίζεις και το χειρότερο ενδεχόμενο είναι μια πολύ καλή ταχτική. Αλλά αν υπολογίζεις μόνο σε αυτό τότε φεύγεις από το επίπεδο της στρατηγικής και πας σε αυτό της λάθος αντίληψης των πραγμάτων. Η αισιοδοξία είναι ένα όπλο που μπορείς να έχεις χωρίς να σε βαραίνει στην καθημερινή σου μάχη. Πέρα από αυτό οι μελέτες δείχνουν ότι οι απαισιόδοξοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνιες ασθένειες από ότι οι αισιόδοξοι. Ας δούμε πως θα γίνουμε πιο αισιόδοξοι.

Έχω πάνω από το κεφάλι μου ένα γκρίζο σύννεφο που με ακολουθεί


Ας πούμε ότι η εικόνα που έχεις για εσένα είναι : έχω πάνω από το κεφάλι μου ένα γκρίζο σύννεφο που με ακολουθεί από την μέρα που γεννήθηκα. Είναι μια υπόθεση που δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Ναι υπάρχουν πιθανότητες να πηγαίνουν τα περισσότερα πράγματα στραβά στην ζωή σου αλλά δεν γίνεται να υπάρχουν μερικά, έστω και ελάχιστα θετικά στοιχεία μέσα σε αυτή. Αν εστιάσεις περισσότερο σε αυτά ακόμα και αν η αναλογία είναι 80% αρνητικά 20% θετικά η και λιγότερο θα αλλάξει η γενική εικόνα σου. Η εικόνα θα αλλάξει τα πράγματα γιατί ξέροντας που είναι το θετικό και αν πραγματικά το θέλουμε περπατάμε περισσότερο προς αυτό. Και έτσι κάνουμε το 20% 25% και το 25% 30% και αν το θες και από πιο κάτω κάνει το 1% 2%.

Γιατί είμαι απαισιόδοξος


Η απαισιοδοξία έχει 3 τρόπους να σε επισκεφτεί, πρώτα από όλα είναι κληρονομική. Μετά μπορεί να καλλιεργηθεί από τους γονείς στα παιδιά κατά την διάρκεια που μεγαλώνουν. Και ένα από τα πιο εμφανή σημάδια είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν γρηγορότερα από όσο πρέπει και αναλαμβάνουν ευθύνες από μικρή ηλικία. Και τέλος την καλλιεργούμε εμείς μόνοι μας η την υιοθετούμε έχοντας την τάση να εστιάζουμε περισσότερο σε αυτήν και να λέμε : : έχω πάνω από το κεφάλι μου ένα γκρίζο σύννεφο που με ακολουθεί από την μέρα που γεννήθηκα

Η προφητεία της απαισιοδοξίας


Είσαι ξανά αντιμέτωπος με την ίδια κατάσταση. Αυτή που πίστευες τότε ότι μπορείς να εκπληρώσεις με επιτυχία αλλά απέτυχες θεαματικά ξανά και ξανά. Και πολλές από αυτές τις φορές με τον ίδιο ηλίθιο τρόπο. Τώρα την βλέπεις την ξέρεις την έχεις βιώσει και ξέρεις που ακριβός θα αποτύχει. Αυτό δεν σε κάνει ούτε προφήτη ούτε σοφό αυτό σε κάνει απαισιόδοξο. Το πάθημα δεν σου έγινε μάθημα και αν το πάθημα δεν γίνει μάθημα τότε γίνεται πάθημα και ξανά γίνεται μέχρι να καταφέρει να γίνει μάθημα. Δες τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν που ήταν τα λάθη που ήταν τα σωστά και εστίασε περισσότερο σε αυτά. Όπως είπαμε και από πάνω μπορεί να μη γίνει 100% αλλά αν εστιάσεις στην θετική απόδοση τότε το 20% θα γίνει 25% και βήμα βήμα θα φτάσεις στον στόχο σου. Φτάνει μόνο να δεις θετικά τα θετικά σημεία της κατάστασης.

Δες τον εαυτό σου ως αιτία, όχι σαν αποτέλεσμα


Υπάρχει το ενδεχόμενο τα πάντα να έχουν στραβώσει και η ευθύνη να είναι καθαρά δική σου. Και όχι μόνο γιατί δεν κάνεις καλά κάτι αλλά και γιατί δεν αφήνεις να γίνει καλά. Η ζωή συνεπάγεται με την ανάληψη ότι και αν πούμε. Αν το μυαλό θέλει να δει ένα χρώμα μαύρο όσο και αν το ασπρίσεις ότι και αν του πουν θα βλέπει το μαύρο ακόμα και στις πιο καθαρές περιπτώσεις. Έτσι και στην καθημερινότητα μας μπορεί να βλέπουμε μόνο τα αρνητικά και να βγάζουμε αρνητικό αποτέλεσμα αυτό θα μας επηρεάσει και την ενέργεια που χρειαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα αλλά και στην διάθεση. Ξέρω ότι κάποιες μέρες είναι δραματικά αρνητικές και τα μικρά σημάδια θετικότητας δεν μπορούν να την διορθώσουν αλλά δεν είναι κάθε μέρα ίδια.

Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή.


Αυτός ο στίχος στοιχειώνει το μυαλό μου κάθε φορά που ερχομέ αντιμέτωπος με μια δύσκολη κατάσταση. Και έτσι είναι η ζωή είναι μικρή και δεν είναι αρκετή. Κάθε ώρα ακόμα και κάθε λεπτό έχει σημασία. Αλλά έχουμε την συνήθεια να τα αφήνουμε να φεύγουν άδεια χωρίς να τα γεμίσουμε με κάτι που μας αρέσει. Με κάτι που θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Μπορώ να καταλάβω πως έχεις γυρίσει διαλυμένος από την δουλειά ακόμα και ότι δεν έκανες τίποτα όλη την μέρα αλλά η διάθεση με το κουράγιο σου σέρνονται στο πάτωμα. Αλλά και εσύ πρέπει να καταλάβεις ότι με μισή ώρα περπάτημα δεν θα πεθάνεις και πως αυτό θα σου τονώσει την διάθεση και η διάθεση θα σου παρέχει ενέργεια. Και αν όντως σε σκοτώσει φτάνει να ανοίξεις το παράθυρο αν από αυτό μπορείς να δεις κάτι όμορφο και αν δεν έχει κάτι όμορφο άνοιξε το μυαλό σου. Όλο και κάτι αξιόλογο και ευχάριστο θα έχει να δεις εκεί μέσα.

Ισορροπημένη αισιοδοξία. 


Η κατάχρηση της αισιοδοξίας μπορεί να σας βγει σε κακό. Το να πάρεις όλα τα χρήματα σου από την τράπεζα και να πας στο καζίνο δεν είναι αισιοδοξία είναι απερισκεψία. Το να πηδήξεις από τον πέμπτο όροφο πιστεύοντας ότι θα επιβιώσεις δεν είναι αισιοδοξία είναι βλακεία. Αισιοδοξία είναι να βλέπεις το θετικό των αποτελεσμάτων η να ελπίζεις ΚΑΙ σε αυτήν. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να σε βοηθήσει αλλά και να κρεμαστείς με αυτήν. Εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα και τα αρνητικά και θετικά με θετική διάθεση. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να πέσει για κανέναν λόγο και αν αυτό δεν σου προκαλέσει μπελάδες άσε τον να πετάξει με κάθε ευκαιρία. Λένε ότι από ψιλά μπορούμε να δούμε περισσότερα.

Συμβουλές η και tips αν το θες. 


Μην αφήνεις το μυαλό σου σε αδράνεια μπορεί να μπουν μέσα ανώφελα η και επικίνδυνα για αυτό πράγματα χωρίς να το καταλάβεις.

Ένα χαρούμενο πρόσωπο μπορεί να καταφέρει περισσότερα από ότι ένα θλιμμένο η κενό πρόσωπο.

Απόφυγε για λίγο τους απαισιόδοξους φίλους σου και κάνε παρέα με αισιόδοξα άτομα. Η απλά άκουσε τα θα σου κάνει καλό.

Σημασία δεν έχει τι έγινε η πως έγινε σημασία έχει πως αντέδρασες εσύ σε αυτό και τι χώρο του έδωσες στον εσωτερικό σου κόσμο.

Μην συγχέετε την απαισιοδοξία με την κατάθλιψη. Η κατάθλιψη μπορεί να κάνει όλα να φαίνονται χειρότερα από ότι είναι.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως θα γίνουμε πιο αισιόδοξοι

  1. Βλέποντας μόνο τα αρνητικά της κάθε κατάστασης και τα χειρότερα ενδεχόμενα μπορεί να σε κάνει να χάσεις κάποιες ευκαιρίες. Ευκαιρία είδος προς εξαφάνιση και διανέμεται σε όλους τους ανθρώπους σε κάποιος μόνο μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.